Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

keri

OK, de én is reszeltem kalapácsot a műszerész suliban, pedig nem lakatos lett belőlem, csak ezek olyan alapvető dolgok amit muszály megtapasztalni, hogy tudjuk miről van szó.
Szeirntem azért egy akármilyen asztalosnak nem árt ha tud bánni a kézigyaluval, a kézifűrésszel, ismeri a fa fajtákat és tulajdonságait, valamint a modern gépekre is van valamennyi rálátása amivel szakmájában találkozhat.

Ha csak egy konyhabútorra gondolok azért ott is elég gyakori a CNC-vel díszített ajtók alkalmazása, és ha nem is ő maga csinálja, de azért nem gondolnám hogy ennek külön szakmának kéne lenni.

Ugyan akkor átérzem az asztalos szakma helyzetét. A szakmunkás sulikat nagyon lebutították, presztizsüket a sárba tiporták, és ez érződik is mert igaz hogy sok a munkanélküli de a jó szakemberekből meg pont hogy hiány van.

A régi műszerés sulimban is panaszkodnak hogy ezek a mai fiatalok milyen sötétek, de ugyan akkor nagybáttyám tanít ott, és nagyon sok közülök nagyon is érdeklődne, és nyitott lenne az efféle dolgokra, de nem kapja meg, csak a nagybáttyám féle nyugdíj mellet fakultációt adó oktatóktól, akikből nincs túl sok :(

Igazából az aktív tanárokat sem tudom hibáztatni, mert engem ugyan azok a tanárok tanítottak akik a mostani srácokat és ék képesek lennének tanítani, pedig már az én korosztályom nagyja is kretén volt és belerosszt a tanulásba, de akit érdekelte a téma az vitte is valamire.

keri

Különben csak azért kaptam fel a fejem, mert asztalos családból származok. Nagyapám 100éves antik bútorokat gyártot újonnan :) és ő bizony faragott a kezével díszítéseket, nem is rosszul.

Sz.József

Az ARTCAM 2008 magyarosításért kit kell "megkörnyékezni" a 2000Ft-al? :)
E-mail-ben eltudná valaki árulni?
Köszönöm...

s69skz0ve

Artcam tanfolyamot ki fogja tartani a kezdőknek??

bznc93pf5

nagyapád korában még volt értéke a munkának de mióta betört a kínai tömegizé azóta csak az ár számít és sajnos már nincs fizetőképes kereslet az efféle munkákra ezért a képzés is egyre jobban felhígúl, a dobozos lapra szerelt kész bútorszerelést már néhány országban oktatják, gyorstalpalón és erről még ráadásul papírt is kapnak képzelheted milyen sértő lehet amikor azokat is asztalosoknak nevezik, pedig még lehet hogy életükben még fát sem láttak csak az utcán.

hostya

Én is "megkörnyékezném", ha valaki elárulná.
Előre is megköszönve a segítséget.

Sz.József

Egyenlőre úgy néz ki, 7 pecsétes titok... :)

Devecz Miklós

Én kb. egy éve elkezdtem forditani egy-két programot, többek közt a AC2009-et is, meg a V.. programokat is. Nem én vagyok a 2000 Ft-os, csak szórakozásból készitettem. Nem is akartam pénzt kérni érte. (vissza lehet olvasni valamelyik topikban).
Végül mégis abbahagytam, és nem tettem közkincsé.
Tul sok orrba verést kaptam érte.
Valahol fellelhetők még a nyers fordításaim, de megmondom őszintén nem sok kedvem van újra kezdeni.

000000000

Őszintén megmondva, nem értem, és akkor sem értettem, miért támadtak, és riogattak, mindenféle dolgokkal.  
Inkább örülni kellett volna, hogy van aki, tesz a közösségi tudás érdekében.  
Persze, nem csak ez a fontos ügy maradt támogatás nélkül, sajnos:((
Többször van, hogy 1-2 hangadó meg tud gátolni, de legalábbis elhalaszt dolgokat. Sajnálom:((

000000000

Szerintem, nem létezik fordítás.

Sz.József

Végül is én sem hallottam róla.
#4627-ből gondoltam...
"Láttam van egy személy aki lefordította és 2000 ftot kér érte"
Ezek szerint valami nem stimmel... (?)

besirkyjh

Szia Danibá

Szerintem a 2008 elötti verzohoz valorol van szo ami már nem nagyon használhato az ujjabbakhoz .  

besirkyjh

Ja ja  ez a burkol fogalmazás már megint .

Tudomásom szerint valaki volt az Art itthoni forgalamzojánál és kérdezte hogy van-e Magyar verzioaja az ArtCamnak .KÉrdésre kérdéssel válaszoltak : milyen verziot vásárolt meg ?
Nem vásárolt semmit csak a Magyar felhasználoi érdekelte volna .Erre a cég nyomatékosan felhivta a figyelmét hogy nem akarnak jogi vitába kerülni senkivel az esetleges forditás hitelessége miatt .

Saját vélemény : ha a Miki  a forditás miatt bajba kerül akkor mi a dolgunk ? Kussolunk ? Vagy ha lehet akkor kerüljük a balhét , még akkor is ha nem lesz egyböl forditásunk .
Ez a forum tul nagy ahhoz hogy csak mi kövessük figyelemmel az itt zajlo eseményeket .Ha ez az ára akkor nekem nem kel az Art forditása .

000000000

Nagyobb jogi része van a szoftver licenszelésnek az artcanál egy sima magyaritásrol agodva hogy a delcam fejlesztö nem egedné ezt a nyelvet az artcanál ha netán használná valaki a gyogyszeres verziot pl oktatásra vagy válalat vagy válalkozás alat valoszinü az ára miat töbsége a gyogyszeres verzioval birtokosa itt![#eplus2]

Szedlay Pál

"Ez a fórum túl nagy ahhoz hogy csak mi kövessük figyelemmel az itt zajló eseményeket"
Én meg tudom, hogy más is követi és nem buta emberek ülnek ott a képviseletnél, nagyon is okosak. Azt hiszem az Ő jóindulatuk az, hogy szemet hunynak a gyógyszeres verziók felett és nem okoznak kellemetlenséget.  
Egyébként hivatalos fordítás tudomásom szerint az új verziókhoz nincs, mert olyan kevés volt a megvásárolt példányszám amiért nem volt érdemes fordítani.