Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

w0hgtwf3w

ST3 a verzió száma a Solid Edge-nek

Béni

Igen, ugyanúgy szerkeszthető, mint amit az AC-ben készítettél.
A rétegek használata sokat segít.

9npx2xk89

ja hát nekem valami 20-as van, az nem tud még ilyeneket.

000000000

Az új rétegen lévő reliefet hogy tudom méretezni és pozicionálni utólag?

43pbwjg8s

000000000

Ez rendben van, nem ezzel van a bajom, hanem azzal, hogy egy rétegen lévő reliefet egy másik réteghez képest nem tudok elmozgatni és nem tudom a méretét változtatni.
A méretváltoztatást csak a model menüvel sikerül, de az visz mindent.

w0hgtwf3w

Van nekem is régebbi változat (20-as körüli) valamelyik gépen. Este megnézem ott hol lehet beállítani.

000000000

Például, van két relief, az egyiken van egy kecske, a másikon van egy paraszt.
Mindkettő valamekkora.
Ebből kellene egy új reliefet csinálni.
Egy rétegre megnyitom a kecskét, akármekkora méretben.
Egy új rétegen megnyitom a parasztot, szintén akármekkora méretben, és valahol az előző réteghez képest.
Namost jön a finomítás.
A kecskét arrébb kéne tenni egy kicsit, meg a parasztot is. Meg a méretén is változtatni kéne, mert a kecske nagyobb mint a paraszt.  

Na ezt nem tudom.
Mert nem mindegy, hogy a kecske hátán ül a paraszt, vagy épp beakaszt neki.

43pbwjg8s

Akkor:Sehogy. :)

de..  
A réteget külön reliefként le tudod menteni majd ha ez kell, legyalulod a réteg tartalmát és importtal újra beteszed az előbb lementettet és akkor tudod méretezni helyezgetni bármizgélni...

43pbwjg8s

Leltem egy kis oktatóvideót arról, hogy hogyan lehet G-kódot generálni az utolsó vacsora reliefról.  
Ici pici layer és nagyon egyszerűsített keret készítés, kombinnálás is van benne.
Nagyon kezdőknek!
http://hobbycncart.com/publ/cikkek/artcam_temaju_cikkek/utolso_vacsora_kodkeszites_holy_communion_generating_g_code/6-1-0-40" TARGET=_fnew>Utolsó vacsora, G-kód generálása

9npx2xk89

w0hgtwf3w

Megnéztem. A másik gépen V20 van az alkatrészben  szerkesztés, beállítások, megjelenítés, körív simaság.

000000000

Köszönöm utolsó vacsora reliefet Szombaton fogom megcsinálni,Majd be számolok hogyan sikerült.

000000000

Akkor mosogatni már nem kell.

9npx2xk89

Köszi, megnéztem, beállítottam a maximumot, egy fokkal jobb, de még mindíg nem az igazi. (iges-be mentettem)