Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Eszembe nem jut a vitát folytatni, de (és most tnyleg teljesen jószándékú kíváncsiság), hogyan lehet egy STL modellből tanulni?
Ez most komoly és nem cinikusa kérdés, hanem tényleg szeretném tudni, mert lehet én is sokat tudok meg majd modellekből a segítségetekkel.

Közben:
Én élvezem azt a pár órát ami alatt megint tanultam sokmindent. Tudom tudom, hogy nem eleget na!
Igy legalább elkészítettem a darabolós srácoknak azt, amit azt a pár darab hulladék aluért ígértem.
Olyan amilyen...., de mégis már majdnem olyan amilyennek én akartam. :)

Sir! Mennyit adsz érte?? :) :)

A lényeg:
Ha én ilyet tudok, akkor bármelyikőtök tudja!
Csak egy kis türelem kellett ehhez.
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/ARTCAM/saw.JPG" border=0>

s7manbs8

Ezt valami képről csináltad , vagy a rajz is a te műved ?

43pbwjg8s

1. ötlet
2. google képvadászat
3. kép vektorizálás corel
4. Átvinni a sziluettet s azokat a vektorokat amelyeket ki tudtál szedni a vektorizálásnál az Artcamba.
5. nyers sziluettet adsz ezekkel egészen kis magasságba. Utána előveszed a sculptingot és formálsz. Közben próbálod azt nézni, hogy hogyan is nézne ki ez a térben. HA elrontod akkor elrontod, de ott vannak az eszközök hogy kijavítsd könnyen.

Ennyi.

43pbwjg8s

De láthatd, hogy maradt még kidolgozni való rendesen. Ha akarja az ember és van türelme azt is megcsinélhatja. Mert ehhez ami a legfőképpen kell az a türelem. Más nem is nagyon.

De ez iagzándiból tényleg csak Sculpting. Csak egy rész az egészből.

geforg

Szerintem K....a Jó lett gratulálok[#taps][#worship][#wave][#worship][#worship][#worship]

43pbwjg8s

köszönöm!
Remélem a kimarása is ól fog menni. Csak a gravírtűk érkezzenek meg a hétvégéig.
Utána már csak azt remélem, hogy a srácoknak is tetszeni fog.

geforg

Biztos lehetsz benne mien fába marod? mekkora méretben?

43pbwjg8s

Látod.. Ez még nagy kérdés a számomra. Teljesen tapasztalatlan vagyok még.
Sajnos olyan fám, ami tényleg jó lehet, az csupán egy darab van, amit még a Komámtól kaptam. Az dió.
Nem nagy darab, de nem is lesz ez nagy. 100x110 környéke. Az belefér. Amig nincs meg az asztalfeltét nem is nagyon tudok sokkal nagyobb méretet felfogni a gépre.

Sajnálom, hogy a műfából csak a bontatlan tábla van és nincs kéznél egy kis darab amibe megpróbálkozhatnék.
De a jövő héten talán járok olyan helyen, ahol lesz egy adag apróbb méretű. Arra lecsapok majd.

De ez csupán egy alkalom most. Tényleg nagyon sokminden van ami nem relief jellegű és meg kell majd csinálnom. Ugyhogy addigra mire ujra relieffel fogok foglalkozni, addigra talán már tudni fogom honnan kell megfelelő alapanyagot szerezni.

s7manbs8

Most hogy mondod a képvadászatot, pár napja nézegettem a google maps oldalán a földet, onnan is lehetne képanyagot szedni.

s7manbs8

Ha még csak próbálkozol, érdemes valami jelentéktelen fába csinálni először, persze olyanba, amiben látszik is, hogy milyen lenne, ne rögtön brazíliai mahagónival kezdjed. :) Most épp sambát hallgatok. :)

43pbwjg8s

Pl google.hu
Beírod hogy Texas Chainshaw és keresés.
A bejött találatok mellett bal oldalon ott van  egy olyan lehetőség, hogy képek. Katt rá!
Ez után további szűkítési lehetőségeid vannak.
Katt mondjuk a ClipART képek-re!
Már ott is lesz a találatok között, amit alapnak vettem.

yb8iik8sz

"Nem tudom mi az a SEO fórum, de ha az annyira jó akkor miért nem ott vagy?"
Kedves Svejk!
Azért vagyok itt,mert a SEO-n nincs CNC,a CNC frmon meg nincs SEO.
Viszont nekem mindkettő van.
Sőt van motoros fórum is.Azom is van.
Tudod ezek más témák,ezért más fórumokon vannak.
Talán érted.

Sőt, most néztem,hogy van kertész fórum is,merthogy kertem is van,sok feladattal és szakmai hiányosságaim lévén, sok kérdéssel.
Káoszos mi?  
'Nagy a világ és mennyi minden van benne'.

Neked meg csináltam egy harcimacit. Hogy legközelebb az ilyen okos kérdéseid, tudd hova címezd.

yb8iik8sz

És elnézést kérek, nem akartam az itteni moderátorokat megbántani a SEO-val.
Persze,hogy más kaliber a kb.4000tagjával(Dudkin,nem 11e),csak egy gondolat volt,hogy milyen a rend.
(ne haragudj Sneci,pár nem hivatásos moderátor van csak,nézz utána)
És természetesen magam is örülök és hálás vagyok Varsának,hogy egyálltalán csinálja(van hozzá idege),de az is biztos,hogy ez nem az ArtCanm topic!

keri

Én a mintákat szoktam gyűjteni.
Persze ehhez nem kell feltétlen STL, de a végleges 3D megoldások is adhatnak jó ötleteket a mintázáshoz.

keri

Most már csak azt kéne megtanulnom, hogy kell kezelni az AC-t :D
De tényleg nem bonyolult, csak türelmem nincs hozzá :D