Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

bznc93pf5

Szia Béni!

a aspire 3.0-hoz is értesz?
van egy kis gondom vele.
a posztprocesszora valahogy nem igazán úgy működik ahogy kellene vagy nekem nem akar jó lenni, a pályagenerálás az tökéletes de amikor a G kódot átviszem a Mach-ba akkor nem működik minden úgy ahogy kellene, ez forgatóra érteve mondom, természetesen a wrapingot használom.
tudsz ebben segíteni?

Béni

Ha elküldöd a problémás posztprocesszort és egy minta kódot (amilyet szeretnél), megcsinálom a módosítást.
A Mach nyűgjeivel viszont én sem tudok mit kezdeni. [#confused]

000000000

Hétfőn kórházba megyek.  
Ha, valaki nem kap tőlem választ levelére, időben. Az azért lessz.

Szasza43

forgácsoló! küld át én is megnézem.

lari

Kérnék szépen egy kis segítséget hozzáértőktől!
Artcam-ban próbáltam egy kis kontúrmarást készíteni.
A kontúr bevezetésnél és kilépésnél is meg lehet adni bevezető és/vagy kilépő utat is.
Ez lehet ív mentén vagy egyenes mentén.
Ha nem adok meg ilyen kis ki és bevezető részt, akkor a program "lefúr-körbemar, lefúr körbemar"
Ha viszont megadom, hogy legyen kilépő és belépő út, akkor a maró mindig felemelkedik Z0 pozícióba. No én ezt szeretném elkerülni. Tehát a be és kivezető rész meglegyen de ne emelkedjen fel a maró minden egyes ciklus után.
Van erre lehetőség?

Béni

Nincs rá lehetőség.

lari

9b6n3fn2n

Ezzel én is szenvedtem pár napja. Ac-ben generálva a marópályát marási idő 30 perc, mert a zO-át különböző okok miatt viszonylag magasra kellett állítanom. Aztán bepöccentem .V carve-ben két perc alatt megoldottam, marási idő 5 perc. Nem kevés különbség!

3vv2btrhv

Mert az AC már nem fejlesztik !!

lari

AC-ben ki lehet azt választani valahol, hogy egy kontúrmarást, pontosan hol (melyik oldalon) Kezdjen a program?

xfg6v697j

szeerintem erre a baziergőrbe 'szabadkezű rajz' alkalmas.

Jozs

Nem biztos hogy jól értem a kérdésed, de próbáld "Node editing" módban a P gombbal.

Béni

Bár a kérdésed nem egyértelmű, de a válasz mindenképpen igen.

http://www.youtube.com/watch?v=f_2DQMsQXHI" TARGET=_fnew>1. módszer

Itt (1.) a 'P' billentyű nyomva tartása mellett a kezdőpont akárhova húzható a kontúr mentén.

http://www.youtube.com/watch?v=rgAfA5i2bVw" TARGET=_fnew>2. módszer

Béni