Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen, ez is ezt írja.
"For best results, you should deliver a 3D vector file with texture, such as OBJ"
 Vagyis 3D modell textúrával. A 3D modell határozza meg a textúra elhelyezkedését. Sajnos van egy olyan gyanúm, hogy maga a 3D modell nem olyan részletes, hogy kimarva normális képet adjon.
 Bár volna egy elvi lehetőség, hasonló technika a "pointilizációs" marás. Mintha régebben csinált volna itt valaki ilyesmit fényképekből, amikor is az intenzitást a gravírtű marási mélységével reprezentálták. Ezt rá lehetne tenni egy 3D arcformára is.

3vv2btrhv

A kereslet oldalárol nézve a dolgot = HALOT !!
Elmentem a profi filmes maszk-készítökhöz . teljes érdektelenséget motattak a szkennelés iránt . Kaptam egy gipsz fejet ami tökéletes mása egy embernek (szilikon negativ ) . Ezt digitalizáltam be . Tehát megoldott lenne a fej 3D digitalizálása .

000000000

Szerintem, nem ott kellett volna kínálni. Ők, féltik a munkájukat. Lásd, gőzgép esete.  
Szerintem, igenis, lehetne kelteni iránta keresletet. Csak, a jó, és gyors módszer hiányzik.

doil

Sziasztok :)

Mi lehet a gond ha egy 5cm x 5cm - es relifet legenerálok g koddá Artcam ba 30fokos 02 es gravírtűvel és iszonyu lesz a kép elveszik a részletesség pedig már a toleranciát is 0.01 re állítottam :(

000000000

Milyen ez a relief? Fel tudod tenni ide?

VViktor

És mekkora a reliefnek a felbontása? Mert ha kicsi akkor az is lehet hiba,mert így nem elég részletesen generálja a kódot az AC.

doil

Sziasztok ma este ha hazaértem feldobok néhányat :) amugy szerintem nem kicsi a felbontás mert maga a relief file mikor megnyitom szép részletes de muitán legeneráltam Q-va csunya lesz :(

VViktor

Ha nem gond teszel fel képet arról a Q-va csúnya képről is?

besirkyjh

Lehet hogy tul mélyre veted a képet a szélességéhez képest ?

s5f8tmfv3

Úgy látom a program fél szöget kér, vagyis 30fokos tűhöz 15-öt kellene beírni, ugyanígy a Flat radiushoz is csak a szerszám felét. Ezzel a beállítással egy 60fokos, 0,4-es tűre generál pályát. Szerintem.

shpilkaivan

Jó reggelt mindenkinek!
Lenne egy kérdésem. A machomban be van állítva a 4. tengely, és az egységet is mellette fokokban írja. Kézi vezérléssel tudom mozgatni, de artcamban még nem sikerült úgy elmentenem egy forgó tengelyes relifet hogy azt a mach forgó tengelyként is kezelje. Tudna nekem valaki segíteni ebben?

Béni

Túl nagy tűrés (0,1), a munka méretéhez képest nagy szerszámrádiusz.
(Lásd: #4416)

VViktor

Szia,Amatőr kolléga mondta a megoldást,de ha ez vígasztal én is belefutottam már ebbe a hibába,csak nekem csíkos lett a munka :S

000000000

Ilyen részletgazdag reliefhez ekkora méretben a 20-fokos(nem half), 0.2 gravírtű lenne az igazi.