Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Szia.
Azt mondanád, hogy nincs??????
Pedig manapság már szinte minden programnak megvan a magyarítása, már eleve úgy készítik őket, hogy könnyen lehessen nyelvet váltani rajta.
Egyébként meg a magyar nyelvű leírásában van néhány bevágott kép a programról működés közben (beállítópanelekről, stb...) és ott gyönyörűen magyarnyelvű felíratok vannak, azért gondoltam, hogy létezik magyar nyelvű verziója is.
Vagy valahol tévedek?

besirkyjh

Szia  

Egy régi régi verzionak vanleirása valahol ,szerintem használhato az alapokra .

000000000

Szia!
Én is azzal kezdtem, hogy nézegettem a videókat, ami nagyon jó kiindulási alap volt a progihoz, csak 1 gondom volt vele, hogy nem mondta, hogy milyen gyorsbillentyűket használ közben, vagy legalábbis én nem értettem. De nagy fenékkel, és a kinyomtatott gyors billentyűk listájával a kezedben ülj neki bátran.  
Én úgy gondolom, hogy ha lenne magyar nyelvű, akkor azt már a fórumon elkottyintotta volna valaki, de én sem láttam még. Ha valamivel elakadsz, próbálok segíteni...(ha tudok) csak ülj neki!

e3h0cv4ph

Köszi a segítséget.

000000000

Ez még nem volt az, majd ha kérdezel is, akkor derül ki... :)

yb8iik8sz

Szia!
Nagyon sok proginak nincsen magyar nyelvű változata.
Még a nagyok közül se.
(pl.3dsmax,Maya,Flash,DW,stb)
Kisebbek közül se(Z brush,type3,ArtC,stb)
Angol a müszaki nyelv.

000000000

Magyarítás akkor van, ha a magyar dílernek megéri megcsinálni. Régebbi progiknál előfordul, de a verziókövetés is pénzbe kerül. Az AutoCAD-nek van magyarítása, a SolidEdge-nek és az EdgeCam-nak is. Meg a Powermill-nek. A SolidEdge-nek magyar súgója is.
 Amúgy csak a kezdőknek segítség később már csak akadály. Frissítésnél problémákat okoz, meg magyarul is épp úgy meg kell tanulni mondjuk a "körkihúzás" jelentését mint angolul. Mert indulásnál egyikről sem tudod hogy mit jelent és hogyan kell használni. Akkor már jobb ha az angolt tanulod.

000000000

Egyetértek Veled! Szégyen, hogy nem tudunk angolul. rossz az iskolai nyelvtanítás. Bűnösök a szinkronizált angol nyelvű filmek!!
Ahol feliratosak a filmek, sokkal előrébb állnak az angollal. Voltak nálunk svéd egyetemisták, mind beszélte az angolt, volt, aki a newyorki szlenget is akcentus nélkül beszélte, az amerikai unokanővérem szerint.
Az angol nélkül a mai műszaki életben nem lehet létezni.

ppxgww95

Teljesen igazad van abban, hogy az angol kezelőfelületet érdemes tanulni, használni. (Van egy-két kivétel, ami korrektül van fordítva és teljes magyar nyelvű dokumentációval rendelkezik, pl. Autocad.)
Nagyon bosszantó, amikor a tessék-lássék módon magyarított program angol helpjét böngészve próbájuk megtalálni az adott funkciót. :)
Aki 1-2 évet tanult angolt, annak el kell tudni boldogulni legalább az olvasással olyan szinten, hogy a szöveget, ha nem is teljes pontossággal, de értelmezés szintjén megértse. Persze, időnként még a szótárt kézbe kell venni.

keri

Azért a Svédeknek kicsit más megtanulni angolul.
A gond az hogy a magyar nyelv gyökeresen eltér a környező országok nyelveitől.

Gyakorlatilag kínaiul könyebb lenne megtanulnunk mint angolul.

Meg az angol nyelvü porgramok kezelése és a nyelvtudás nem függ össze.
Én lazán tudom használni az angol progikat. Sokáig a windowsom, és a word, excelem is angol volt és az összes ékezetes betünek tudtam gyorsgépeléssel az ascii kódját :) a magyar változatot sokáig nem is értettem, de ettől függetlenül nem tudok angolul.

A műszaki programokat szerintem is jobb angolban kezelni továbbra is. Pl engem kiborít a mai napig hogy az excelben a függvények elnevezését is lefordították. A múltkor fél órát keresgéltem a természates alapú hatványkitvőt, és valami olyan elcseszett magyar neve van amit megint nem tudnék megtalálni.

Photoshop, autocad, meg a többit is jobb szeretem angolul, mert következetes és egyértelmű parancsok vannak, a magyar fordítás pedig programonként esetlegesen változik.

000000000

Csak arra kell vigyázni, hogy a kiejtést is megtanulja az ember. Sajna én előbb tanultam meg megérteni az írott szöveget, aminek következtében rögzült a jó kis magyaros "ahogy írjuk úgy ejtjük" forma. Szerencsére mostanában már van egy csomó videó a Youtube-on ahol a bemutató mellé elmondják, és feliratozzák is az anyagot, de így is elég nehéz leszokni a hunglisról.

ppxgww95

Még nem motyogok magamban, így nem derül ki, hogy csapnivaló a kiejtésem. :-)

43pbwjg8s

Bocs!
Hány szürkeárnyalatot is kezel le az ART  DPEPTHMAP-oknál?

43pbwjg8s

000000000

Azt hiszem  a színpaletta max. 256 színt kezel. Gondolom ez érvényes a Depthmap-ra is.