Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

béna vagyok.Existing modell -behivom a relifet
creata vector boundary-körbe vectorizalom a modellt hogy ne az egeszet matja, csak a témát
set model size-változtatok a méreten,és beklikkelem hogy középen legyen a startpont,persze bepontozom hogy a szelekted vector.
megirom a maropályát és nem középen marad a startpont, hanem a framcba valahol a modellen kivül.Hol cseszem el??

000000000

Én is így jártam a múltkor,úgy emlékszem,hogy elmentettem,bezártam,majd amikor megnyitottam akkor választottam ki a startpontot.

VViktor

Szia.Én nem vagyok nagyon jártas az AC-ban,de szerintem amikor nekiállsz behívni egy reliefet akkor az ott megadott 0 pont marad végig a 0 pont.

z2a2u8wf

próbáld a starpont beállítással kezdeni rögtön a behívás után:)

000000000

a startpontot el lehet tolni pl bal sarokbol középre, csak nem akar össze jönni

Rabb Ferenc

Pórbáld meg nem rögtön a beolvasáskor, hanem amikor már minden a helyén és méreten van, akkor:

Model > Set Position > Centre Pixel > OK

Rabb Ferenc

Nekem egyébként az általad leírt sorrendben is pontosan beáll középre... [#nemtudom]

gorbi

Jelöld ki az összes objektumot, és igazitsd az ALIGN center page paranccsal a munkatér közepére.

tfpk6pks3

Hmmm... Miután beállítottad a nullppontot, egész véletlenül, nem változtattál a felbontáson??.....

000000000

koszonom a tanacsokat este ujra probalom

000000000

vegigcsináltam az eddigi ajánlatokat és az istennek sem jön középre a startpont.Az egészre be tudnám tenni, de nem akarom az egész nagy sima alapot marni, csak a kijelöltet,vagyis magát csak a mintát és ehhez kell hogy a 0 pont középen legyen igy könyebb lenne betenni alá az anyagot

000000000

a kimarando relif meretét csak akkor tudom állitani, miután körbe vectorizáltam.nos ekkor tolodik el máshová a 0 pont

000000000

kua93zk4w

Üdv!
Ívek marásával van problémám nem tudom AC miatt vagy a gépem miatt lehet.
Minden ív megkezdése ellőt megáll egy pillanatra a gép, ez akkor zavaró ha sok az ív mert nagyon lelassul a marás hiába állítok be 1m/perces előtolást leveszi 100-200 mm/percre.
AutoCad rajzoknál nincs ilyen problémám.
Lehet ezen állítani az AC-ban?

000000000

a mach-ban nézted már a beállitásokat?pontos megállás, vagy állando sebességre van be állitva?