Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Ha már így elmentünk a nyelvek irányába.

Tudjátok hogyan alakultak ki a skandináv nyelvek? Részeg angol matrózok megpróbáltak németül beszélni. :)

Egyébként egyetértek veletek, az angol nyelvű programokkal kapcsolatban. Egy ismerősömnek szerettem volna segíteni.
Egyébként sok összetevős a probléma, amikor mi általános iskolába jártunk (mert a nyelvtanulás ott kezdődik) akkor oroszt tanítottak (nem tanultunk, csak tanították) azt sem erőltették már annyira (látták a végét már), aztán középiskolába meg még nemtanultunk meg rendesen (én sehogy). Aztán 30 fölött műszaki aggyal nyelvet tanulni (főleg a beszélt élő nyelvet) nem könnyű. (ami le van írva azt még valahogy kiszenvedi az ember)
A mai generáció (látom a fiamon) pedig már úgy nő fel, hogy óvodába is angolt tanul, aztán felmenőbe végig. Úgy tanulja meg a nyelvet, hogy észre sem veszi, hogy tanulta (szenvedett volna vele).  
Mi meg, vért izzadva tanuljuk éveken keresztül aztán beszélni még mindig nem tudunk. (tisztelet a kivételnek, csak magam nevében írtam).
Üdv:TT

43pbwjg8s

Még egy ok az angol mellett:
Próbálj meg egy külföldi vállalatnál magyarított CAD/CAM/CAE szoftvert találni!
De! Menj ki konzultálni és ott próbáld megmutatni a gépeken a munkádat!
Nem igen lesz magyar nyelvű szoftver kéznél!

Menj ki mondjuk csak egy pár napos külső melóra!

Egy külföldi megrendelőddel beszéld meg a megrendelését, amelynek még a natív rendszerben készített dokumentációját is hozta magával!

43pbwjg8s

9hntvxya5

Szervusztok, a Kanalas vagyok ! A cnc fórumot háttérből figyelem . Az amit csináltok , örömmel tölt el ! Az a profi  háttér,ami a mai gépépítőket segíti, sajna nem volt meg tiznél több éve, amikor a saját cnc gépemet építettem mint gravírozó kisiparos. Akkor egy Gerber 12 millió forint volt s a sajátomat 1,5 millióból építettem csúszó alkatrészekből ISEL orsóval 1.7 nm lépetőmotorokkal, s 10 éven keresztül sérgaréz cégtáblákat készítettünk napi 10-16 órában.300x400 - 400x600 mm méretben ! A fotókat a legutóbbi hatvani talin sokan megnézték, és ezernyi kérdést tettek fel a kanál, tőr, spotérem gyártásával kapscolatban. Hogy kerül ez a nyelvismerethez ? A cnc -re szükségem volt, kikövetelte az élet ezért készült el 3 hónap alatt.
 A barátom algériába készült a stadion építésre, nagyon megtettszett a dolog. Egy év alatt úgy megtanultam a francia nyelvet /3 helyre jártam egyidejűleg tanárhoz, tanfolyemokra / hogy folyékony nyelvtudással jelentkeztem a a Tudományos és Technikai Együttműködési Irodához és a ritka képzettségem folytán 3 hónap múlva 1975 január 13-án elkezdtem dolgozni,mint tervező mérnök, és 10 ! év külszolgálat után tértem haza.  
  Az ott megszerzett élettapasztalat sok segítséget adott a későbbiekben, amikor a rendszerváltozás után exportcoordinációs főmérnöki állásom megszüntével a gravirozó, később a kiterjesztett fémfröccsöntő vállalkozásom biztos megélhetést nyujtott a családom számára !  
  Szeretném, ha megértenétek , hogy nem elég a cnc gépet megépíteni, hanem termelő, pénzt hozóvá kell tenni,s a terméket v.szolgáltatást el kell tudni adni.    
 Ezuton is mégegyszer megköszönöm Vbodi kedves gesztusát, hogy megosztotta az asztalát velem, hogy a cnc alapra kászült termékeimet bemutathassam Nektek! Örömömre szolgált hogy az aranyozott tőreim ,ezüstözött kanalaim , lópacis kulcstartóim a tombolán sikert arattak !  
 a bietot ! a kanalas  

s7manbs8

Ez érdekes történet, jó ilyeneket hallani. [#eljen]

000000000

Szia Kálmán!
Gyere el most is a hatvani talira, szorítok Neked hellyet az asztalomon.

