Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Ja, én ide is tudok feltölteni...

000000000

000000000

Na, nem sokára megcsinálom a képeket.

Addig is összegzésül: nálam az egész rajztér méretét állítja minden elemmel együtt (a set size (macis ikon)), míg a kollégáknál csak a fehér téglap méretét (amibe a marandó tételek kerülnek).

000000000

T. nádházi!

Elküldtem a képeket és a kommentet a gmail-esre címre.

000000000

üdv hobby cnc marót keresek
és ehez tanácsot ami ilyet tud készíteni  
köszönöm http://www.youtube.com/watch?v=Zfcbh8hFnk4" TARGET=_fnew>maró

robokacsa

Art Cam gurut keresek.
lehet olyat kérdezek, amit sajna nem is tud az ac, de talán van rá valami alternatív megoldás.
a problémám az az, hogy van egy alakzat(fórumon a szerszám topicban kifli alaknak neveztem).
ez 20 mm vastag fából lenne.
de körbe kellene marni alakmaróval, hogy olyan legömbölyített széle legyen, de nem köríves, inkább elipszis alakzattal.
tehát 20 mm magas, és oldalra meg 10 mm széles .
arra gondoltam, hogy sima kontúrmarással , mondjuk egytizedes lépésekkel, egy nagyobb gömbvégű maróval, valahogy meg lehetne  -e oldani ezt a kérdést?
és akkor nincs szükség speckó kialakítású alakmaróra, és nem utolsó sorban kisebb terhelhetőségű gépen is szép keretet lehetne készíteni.
tudna eben segíteni valaki?
nagyon megköszönném
üdvözlettel Gerse Imre
Béni nek írtam privát, de sajna nem megy el az email.

000000000

Ha, nekem is írsz, megprobállok segíteni. Kicsit részletezhetnéd a levélben, mert még nem vagyok teljesen képben.

Béni

Nem kifli, de talán a lényeg látható.  
(Ha nem értettelek félre, akkor megoldható.)

Ilyesmire gondoltál?

http://hobbymaro.puhasoft.hu/Beni/AC/3Doffset.mp4" TARGET=_fnew>3Doffset

000000000

Szerintem nem erre gondolt. Meg én se. De találgatásokba nem akarok belemenni, ezért írtam amit.

robokacsa

Danibá, Béni, kis KZ, és Kulcsár Zoltán
csak azért emellek ki benneteket, mert eddíg ti foglalkoztatok a témával.
szóval a kiflialak a CNC marók és fúrók topikban van elkezdve
a lényege az, hogy elsőre azt gondoltam, mert végülis így lenne a legegyszerűbb megoldani, ez nem vitás, hogy veszek egy alakos marót, és körbemarom vele az adott kiflialakot, hogy olyan kellemes szép legömbölyített kerete legyen, a rajt lévő V marásnak.
de ehez kellene erősebb gép mint az enyém, és egy ilyen szerszám is ritka 8 as átmérőjű befogással.
ezért gondolkoztam ezen az ötleten az ac val, hátha meg lehetne vele azt csinálni, hogy....
ja 20 mm vastagságú fa az anyag...
fogok egy gömbölyű végű marót, azzal körbemarom a formát, mintha kivágnám, csak a mélysége pl 1mm, de a következő lépésben is ima körbemarás lenne, csak afsettel megnövelve a szerszámpályát, és a mélységet 1 mm el kisebbre venni, és így eljutni az alsó 20 adik körbemarásig. csak ugye ha növelem az ofsetet, és csökkentem a magasságot, akkor egyenes vonalú oldalat kapok, a gömbölyített helyett....
vagy kézileg csinálok 20 szerszámpályát,mindegyiknek más ofsetet, és így lehetne domborítani, vagy erre keresek egy ügyesebb megoldást,praktikusabbat...

Béni

Egyszerűbb lenne, ha megadnád a modellt. Így nem értenénk félre egymást.

000000000

Kár, hogy mégse írtál.
Van rá praktikusabb megoldás. Persze, most se tiszta, hogy alá is akarsz e menni vagy nem.
Ha, nem akarsz alá menni, akkor a körvonalára ráhúzol, "sepréssel" Amit akarsz alakzatot. És kimarod szokásos módon.  
Ha alá akarsz menni, alakos maróval. Akkor sima kontúrmarás, kivágás után. Külső részről indítva és visszaérkeztetve, a Profile options felhasználásával.

43pbwjg8s

Ha nem találsz ilyen alakos marót, akkor megköszörüli Neked valaki mondjuk D20 feletti szárból rövid (mondjuk 22) hosszal. Egy duncs lesz a fej.
Ez nem okoz problémát ha van valaki közel ipari eszközökhöz. Nekem is köszörültek már alakos szerszámot (homorút ugye domború felülethez), mondjuk az kisebb volt.

A szárat nyakban leszedik D8-ra hogy be tudd fogni.
Nem kell egy menetben nekimenni így sem. Szépen sorban adagolva a fogás kisebb főorsó teljesítménnyel is el tudod végezni a munkát.

robokacsa

próbálom feltenni a képet.....

robokacsa

én csak a kimarást akarom úgy megoldani, hogy a deszka közepéből kiessen úgy az a majdnem kifli forma, hogy ne egyenes legyen az oldala, hanev íves.