Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

KÖzben kiderült...
Sajnos az ARTCAM a saját formátumán kívül minden exportot triangulál, vagyis háromszögesít. :(
Most már beugrott hogy volt ezzel problémám a múltban!
Felejtsd el, hogy 3D ben megfelelően finom, B.spline vagy más parematrikus görbék által leírt importált felületet kapj!

Ha mindenképpen ezt akarod használni, a 2D-t vidd át és abból ott építkezz! A legjobb (??) ha ott rajzolsz.

bznc93pf5

korábban mintha én is ezt ajánlottam volna de volt rá kifogás, ezért a problémája továbbra is meg fog maradni de ezen csak ő tud változtatni,

bznc93pf5

ha jól tudom a problémás programnak is van saját Cam része akkor meg minek az AC?

fa_kukac

Sziasztok! Gondom akadt az AC 2008-al .EPS vektor importálását hogy lehet megoldani? Postscript error-ra hivatkozva hibával eldobja.

Béni

Ha van Illustrator-od, abban nyisd meg és mentsd a 8-as verzió formátumában!
Az AC sok mindennel nyűgösködik, de vektoros formátumokkal a Vectric progiknak is meggyűlik a bajuk időnként.
(Ha nem boldogulsz, küldd el!)

fa_kukac

Köszi Béni, valahogy meg fogom próbálni! Most egy kicsit kinyomtattam, beszkenneltem, elmentettem jpegbe, behívtam arcamba, körberajzoltam, onnan elmentettem vektorba, visrosszaktam a panelra amit csinálok, a dobozocskám falára, szerszámpálya, és marás. Mellékelem az eredményt. Ez a TATU, amit Bénitől kaptam, valamint a jászolos, amit nemrég Amatőr hivatkozásából ugyanígy rajzoltam ki, és az is kész. Ötletadónak a nyitható fedelű dobozkám, anyag: 4 mm bükk rétegelt lemez.  
http://kepfeltoltes.hu/121208/tatu-s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

fa_kukac

fa_kukac

http://kepfeltoltes.hu/121208/504253122tatu-s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

9npx2xk89

Kb. 10* bonyeszosabb mint az ArtCam. Egy ilyen egyszerű 2d-s formát azzal megcsinálni kínszenvedés, az Artcam-ban meg 3 mozdulat lenne, ha tudná, de ezek szerint nem tudja.

bznc93pf5

én kb 8éve CNC-zek csak, rengeteg programot láttam és kipróbáltam, nekem hiába mondja valaki hogy mi a jó vagy a legjobb, nekem csak az számít hogy én mivel tudom magamnak megcsinálni minél jobban gyorsabban és egyszerűbben, ami másnak egyszerű az nekem lehet hogy nem, ezt megértem más helyzetében is csak azt nem értem egyes embereknél hogy miért ragaszkodnak ahhoz ami nem jó vagy nem értenek hozzá, nálam is előfordul hogy valami nem stimmel nem akarja a jót de nem tökölök vele, volt párszor hogy hiába küldtek rajzot vagy 3D-s modellt és inkább megrajzolom, tervezem magamnak, különben is a gyakorlás nem árt, 2D-s alakzatokkal ha az importálás nem sikerül szerintem érdemesebb megrajzolni főleg ha az alakzat nem bonyolult, tanulni, gyakorolni eleget sosem lehet, persze ha az idő szorít akkor más a helyzet ez is érthető..
korábban már írtam egyszer svejk problémájára azt hogy a szoftvert készítő cégek sokszor direkt úgy készítik a szoftvereket hogy a konkurens márkával ne lehessen kombinálni, ezt tudomásul kell venni, aki ezt nem akarja megérteni annak szívás a vége, tovább kell lépni és mást kel helyette kipróbálni.

lari

Tetszetős kis dobozka! :)
Megkérdezhetem, hogy ezeket a 2D kivágásokat milyen szerszámmal és milyen forgácsolási paraméterekkel készítetted?
Köszi!

fa_kukac

Kukorica maró, 1,5-ös, Gyárfás Attila hirdeti a fórumon. kb 10 mm / sec, 24 ezer fordulat.

9npx2xk89

Persze igazad is van, meg nem is. Most ezt az alkatrészt akár megrajzolhattam volna artcam-ban is. Azonban mint mondtam, nekem az egész cnc terve solidedgeben van, amiben viszont lehet szimulálni a mozgást, látni, hogy hol ütközik, hol lesz gond. Az artcam nem erre való, viszont marópályát olyan egyszerűen lehet vele készíteni ami kenterbe veri a többi progit. Majd akkor a mastercam X-el csinálom az ilyeneket, ahoz legalább egy icipicivel egyszerűbb szerszámpálya generátor van mint a solidcam-hoz.

9npx2xk89

Én egy eltört 0.8-as keményfém fúróval vágtam ma meg tegnap a 3mm-es rétegelt lemezt, egész jól vitte.

itzrncx

Sziasztok! Ismerősnek szeretnék ajándékba nagy Magyarország reliefet készíteni, régi címerrel.Tud valaki segíteni? Köszönöm!