Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

sziasztok

az ac expresset megeri megvenni, gyakorlatilag majdnem azt tudja mint az aszpirin a modelezesi funkciok nelkul..

az importalhato modelekrol.. az a baj hogy azok a programok amik solid modelekkel  dolgoznak mindig valami altalanos feluletleirassal kzelitik meg  az eredeti feluletet..

ez azt jelenti hogy amig egy solid gombhoz kell kb 10 byte leirni  a poziciot es az alakzatot, addig az stl meg a tobbi haromszoges modelforma  legalabb 100-150 kbyte ha rendezett, ha nem akkor mbyte okra felmehet a merete a filenak

van egy fajta modelezesi eljaras ami kicsi fileokat csinal, relatively, es jo feluletet ad..

idepostazok egy kepet es a modelt..
ezt silo3d vel csinaltam, es  gyakorlatilag  megirni ezt a postot tovabb tart mint a modelt keszitettem..

000000000

https://www.transferbigfiles.com/8eaead10-a6b7-41c3-9043-02a3b69b46b2?rid=W-6L_iBP5ZBTa9RVk4s9Vw2

ez a link letolteni a modelt..
az a legnagyobb baj ac vel meg aspirinnel, hogy beleinvesztalsz nagyon sok idot tanulni a modelezesbe, komplikaltak, es a vegen oda lukadsz ki hogy megiscsak mas programokon keresztul kell megcsinalnod a modeljeid..

mit ertek ez alatt? mindket program gyakorlatilag  egy bit terkeppel dolgozik.. es  amit mi keppontoknak hivunk azokon a kordinatakon egy magassagpont helyezkedik el..

na most azok a magassagi kordinatak adjak a feluletet..

gyakorlatilag 3dcoat, vagy zbrush messze jobb deal, mert azokkal egybol 3dben dolgozol a reliefmodelezes korlatai nelkul..

mindent osszevetve, ha valaki kerdez, en inkabb javasolnam megtanulni visualmillt ami legalabb nem deformalja a modeledet mint  a ket nepszeru program..

meg a hivatalos forumukon is  olvashato, a legtobb felhasznalo  hasznal rhinot vagy mas modelezo programokat..

meg egy  hasonlo program van a piacon, JDPAINT..
a problema jdpainttal hogy  a szerszampalyat vagy a gyar gepevel tudod hasznalni, vagy kell venned egy ncstudio kartyat a cnc-dhez es ncstudio tudja olvasni  a jdpaint altal generalt szeszampalyakat..

000000000

meg annyit ha valakit erdekel olyan 2009 korul csinaltam par kiserletet modeleket rotary  szerszampalyara, cut2d, a vectorart free machinist meg cut3d...

de a postprocessor  editalasaval ac expressz is tudja lapos feluleteket 4th axissal marni..

http://www.vectric.com/forum/viewtopic.php?f=35&t=6493

sajnos ez angol nyelvu, de azon a forumon nem irhatok magyarul.. probakjatok meg leforditani a google translate vel..

ezt meg akkor csinaltam, mielott vectric  implemented  the wrapping

hat nem igazan lelkesednek az otletert hogy mindegyik programmal lehet csinalni, de nem is torlik le..

a tulajdonosa  vectric nek nem igazan szerette az otleteim..

000000000

ha van kerdesetek aspir es ac  szivesen valaszolok..

lari

Egy kis iránymutatásként kérdezem, hogy 2d alakzatok kivágásához, keményfa (pl bükk) esetén 1mm-es "felezett" gyorsacél maróval, milyen fogásmélységet célszerű választani?
A vágóél hossza 5 mm a maró fordulatszám pl 20000

wvdn6us49

Sziasztok! Nem tud esetleg valaki segíteni, ArtCAM 2008hoz keresek tutorialt, vagy valami hasznos anyagot. Köszii

bznc93pf5

9npx2xk89

Én a farostlemezt 1mm-es fogásmélységgel és 400-as előtolással mertem csak vinni, 25.000-es fordulaton.

000000000

A "Help"-et még nem nézted?

lari

Megpróbáltam 1.5mm-es felezett maróval,  Bükkbe az 1 mm-es fogásmélységet, 600-as előtolással, szépen vitte.

000000000

Én 1/8-os kétélűvel 1,5mm mélyen 800mm/min sebességgel kapirgálom a bükfát. Fordulat 20ezer körül.

kua93zk4w

xfg6v697j

Mért van az,hogy a G kod-ban nem a szerszámhoz beállított feed rate,és rapid rate jelenik meg.
Változik ha másik szerszámot adok meg,de mindíg,csak töredéke a szerszámhoz megadottnak.

Béni

Több oka is lehet.  
- A szerszámdefiníciónál nem megfelelő mértékegység volt megadva.
- A posztprocesszorban egytől eltérő szorzó van megadva a változó formátum definíciójánál.

xfg6v697j

És valóban.
Nem egyezett a mértékegység.
Köszönöm.