Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ez jó lenne valami ország jelképének, add el valamelyiknek. :) Vagy a "Hungarian Space Agency"-nek. :)

43pbwjg8s

electron space Bureau. :)

000000000

A PNG és a TIFF veszteségmentesen tömörített képformátumok. Bár nem tudom mennyivel lenne kisebb mint egy zip-elt vagy rar-olt, ha egyáltalán.

43pbwjg8s

Igazad van.
Bár a TIF-nél van választási lehetőséged a compress methodok között, de elvileg ez csupán annyit tesz, mintha bezippelnéd (vagy rarolnád, szépen magyarul ugye) a tömörítetlen képet.
A fogadó szoftver olvasás közben kibontja és ugy olvassa be magának, mintha nem is lett volna tömörítve.
Alapvetően a TIF az amit én a doksiknál használni szoktam.

A PNG valamiért kimaradt nálam. A fene sem tudja miért.

Szerintem a tapasztalatnaloknak talán ez a legegyszerűbb, mármint egy BMP.
Erőforrásigénye gyakorlatilag majdnem ugyanaz mint a többi formátumnak (a fentiek alapján).

000000000

A PNG-t csak mostanában kezdem használni miután utána olvastam. Ez a legfiatalabb elterjedt formátum, és egyre szimpatikusabb.

Miki2

Szia Péter !
Az art letöltése közben rendszeresen leáll a letöltés.
Normális sebességgel indul, majd folyamatos lassúlás után elfogy a szufla.
Betömörítve nem lenne kevesebb adat?
Talán könnyebb lenne letölteni.
Üdv..

43pbwjg8s

Sajnops max 1-2 Mb-al kisebb akkor.
De este felszeletelem és ugy teszem fel.
Sajnos a letöltési sebességekben és a tárhellyel kapcsolatban nem vagyok kompetens. :(

Varsa esetleg aki tud mondani valamit az okról.

s7manbs8

43pbwjg8s

43pbwjg8s

besirkyjh

Szia Peti  

Muszály volt átméretezni ( 50% ) a BMP-t  mert 3 órám keresztül 100%-ra verte a procit és még mindig nem volt semmi látszatja .
Igy már 20 perc alatt készen van a szerszám pálya .

43pbwjg8s

Szia Zoli!

Nem véletlenül mondtam, hogy méretezzétek ahogy gondoljátok. :)

Egyéként milyen géped van?
Nekem pár pillatat alatt megcsinálja.
Minden stimmel ott?

43pbwjg8s

Egyébként a belső körön belüli cuccot ma én is megmarom remélem.:)
A kód már kész. :)

besirkyjh

Szia  

RD ramos P-IV 1800Mhz 1G rammal .A 3.2-es Celeront veri de grafikára gyenge meg a tápom is öreg már (8-éves) és két winyot már nem is visz .
Az 50% átméretezéssel tökéletes lett és nem is látszik különbség a kettö között.

43pbwjg8s

Szia Zoli!
Az a lényeg hogy működik a dolog.
Én is kimartam (Hostya felügyeletével), de csak a közepét. Sajnos nekem még előjött lépéstévesztés, a nem is nagy....

De most látom, hogy ezt gazdagabbra kell csinálni legközelebb.  
De igy tanul az ember. Másképp néz ki valami kimarva és másképpen a képernyőn.