Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

jn08jf8im

Szép napot !
Segítséget kérnék a következők miatt.
Aspire 3.09.
Hiába váltok mm/inch -re nem vált átt ,sőt 10-el osztja a méretet pl:50mm kocka 5mm lessz.
Ez igaz a szerszám beállitásokra is. a DFX BACHTPROCCESZOR-nál is probáltam de semmi nem változott.
Remélem érthetőre sikerültem.A válaszokat előre is köszönöm.

besirkyjh

Szia  

Ez mikor derül ki ? Szerszámpálya generáláskor vagy még a rajz készitésekor ?
Probáltál már inportálni az Aspiba ( pl : EPS ) , azzal is ugyan ezt csinálja ?Milyen vezérlö szoftvert használsz , Mach3 ?

Szedlay Pál

Szerintem a hivatalos képviseletnél biztos segítenek.

robroy007

segítenek
de a demó is hardver kulcsos mint a teljes csak 30-45 napos licence van adva hozzá

kozo

Béna vagyok , nem tudom ...
ArtCam 2009 be szeretnék a meglévő fontkészleten túl felvenni űj fontokat , a ttf filék meg vannak .  
Hogyan lehet abból vagy azokat az ArtCamba felvenni?  

w0hgtwf3w

A Windows betűkészletébe másold be a betűkészletet, lehet hogy újraindítás is kell de erre már nem emlékszem.

Szedlay Pál

Bocs, nem azt kérdezte hol lehet gyógyszerezett 2011 Artcam demót fellelni. Ezt én sem tudom és mellesleg nem is érdekel.

9npx2xk89

ArtCam guruktól kérdezem mi lehet a gond?
SolidEdge v20-ból kimentem stl-be az alkatrész, beimportálom artcamba, és a képen látható gyönyörűséget csinálja ha megcsináltatom a vektort. Az, hogy az egyenesek közepein és végein mindenféle kurflik, meg hurkok jelennek meg, már szinte csak kellemetlen apróság, mert az még két egyenessel, kivágásokkal, és joinokkal, összehozom, de egy ilyen körívvel mit kezdjek. Mit kell beállítani vagy a solidedge-ben vagy az artcam-ban, hogy ezek az anomáliák megszűnjenek?

bznc93pf5

mért nem az AC-ben csinálod ha már egyszer az is megvan? akkor sokkal egyszerűbb lenne, és mellesleg nem is bonyolultabb és akkor még nem kell tökölnöd kivágásokkal meg jointozással, vagy jobban szeretsz  kínlódni?

9npx2xk89

Mert az ac nem egy 3d-s tervező. Nekem az egész cnc meg van tervezve, ez csak az egyik alkatrésze. Mi lenne ha valami bonyeszosabbat kéne megcsinálni? Nincs rá megoldás, hogy jól importáljon?

besirkyjh

Nem biztos hogy az importálással van a baj , lehet már az export nem jo .

9npx2xk89

Igen ezt írtam, hogy van a solidedge-ben kéne valamit állítani, vagy az artcam-ban csak kéne tudni, hogy mit.

yb8iik8sz

Kerestem, de nem találtam (valahol rég … készítettem topicban); valami hasonló kérdésre volt értelmesen elmagyarázott válasz KisKZ-tól, de annyit magam is talán, hogy .stl-t is két féle képen menthetsz el. (Binary v. ASCII) Az első veszteségesebb, mint a második.

9npx2xk89

Aha, ezt kipróbálom. Köszi.

9npx2xk89

A binary-val nem is megy, és a create boundary from relief rontja el, addig olyan csúnya pixeles a háttérben, ebből csinál a create vektor egy ilyen kusza zagyvalékot.