Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

spgkgiiaa

Úgy látszik, rosszul tettem fel a kérdést. A videó onnan indul, amit én már elvileg amatőr módon, de tudok. A videó elején már eleve egy depth map kerül betöltésre. Engem pont az érdekel, hogy az a fekete-fehér kép hogyan és mivel generálódik. Ehhez kérnék szépen tippet, nem az AC részéhez. (Hogyan és mivel kell elkészíteni ezt a formátumú képet?)

000000000

Béni válaszolt. Sima fotót nem lehet gyorsan és egyszerűen átalakítani. Pontosabban lehet, mert az AC is be tudja olvasni és konvertálni, de az eredmény nem fog tetszeni. Egy sima fotón a világosságértékek nem a felület mélységadatait tartalmazzák. Nincs mit konvertálni.
 Van egy varázsló is hozzá, de igazából mókusvakítás. A dolgot kézzel kell megoldanod, a fotót skiccként használva. Megnyitod a képet AC-ben, a kapott domborművet kijavítod, majd ha akarod elmented depth map-ként.

Béni

s7manbs8

Nem lehet, hogy mi is egy M.I. vagyunk ?

Béni

Az én véleményem szerint nem lehet, hanem biztos!
A probléma az, hogy sajnos selejtesek lettünk.
(Ön és környezet pusztítási kényszer.)

pa0n9mw

Üdv
Köszi a válaszokat. A NYÁK a Circuit Maker-rel van tervezve. Annak a kimenete  van átalakitva dxf be.
Probáltam egy sima kört rajzolni az AC ban. Mach2 postprocesszort találtam benne az nem használ G2-3 kódokat.
Aztán a g-code arcs mm-rel már lett G2 kód.
Lehet hogy maga a NYÁK tervező nem körként definiálja a  
kört?  

s7manbs8

Én is kezdem úgy érezni, hogy Öntudatra ébredtem, és nem tudom hogy kerültem ide. :)

Béni

A DXF szöveges állomány. Rá lehet keresni ARC és CIRCLE szavakra. Ha nem tartalmaz ilyeneket, akkor az elemek egyenesekkel (LINE) vagy spline-okkal (SPLINE) vannak leírva.

000000000

http://www.youtube.com/watch?v=vGigAEFKPz4&feature=related" TARGET=_fnew>ezel már lehet elehetne indulni Depth Maps irányban.... [#ravasz1]
http://www.youtube.com/watch?v=_zrDGQdLCTA&feature=related" TARGET=_fnew>ReMask 3
[#wave]
http://www.topazlabs.com/products.html" TARGET=_fnew>topazlabs
[#papakacsint]

000000000

Relief marásnál hogy tudom meghatározni, hogy nagyolás vagy símítás legyen?

Csak a megfelelő szerszám kiválasztása és a program a nagyolásnál ráhagy megfelelő anyagot?

És így két marópályám lesz?

Rabb Ferenc

Nagyolás > Z Level Roughing. Ráhagyás > Material Allowance. Simítás > Mechine Relief.

Nagyolni csak akkor kell, ha túl sok maradna szegény gravírtűnek :)

Természetesen két G-kódod lesz, meg egy szerszámcsere

000000000

kfhhyweby

Sziasztok!
Bár én ritkán szólok közbe,de most tudtam meg,egy hobbysta távozott köreinkből.

Körülbelül egy hete temették el....

Isten nyugosztalja Merkel Géza Istvánt!

Nyugodj békében Gejza Papi,örülök,hogy ismerhettelek.....

3vv2btrhv

Letölthetö a szoftver ??

ra8nsmk6w