Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

43pbwjg8s

Szintiszta gravír vektorok mentén.

A fene enné meg, hogy ez volt az utolsó marás mára, és a felénél lépést tévesztett a gép. :(
Aztán már nem estem neki ujra.

000000000

Látod, látod...Ezért kellene letesztelned a géped hajtásait egységugrással is, és az így megállapított sebesség, gyorsulás értékeket 30...50 %-al csökkentve igen nagy biztonsággal marhatnál. Léptecses hajtásoknál ez nagyon fontos teszt lenne, de kicsi hibatárral rendelkező relatív út logikájú szervókra is. Ugyanis elég bosszantó tud lenni, amikor több órás munkád megy így veszendőbe.
Persze még az is lehetett, hogy csiga lassúság mellett tévesztett a géped, annak nyilván akkor nem dinamika oka lehetett.

43pbwjg8s

Bizony igazad van
Sokmindenen kell még végigmennem, hogy biztonsággal, akár egy ideig ott merjem hagyni.

000000000

De azért ne keseredj el, fog az menni frankón!

000000000

Nekem az első melómnál volt hasonló. Egy házszámot készítettem és annyira óvatosan simogattam a diófát, hogy 6 óra meló után belerongyolt a közepébe. Akkor majdnem átteleportáltam a gépet a szomszédba. Tervben van egy dc szervós gép jeladókkal, de nemtudom mikor lesz rá pénzem. :(

000000000

Látom gyűlik a tudás.[#vigyor2] Ne törj le, ez vele jár.

besirkyjh

Szia Peti  

Ha én azt elmesélném ?! ajaj .
Wengébe ( 1 milla/köb) rádiuszt martam 30-as késsel ( szép piros kinai maro )"Z" tengely direktbe függölegesen kezdett ( csere ), lett belöle könyöklö ( igy tanultam meg románul szitkozodni , nagyon megy ) :).

Ebböl tanulsz . Abszolult igaza van a Tibornak , én is mindig irom a max 70%-ot .
Ha nem a föld hurok akkor a szokásos sebesség hajkurászás a gond .
Nálam is voltak és lesznek ilyen gondok de az nem a létetcses hajtás hibája hanem a saját gyökérkedésem-é ( jol fogalmaztam? ) .
Mit is csinálnánk ha nem lennének ezek a hibák ? 10-böl 10 relief ? hol itt a kihivás ?
Engem ezek a dolgok mozgatnak hogy hogy lehetne még tökéletesebbre csinálni valamit és aztán mégis valami egyszerübbnek tünö dolgot épitek meg sokszor .
 [#awink]

43pbwjg8s

Sziasztok!
Nincsenek olan nagy problémák szerencsére.
Eleve úgy vagok még, hogy rövidebb (max egy órás) marásokat csinálok, pont azért, mert tudom, hog ymost még sok hiba előjöhet.

A hurok körül szorul a hurok. :)
egyértelmű a vezérlőő dobozolásán belül van a gond. Már sejtem is hol.  

A mostani lépésvesztésnek ennél prózaibb oka volt.
Nem tettem a megmunkálandó anyag alaá "polcolást" igy az nagyon mélyen lenn volt.
Méghozzá annyira, hogy a Z tengel sínjének a vége bele tudott menni a felső lin csapágyba.
Abba pedig a ki- és bemenet a szoros porvédőnek köszönhetően egy kis pluszerőt kíván. (nem is oyan kicsit). Ez foghatta meg a Z-t egy pillanatra.

Szóval, nincs fejsze/balta/samu a gép környékén. :)
Még türelemmel vagyok a dologgal. :)

De köszönöm a biztatásokat és a tanácsokat!

000000000

Még mindig megvan a hurok ? Azt hittem azzal már végeztél. Akkor javasolnék látatlanban valamit, bár lehet hogy felesleges. Ha jól emlékszem egy leágazásos trafóról hajtod a motorokat és az elektronikát. Ez nem túl szerencsés a galvanikus kapcsolat miatt, jobb ha külön trafó van vagy legalább külön tekercselt szekunder. A testelésnél meg csak egy pontban közösítsd a nullákat. Minden főághoz húzz testvezetéket is, és csak a tápnál közösítsd a végüket csillagszerűen. Így biztosan nem alakul ki hurok.

43pbwjg8s

Átviszem az elektronika topicba!

PSoft

Sziasztok!

ArtCam 2008...
"Rapid"-os letöltés...
Azt mondja az AVIRA,hogy az ACQ.dll megfázott,(vírusos)!!!

Amelyik PC-n eddíg ismerkedtem vele,föl se tünt,mert azon nem volt vírusirtó.
Ki tudnám ezt a .dll-t cserélni egy egészségesre?
Tudtok segíteni ebben?
[#nemtudom][#help]

Köszi.

000000000

Szia Psoft. Emilben küldtem neked egy ACQ.DLL -t. Nekem ia 2008-as Arcam -om van. Nekem jól működik. Remélem segít a küldemény.

35kpazcgr

Nekem az Avast semmit sem jelez (nekem is Rapidos a letöltésem).

PSoft

Szia,köszi megkaptam,írtam is.