Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Egy váloperes tárgyaláson a felperes elmondja az Ö verzioját - mire a biro : önnek igaza van , majd jön az alperes az is elmondja az Ö saját verzioját -mire a biro : önnek igaza van ekkor jön a segéd és mondja a bironak : nade biro ur olyan nincs hogy mindenkinek igaza van - mire a biro : önnek is igaza van .

Elsöre én is elsiklottam melette de a sorrend a lényeg nem az ár .
Helyesen ugy lett volna hogy JPG és ár és utánna az rlf , de nem igy történt .Rlf-el jött az ár egyböl ( akarod nem akarod nélkül ) .
Az is lehet hogy a Net elnyelte a JPG-t valahol :))
Jo srác az csak lehet most figyelmetlen volt kicsit .

robokacsa

ha jól emlékszem itt hobby kategóriáról van szó, és egymás segítségéről. és pl én is az a hüle vagyok, aki csóró létemre egy ilyen elég drága hobbyt választottam magamnak,és én is szeretnék szép reliefeket marni, meg gravírozni, de 1500 at se adok egy reliefért, 5szörösét meg pláne, mivel nincs .....
úgyhogy marad a szeretnék, vagy a segítőkész emberek.

000000000

pontosan a google is igy müködik szavaknál  a sorend a lényeg....[#fogmosas]
ha jo a sorend  akor a kincses láda ki nyilik [#eljen][#wink][#fogmosas]

besirkyjh

Szia  

Minden hobby drága .

Ne értsd rosszul van segitség és van relief is dögivel ingyen ( tugyjuk az ingyenes lelö helyeket ) de ami pénzbe kerül az pénzbe kerül és emberek ezt befektetésnek veszik meg.

Több száz vagy ezer Vector file-hoz juthatsz hozzá Te is ingyen még Relief is van köztük dögivel de ez kicsit más kategoria .Ugy hogy nem csak szeretnél lesz is marni valod sok ha elmondod mi az ami érdekel és kérsz olyasmit .

[#eljen]

besirkyjh

Az utolso dolog lett volna hogy a google-t belekeverjem ebbe de igazad van :))( Neked is )

000000000

Kis költségvetésű gépekkel is lehet csoda jó dolgokat csinálni.És rengeteget tanulni.

besirkyjh

Meghiszem azt , volt már rá példa itt rengeteg .

yb8iik8sz

Nagyon off.

Egy kis hajnali elmélkedés.

Szeretem hajnalban a fórum kérdéseit és válaszait olvasgatni.  
Ha olyan típusú, ami közel áll hozzám, sokszor ki is próbálom a választ. Mindig lehet valami újat tanulni.

De ez a sok nyim-nyam.  

Kéne, egy pszichológus válaszol, avagy fáj a zoknim topic ezeknek a különféle sérelmeknek, hogy megmaradjon a topic nevéhez köthető szakmaiság.

Nekem is szükségem lenne a nyim-nyam topicra.  
„Sérelmezném” először a nagypapámat a neveltetésemért, azt nekem is ki van a hócipőm a „fránya” Nádházi prof-al.
Az elmúlt években küldött egy csomó szép relief modell rajzot, tudja, hogy marásból bukásra állok, eladni és továbbajándékozni meg nem megy. (köszi nagypapa)
Merhogy nagyon még csak arra se lennék kíváncsi, hogy aki ingyen elküldi azt, amit Nádházi (’ne kössük fel?’) fagyipénzért, annak honnan van.

Tisztába vagyok vele, hogy sokkal többen használják a Mach licensemet, mint ahánynak odaadtam, de az is egyértelmű, hogy az anno általam közkincsé tett Cut2D-t is van, aki pénzért adta tovább.
(tudom ki vagy!)

De hát van, aki összekeveri a tejberizst, és van, aki nem.

Azon merengtem, hogyha pl. fórumtárs felé hajtva egy vezérlővel a kocsimba, a notim tele 2.5D modellel, karambolozok, akkor ezt a vezérlő vagy a relief topicba írjam (mert az csak természetes, hogy a fórumtárs a hibás). Ebben hozzászólásomba is szerepel a relief szó, tehát jó helyen van. vagy mégse?

Tényleg jó a CNC fórum, sok segítőkész ember tartozik hozzá, sok válasszal.  
Higgyétek el, nem minden szakmai fórum ilyen, tényleg van olyan fórum is ahol teljesen fölösleges bizonyos szakmai kérdéseket feltenni, mert bár néhányan tudják a választ, de nagy titok övezi. Vagy rájössz, magad vagy sose tudod meg. (pl. képek optimalizálása)

Szóval, jó itt, csak ez a sok nyim-nyam.  nyam-nyam

(a 30GB relief meg nagyon vicces; nekem nem tudom, mennyim van, de tudom, hogyha akarom akár 300 GB-ra is fel tudom hizlalni)

D.Laci

Nem akartam eddig hozzá szólni de ha már téma akkor lenne egy kérdésem.
"Azon merengtem, hogyha pl. fórumtárs felé hajtva egy vezérlővel a kocsimba,"
Egy kedves forúm társunk eljött hozzám és megkért hogy ezt azt másoljak átt ill. telepitsek felneki. (ingyen és bérmentve)
 1Tb külső winyón voltak a dolgaim, de balszerencsámre leejtettem.
Most fizettesem ki vele az 1Tb cuccot??? :)

000000000

Mindannyiunknak vannak rinyálós napjaink, nekem is volt egy hülye törlős napom.
Egy ilyen jó közösség, mint a miénk,ha tud, segít, ha nem, akkor sincs semmi gond.
Sok sérelem csupán félreértésből fakad, ezt tisztátni kell és minden OK!

D.Laci

Ma meg igaz mondó napod van barátom!!! :)

robokacsa

yb8iik8sz

Nem hiszem, hogy hozzászólásom lényege az lett volna, hogy ki mit fizessen ki.
Mindegy.
(Anyám is csak ritkán érti szavaim, pedig 42 éve „figyeli”; érdekes mód az 5 éves kisfiam érti. ’Lehet, hogy egy szinten vagyok vele’)

000000000

pedig nem háiba emlitetem meg!
sokan amenyi energiát bele áldoznak a bosszankodás..... vitatkozás itt a forumon régen célba értek volna már kereset problémára megoldására a google elöt az adot bajára.......
az az sok a sültgalamb.....lustaság..esete!

000000000

Így van. A válaszok készen vannak. Csak jól kell kérdezni. [#heureka]