Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

v2vhwz32z

Nekem is ugyanez van a gépen ez nálam nem jó. Nálad ezzel működik a fúrás, részben visszahúzza a szerszámot és úgy megy lentebb? Vagy legalább simán megy a fúrás egy menetben?

v2vhwz32z

Basszus! Vectric Aspire v3.09..  
Kiexportáltam AC-ből dxf-be a vektorokat, Aspire-ben importáltam és már köpi is gyönyörűen a fúráshoz a szerszámpályát úgy, ahogy én akartam.
A g-kód mérete 15kb helyett 3kb..
Lehet, hogy nemcsak reliefmarásra jó az Aspire?? [#hehe][#vigyor2]
Köszönet Forgácsolónak is!

ra8nsmk6w

Épp ezért szivesebben használnám az Aspire-t, de a felülete olyan, hogy a szemem 5 perc után feladja. Az ac-al órákig tudnék dolgozni

bznc93pf5

nálam tökéletesen működik, majd lesz időm csinálok egy próbát, lefilmezem és feltöltöm hogy elhidd.

000000000

Ismét ArtCam tanfolyam!    

Van még hely, lehet jelentkezni. Jó csapat lesz!

Aki kimarad, az lemarad! Jelentkezz most! Lehet, ez az utólsó alkalom!  

Itt 2 nap alatt megszerezheted azt a tudást, amiért esetleg hónapokat szenvedsz.  

Októberben ismét lessz hatvanban, 2 x 2 napos ArtCam tanfolyam.  
Bemutatásra kerül az ArtCam pro teljes anyaga.  

Esetleg, ha nem tudnád ennek a programnak segítségével pl, tetszés szerinti domborműveket (relief) is készíthetsz sok más mellett. Akár fotóról is.  

Időpont: Alaptanfolyam 2012. Október 20 -21. Haladó Október 22-23.  
Helyszín: Hatvan.  

Részletekért írjál, ha érdekel. Szállást tudok biztosítani, nagyon kedvező áron.  
Használd ki ezt az egyedi lehetőséget.  
Ha, már használod a programot, de néhány hiányzó információt szerzel, már megéri. Mivel rendkívül baráti áron kerül megrendezésre.  

A tervek szerint, kétnaponta legalább 16 óra foglalkozás lesz, kivetítő használatával. Saját számítógéped használatára is lesz lehetőség.  
Célunk, a program alapszintű kezelésének megtanulása az első 2 nap. További, magasabb szint elsajátítása a második 2 napom.  Ami után mindenki tud kódot generálni, gyártani, importálni, különböző mentéseket, méretezéseket, alakításokat, stb. Saját relief et készíteni, kombinálni a különböző relief eket. STL -ek BMP -k stb. felhasználása. Rajzból, akár szkennelt rajz vagy mesefigura 3D készítés, tervezés, stb. Kivágás, külső, belső kontúrmarás. Betűk marása gravírozása, 2D, 3D. kimarás, bemarás, körbemarás különféle típusai. Mindenféle domborítások homorítások, készítése, kombinálása. Különböző tippek, trükkök megtanulása. Ezeken túl, még sok más.  
Lesz mód egyéni kérdések megbeszélésére is.  
Olyan, a teljes programot, átfogó alapokat adunk, ami elegendő lesz a program használatára és a saját továbbfejlődéshez is.  
Kérlek, ha számodra érdekes lehet e nagyszerű program kezelésének megismerése, jelentkezz rá. Lehet, ez az utolsó alkalom.  

További információ magánba.  

Akit érdekel, előzetes jelentkezéseket várok magában. Telefonszámot is írj!  
Nevemre kattintva minden elérhetőségem megtalálsz.  
Szokás szerint hétvégén lessz.  

Danibá.  

xfg6v697j

Hogy lehet egy reliefet ráidomítanitani egy tetszőleges felületre?
Esetleg hogyan keressek rá a youtube-on ilyent bemutató videókra?
A legjobb az lenne,ha nem egy vektoros fileban levő vonal mentén görbítené,mert nincs vektoros rajzolóm,és nem is használtam ilyesmit,hanem az AC-ben adhatnám meg a felület torzítását, egy vonal rajzolásával.

D.Laci

Létrehozod a felületet, amire szeretnéd rárakni a reliefet.
Majd beimportálod a reliefet.
De akár fordítva is meg lehet csinálni.

xfg6v697j

Az rendben van,hogy két reliefet egymásra tudok így másolni,de ha csak egy reliefem van,és azt szeretném,mondjuk tetszőleges vonal mentén meghullámosítani Z irányban,akkor azt hogyan tehetem meg?

D.Laci

Gondolom csak költői kérdés… :)
Megrajzolod a „tetszőleges vonalat” azt kihúzod „Extrude” és az így kapott felületre rárakod a reliefet.

xfg6v697j

Nem!!!
Aki nem használja,az nem tudja az egyszerű dolgokat sem.

A rajz az megy,de hol az az extrude?

D.Laci

xfg6v697j

Ezt én is megtaláltam,de nem látom mit csinál,és nem is nagyon hasonlít az én AC-mre az a képernyőelrendezés.
Azért köszönöm a sehítőkészségedet.

D.Laci

AC2009
Reliefs
Swept Profiles
Extrude

Rabb Ferenc

9npx2xk89

Mennyiért lehet megvenni most az ArtCam 2011-est?