43pbwjg8s

Nagyon tetszettek azok a dolgok amelyeket hoztál.
Köszönöm, hogy melletted ülhettem!

Ha egyszer végre nyugalomban megyek egy találkozóra szeretnék nagyon sokat kérdezni, és tanulni majd tőled!

000000000

Szervusz Kálmán bátyám! Örülök, hogy bejelentkeztél!  

Igen, eggyet értek, manapság a jövő építésből az idegen nyelv, nyelvek ismerete elengedhetetlen.  
Lehet legyinteni is, ugyan elvagyok én így is.  Aztán, csak leshet az ember, miért megy olyan jól a 6. szomszédnak.

Kálmántól igazán lehet tanulni, egy nagy tapasztalatú világlátott ember, akinek a vérében a vállalkozás, annak szervezése.
Örömemre, itt lessz a találkozónkon ő is, péntektől.  
Ezúton is köszönöm a sok-sok tombola ajándékot.

yt36cm40d

Hello Szabi ! Mi ujsag van ? A tema nagyon el laposodott...akkor lesznek vagy sem reliefek ?

Udv

sanyi84

Üdvözöllek Kálmán! Örülök hogy ilyet is olvashattam, igazad van. Mivel szerencsések voltunk egy lovas kulcstartó hozzánk került, itt köszönöm meg a felajánlásod, csomagolva eltettük a vitrinbe emléknek.  
Igazad van abban hogy nem csak megépíteni kell tudni a gépet, hanem termelővé, legalább az árát kihozóvá tenni. Ezzel nincs semmi baj. Mégis úgy érzem sokaknál ez másodlagos dolog, persze fontos, de ami nagyon jó hogy elsődleges a szakma szeretete.

geforg

Kedves Szabi érdeklődnék a relief ügy holtart?
márirtam magánba is de mégcsak válaszra sem méltattál remélem majd itt válaszolsz a kérdésemre tisztelettel Bozsoki Zsolt

43pbwjg8s

Srácok!
Valami rdatlan megnyugtató dolog ez.
Mint régen amikor esténként leültem rajzolni.
Végülis. Egyfajta módon ez is rajzolás.

Rám is fér, mert megint tök hülye vagyok valamiért. :( Még a farkast is megharapom ha "rosszul szól", pedig nem is érdemelné meg. :(
Nagyon kellene már egy kis szabi.

De ez most tényleg kikapcsol.
Ugyan nem lett ma kész, de ideáig haladtam a szerzetesemmel:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/ARTCAM/monk1.JPG" border=0>

Miki2

Ezt kép-ként bekeretezve is elfogadnám.
Kimarva biztosan nagyon szépen fog mutatni.
Ha tudsz szerezni hárs, vagy éger fát abba tedd bele.
Ehhez aképhez szerintem az éger lenne szép. egy viaszos felület kezeléssel.
Az szépen kiadja a fa egyébként nem tú erős erezetét.

43pbwjg8s

Köszönöm a tanácsot Miklós!
De tudod mit?
Ez a relief a Tiéd lesz!
Majd Te fogod kimarni magadnak!
Csak még alakítok rajta azért.
Egy kicsit le vagyok lassulva, ugyhogy kell hozzá egy kis idő.
Tudod... Az ördög a részletekben lakozik.
ez még nincs kirészletezve. :)

A fa alapanyag részről már Hostya készített is nekem némi anyagot a hétvégén, csak nem jutottam ki hozzá sajnos, Vbodi hoz nekem egy kis gőzölt anyagot bükköt Hatvanba....
De megpróbálok itthon egy állandó forrást találni a későbbiekre.

De....
Még mindig sokat kell előbb tanulni, hogy meg tudjam azokat csinlni amiket majd szeretnék.

000000000

Abba ne hagyd Barátom! Neked  ehhez akkora tehetséged van! Ha kész lesz, szeretném kimarni.