Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Béni

Ha valaki nem alkalmazással, hanem magolással szerszett matematikai ismereteket, akkor az kitörölheti akármilyen végzettséggel a ....
Én is találkoztam már néhány "mérnöki" esettel és ez egyre gyakoribbá válik.  

000000000

Nincs ezzel semmi gond, a Barátunk vagy!

000000000

Sziasztok!
Jól emlékszem,hogy van az Artcamhoz magyar nyelvű kézikönyv?
Ha igen akkor valaki lenne szíves belinkelni?Meg szeretném tanulni a programot használni,de az oktatóvideókkal semmire sem jutottam.
Képből szeretnék reliefet készíteni,(de azt sem tudom,hogy hol kellene elindulnom.Esetleg ha a menüpontokat leírná valaki,hogy merre keresgéljek(csak gyakorlással lehet ezt megtanulni,ugye)mert csak a vektorizálással próbálkoztam,de szerintem máshogy kell megoldani.
Segítségeteket előre is megköszönném.

000000000

hát ha angol video angol acval nem sikerült akor magyar leirás hogy fogsz angol acvan  haladni?
van egy magyar leirás egy v4 acrol kb 199x körüli verzio.....

v2vhwz32z

A  
hobbycncart.com-on KisKZ oldalán van néhány jó cikk Artcamről: http://hobbycncart.com/publ/cikkek/artcam_temaju_cikkek/6" TARGET=_fnew>katt ide!

000000000

Itt vagyok szinte minden nap,de hihetetlen,hogy még nem találtam meg.
Köszi.

Rabb Ferenc

És amit reggel küldtem, azt megtaláltad?

000000000

Épp most nézegetem.Most volt csak annyi időm h megnézzem a mailjeimet.Ebben pont benne van,amit kerestem,és mivel angolt tanulok ezért nem lesz nehéz megtalálni a menüpontokat.Te egy Isten vagy.[#worship]
Nagyon szépen köszönöm.

Rabb Ferenc

Ó dehogyis! Csak egy szerény szolgája...

Akkor tolok egy angol változatot is, fényesítsd magad [#wave]

shpilkaivan

Szevasztok,jó napot!
Még új vagyok itt ezen a fórumon,és az igazat megvallva nem is tudom hol keressem kérdéseimre a választ,de úgy gondoltam ez a téma az a hely. Építettem egy 3 tengelyes cnc-t, mach3 vetérlőt és artcam pro 2009-t használok,de a cnc-m működése nem az igazi. Nem tudom mivel lehet a probléma az artcam g-kodjával vagy a mach3 beállításaival, de a gép mozgása szaggatott,nem folyamatos, minden egyes parancssor után megáll és elindul. Egy sima körívet is minimum 4 lépésből ír le, egy bonyolultabb 3D-s leliefről nem is beszélve.Egyszóval nagyon lassú. Tudna valaki nekem valamit segíteni ebben? Előre is köszönöm!

s7manbs8

Ott a pontos megállás vagy milyen beállítás lehet nálad szerintem, és azért áll meg minden szakaszka végén, vagy esetleg ha kottyanás helyesbítés van, talán mg akkor csinálhat ilyet. De lehet más ok is, ha van valakinek ötlete, ezek jutottak elsőre eszembe.

besirkyjh

Szia  

Üdvözlünk itt a forumon .

A Mach3-ban a baloldalt fent folyamatos a programfutás?

Más programok ugye nem futnak a Mach használata közben ?

A kernek frekit 25 000hz-en hagyd ( egyenlöre ) .
A szokásos kérés : a nevemre kattintva tudsz küldeni emailt és abban legyen benne a : Mach3Mill.xml ( Mach3 gyökér könyvtárában találod ) átnézem hátha találok valami gondot benne .

D.Laci

http://sasovits.hu/cnc/Mach3/5fejezet.htm#5.6 _Egyéb_beállítások" TARGET=_fnew>http://sasovits.hu/cnc/Mach3/5fejezet.htm#5.6 _Egyéb_beállítások
5.6.6 fejezet
Constant Velocity-re állisd.
G-codban ne szerepeljen a "G61", helyete a G64 legyen.
Config>Motor Tuning  "Acceleration" értéke lehet tul kicsi, mindig le lasit majd ujra gyorsit, állisd nagyobbra.

Béni

A G-kód elejére (1.-2. sor) illessz be egy G64-et és így próbáld!

shpilkaivan

Köszönöm egzenlőre. Megnézem a kottyanás beállítását és küldom a beállítás profilt!