Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

robokacsa

miért középről kezdi a megmunkálást.
először középről megy lefele, aztán középről felfele, ez miért így van?

43pbwjg8s

Az öreg megoldása sem rossz! Most már látom! Béni pedig a király!!!!

z2a2u8wf

000000000

Az előbb siettem valahová. Most kifejteném bővebben. Persze, mindent lehet sokféle képpen. Ez csak egyik.

Igen, valóban nem tudom mennyire vagy képben, a marási stratégiákban. Természetesen, én 4-5 menetű (szintű) marópályát generálnék. Így elérhető hogy 4-5 mm süllyedéssel marjon. Vagy, egy nagyobb átmérőjű maróval egy menetben nagyolnám.  

A nagyobb átmérőt úgy értem, a simító marónál nagyobb ármérő, hogy simításkör ne dörzsölje a falat.  
Nagyoláskor fentebb hozom a nullpontot, 1, 2 mm rel. Vagy hagyatok szigeteket. Igy a helyén marad a kivágandó darab.
Majd a simító kiszedi. Vagy ott is hagyatok szigeteket.

A csíkozottság maradása vagy nem maradása, a lépésnagyságon múlik, azért írtam lentebb.  

robokacsa

http://kepfeltoltes.hu/view/120403/iz_ke_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/120403/iz_ke_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
kicsit visszakanyarodom a tegnap esti kérdéssorozathoz.
annyi bizonyos, hogy a szerszámpályát nem tudom megoldani, ami körbemarja nekem a "művemet".
Béni 4012 hozzászólása hasonlít a megoldásra, csak az a gond vele(ló nincs szamár is jó) ,középről kezd marni alsó helyzetig, majd ismét középről felső helyzetig, vagy fordítva, de ez most talán mindegy is.

robokacsa

szép nagy kép lett.....
bocsi
de ha kell megpróbálom növelni

robokacsa

Danibá neked is szól, telefonos segítséget majd a közönség segítsége után fogom használni, vagy ha már teljesen belegabalyodtam .(szerintem nincs messze)

robokacsa

000000000

Igen, utóbb, pont erről "beszéltem."  
De, a KÉK bácsi is, csak más megoldással.  

Béni

Ez nagyon nem hasonlít arra, amiről beszéltél. De ettől függetlenül nem túl bonyolultan megoldható.

robokacsa

[#nemtudom][#wilting]
itt tartok

z2a2u8wf

ez a te megoldásod a 4012-es hozzászólásodból :)

robokacsa

szóval.......
megpróbáltam extrude val megrajzolni a keretet, ami rendben is lenne, csak a marópályát nem tudom úgy generálni, hogy csak a külsejével foglalkozzon, a belsejét, meg hagyja úgy ahogy van.
valaki leírná kissé részletesebben, hogyan is kell a marópálya paramétereit beállítani?
pontosabban, hogy milyen stratégiával, azon belül hova téve az x eket, hogy jó legyen.
naggyából egy ilyen alakzatról lenne szó 4805, aminek a felületén nem akarom feleslegesen járatni a gépet, csek kerülje meg 20 szor, és essen ki a közepe a deszkának.Danibá Béni kis KZ, valaki
már bepörögtem
[#vigyor2]

VViktor

Szia ,nem bele vau,vau,de ha csinálnál az alakzat köré egy vektort,ami a szerszám felével megnövelt lenne,akkor csak azt járná körbe. Ez persze külön g-kódba.És ott megtudod adni milyen mélyen marjon a gép. És szerszámtól függően kiszámolja hányszor járja körbe.

robokacsa

én is ezt szeretném, de hogyan?