Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

VViktor

Az megy hogy körbe vedd vektorral? Mert akkor utána csak az ofszetet kell beállítanod a szerszámnak megfelelően.Amit a vector tools-on belül a offset vector feliratú gombbal tudsz megtenni.

robokacsa

ez a körbe veszem vektorral, az extrude?
ezzel már próbálkoztam, csak nem értem miért is kell itt ofsetelnem?
no meg egy olyan problémába is beleütköztem, hogy nekem csak úgy sikerült a vektorral körbe"járatás", hogy a mintának, ami kell a munkadarab szélére, kellett egy lábat is csinálnom, mert úgy csak laposan keritette körbe a formát.  

VViktor

Nem, nem teljesen ,de ha már van a formád körül vektor akkor azt offszeteld.
De ahogy olvasom az írásodat,ehhez már kevés vagyok.Amúgy azt kéne kimarni ami a képen van lentebb?Mert ha igen akkor azt rajzod körbe és utána amit írtam.Offszetelned azért kell hogy a maród ne menjen bele a munkadarabba. Ezért kell a szerszám felével megnövelned a vectort.Így amikor a külső vectort kijelölőd megmunkálásra akkor az a szerszámmal a munkadarabtól kellő távolságra lesz.

robokacsa

én már annak is örülnék, ha belemarna az anyagomba, mert nem vettem figyelembe az ofsetet.
de itt 2.5-3 D ben kellene kimarni, nem csak körbe.
egyébként mindegy hogy milyen alakzatról beszélünk, legyen kifli, de lehet egy kör is, vagy csillag, csak a marópálya , kör esetén átmérőben, mindíg egy tized mm el, vagy ahogy beállítom, nagyobb átmérőt tegyen meg, miközben egy megint csak a szerszámok paraméterei között beállítható értékkel,mélyebben dolgozik az anyagban.

robokacsa

értem én hogy benzin, de mi hajcsa???
[#zavart2]

VViktor

Ja hogy még ki sem martad a munkadarabot?
És meg van a forma,amit csinálni akarsz?Mert én csak a körbevágás miatt ugattam bele :)

robokacsa

ez olyan mint a 3D körbemarás, ahol meg van adva, hogy a szerszám egy körbemarás után mennyit mennyen lejjebb(fogásmélység), de viszont közbe egy lépéssel nagyobbra is vegye a körbemarandó pályát, tehát fogást is vesz mélyebbre, meg oldalra is, csak a közepét haggya nekem békében nyugodni. tehát egy lefordított mélytányér szélét akarom kimarni.

VViktor

Na így már világos a dolog :)Csinálok képet hogy én hogy képzelem el.Aztán majd eldöntöd ilyenre gondoltál-e?

VViktor

robokacsa

megvilágosíthatnád tudatom.
nekem közbe sikerült az extrude res verzió, de nekem az a bajom vele, hogy a belsejét is kiszedi, pedig azt igencsak nem kellene.

VViktor

Tehát egyik kivitel sem tetszik amit linkeltem? Akkor valóban nem értelek hisz az előbb az írtad,hogy a tetejénél kezdje és minden körrel jöjjön lejjebb és haladon oldalra is egyben.

robokacsa

az a baj, én már 33 irányba elindultam a marópálya generálásában., lehet ez a legegyszerűbb megoldás, de akkor meg ott akadok meg, hogy megrajzolni nem tudom az ábrát.
mert az a csúnya kifliforma, az shape editorral van, és a magasság le van korlátozva 20 mm-e, de akkor nem tudok egyedi mintát belevinni az ívbe, ahol elkezd lefele menni.
az extrude res megoldással, meg nem tudom kitölteni az ábra közepét. rajzol nekem egy hegyet, de hát a hegy belső felét nem szabadna kimarnom......

robokacsa

jók ezek a megoldások, csak gyorsabban írtad a választ, mint én.

VViktor

dobj fel egy képet kérlek a meglévő ,jónak tűnő munkadarabról.

robokacsa

nézdd meg a 4827 et, lehet csak rajzolni nem tudok.