Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Béni

yb8iik8sz

Szia Béni!
Csak kérdezném, hogy direkt van az ArtCam, ArCam-nek írva egymás alatt?

000000000

Kössz, de ez nem igazán az, mint amire én gondolta. Ez mélységben mar. Nekem olyan kellene, amivel gyémánttal csak egy mélységben sűrűbben-ritkábban karcol. Pl polírozott lemezre, vagy tükör hátlapra, üveglapra.

VViktor

Szia akkor is jó az AC. Vektorizáld a kivánt képet és a vectornak add meg a mélységet,eztán jöhet a kód generálás.Itt kiválasztod,hogy a vektorokat marja "karcolja". Ezt a Select Vecor kijelölésével éred el.

Béni

Nem szándékos, gondolom az aggkori elhülyülésem az oka.[#confused]
Egyelőre nem találom a hozzáférési adatokat, így javítani sem tudom.
Kösszi az észrevételt!

Béni

000000000

Kérdezném a hozzáértőket, hogy azt hogyan tudom megcsinálni, hogy adott egy pl 5mm vastag lap aminek csak az egyik végét kell marni. Ez hogy oldható meg? A téglalap vagy akármi körbe marása az megy. A csak egy oldal nem megy.

D.Laci

Milyen stratégiával szeretnéd?

sanka74

Sziasztok! Kicsit marogattam a kapott reliefek közül is, a topikomba tettem be  képeket. előtolás és gravírtű mint az előzőnél.

tfpk6pks3

Próbáld meg nyitott vektorral.
Mondjuk odahúzol egy egyenest, ahol vágni szeretnél.
Így már menni fog.

000000000

Azt próbáltam, hogy húzok egy egyenest, de azt középen fogja marni, tehát vagy kézzel offsetelek, vagy rövidebb lesz fél szerszám átmérővel.
Olyanra gondoltam, hogy egyenes és annak egyik oldala mellett vágna, de ilyet én nem találtam.

000000000

Írsz egy pár sor G-kódot és meg is van.

Rabb Ferenc

2D Toolpaths > 2D Profiling. Ha a Profile Side-nél Outside-t jelölöd be, akkor baloldalon vagy alul mar (fél szerszámvastagsággal eltolva) Ha az Inside, akkor fennt vagy jobbra  

000000000

Kössz, erre gondoltam. Pedig még próbáltam is, de valamiért nem azt akarta mint én. Mostmeg csinálja.
Köszi.