Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

yfpm6aadr

Sziasztok!

Ha valaki tud segitsen! Keresek szölös reliefeket, ez lehet levél vagy fürt de egyben is.  
Segitséget elöre is köszönöm. D.Sanyi.

9b6n3fn2n

Szőlős relief engem is érdekelne. Ha valakinek van valami extra szép használható azt megköszönném.

000000000

Köszönöm a segítséged! Én is így gondolom.

9b6n3fn2n

yfpm6aadr

Köszi a segitséget de ez már meg volt, esetleg valakinek valami más?

robokacsa

valaki meg tudná mondani,(visszatérve a nemrégiben kiflis reliefre) a g kód generálásakor, vagy rajzoláskor miért keveredik a Z tengelyre pár tized mm es ugrálás a relief körbenjárása közben, (ugrál a Z tengely motorja, van hol fél mm eket is.
utólagosan is köszönöm minden segíteni szándékozónak a szándékot is.

besirkyjh

Szia  

Eddig a V-Carve gyogyitott verzioja csinált ilyet , lehet az Art nak is ez a baja .
Probáld más szofttal generálni a szeszám pályát .
A G kodban is ott vannak a félmilliméterek ? A post procid jo ?  

robokacsa

nem néztem ,csak gondolom, hogy a g kódban már bent van az ugrálás, a post prociról meg azt se tudom mi fán terem.

robokacsa

megnéztem, már a lefordított G kód minden egyes sorában bent van a z tengely pár tizedes eltérése.
azt a bizonyos post procit, hogy tudom lecserélni??

Béni

Ezt nem a posztprocesszor hibája okozza.
Próbálj játszani a tűrés értékével. Függően attól, hogy mennyire kell pontos, precíz felület, 0,02-0,05 közötti értékekkel próbálkozz!
(Kisebb tűrés hosszabb kódot, pontosabb felületet eredményez.)

robokacsa

kösziiiiii
[#integet2]

robokacsa

a reliefek felületkezelésének hol tudok utánanézni????
esetleg valaki újra leírná, hogyan polírozom"" a felületet, mivel pácolom, és mivel lakkozom, mármint milyen anyaggal, szerszámmal( ecset) akármi.? fényes csillogó felületet szeretnék, amiből a fa rostjai nem ágaskodnak kifele :)
köszi aki segít  
Imi

Béni