Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Egy rendes koordináta rendszerben jobbra-balra az X tengely van. De azt, hogy melyik mennyit fog mozogni, a generált marópálya (pontosabban Te) határozza meg. Spirálmarásnál mind a három tengely rohangál, mint a mérgezett egér. Raszteresnél viszont beállíthatod a raszter irányát (0-90fok). Nulla foknál az X, 90 foknál az Y és 45 foknál mindkettő rohangál.

Azt válaszd "combosabbra" amelyiken nagyobb a mozgatott tömeg. Ez általában az Y tengely, úgy mozgó asztalosnál, mint mozgó hidasnál is. Mozgó asztalnál az asztalt, a lefogást és az anyagot, és esetleg a forgatót, míg mozgó hídnál az egész higat a komplett Y és Z mechanikával plusz a marómotorral együtt. Szóval "Y"!

v2vhwz32z

Köszi! A "Mechanikai ötletek" topikban kérdezné(le)k még tovább, ha szabad..oda tartozna már a következő kérdés...

43pbwjg8s

Feri teljesen jól mondja.
Én pl egyszerűen megcserélem a két tengelyt (plug-out plug-in)a gépen akkor amikor nem volt az igazi az irány.
De ezzel kapcsolatban, bár egyszer már kérdeztem és nem volt válasz:
Ha a három tengely sebesség szempontjából nem tudja ugyanazt, és mondjuk nem teszem meg azt a logikus lépést, hogy a leglassabhoz állítom a MACH-ban mind a három tengely sebességét, hanem hagyom különböző értékeken, akkor a MACH a legalcsonyabb tengely sebességére fogja vezérelni az összes tengely sebességét?

Rabb Ferenc

Minden lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme...

Nyilvánvaló, hogy a "gyors" tengely kénytelen bevárni a lassút. De sajnos van még hátráltató tényező, pl a gyorsulás. Ha valamelyik tengelynek kicsi a gyorsulása, az is erősen lassítja a többi tempóját.

43pbwjg8s

Köszönöm!  
Természetesen nem csak a sebesség érték érdekes.

000000000

Kezdessz ráérezni az ízére![#eljen]

43pbwjg8s

yt36cm40d

0i8bkxjf4

Sziasztok Valaki tudna linkelni használható AC tutorialt-(okat)

THX

000000000

nekem megvan az öszes video feltöltöm neked!

0i8bkxjf4

magyar vagy angol  
mekkora a mérete  

0i8bkxjf4

Kár hogy az Artcam tanfolyamon nem csináltak videót szerintem még azt is lehetne árulni lenne aki megvenné

000000000

ezek azok a videok ami a régi artcam honlapján fent voltak tehát angol nyelven prédikálnak bene!
de vizuálisan végig követhetö minden!
aviba át konvertáltam öket mivel flash videoként nehéz volt az idövonal kezelése a videon!
600Mb kb
kel kiss idö amire feltöltöm!

35kpazcgr

Pl. innen letölthetsz egyet pdf-ben:
http://data.hu/get/2371705/ArtCAMProTutorials.pdf" TARGET=_fnew>ArtCAm tutorial

43pbwjg8s

Szólj nekem is ha felmegy légyszíves!