Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

ááá!
Attól én nagyon messze vagyok.
Azért köszönöm a biztatást!
De eztényleg kedvez a művészi hajlamnak.
Ha ez egy komoly művész kezésbe krülne bizony érdekes dolgokat láthatnánk imitt-amott.

000000000

A képzőművészeti egyetemen már van ilyen irányú képzés. Évfolyamomként 6-10 fő. Mindet külföldi munkahelyek várják végzés után.
Csak semmi ááá! Te is tudod, hogy két ecsetvonásból megállapítható, hogy kiből mi hozható ki.
Itt is látható már ebből a kevés felületből is, hogy nagyon helyére teszel mindent.
Ne a tápok gyártásával rosszakodj, inkább ezzel gyakorolj és megtudsz majd venni minden szuper tápot rövidesen. Az elsőt már fizetném is.... egy ilyesmiért.

43pbwjg8s

Bocsáss eg amiért nem kezdek hozzá a dologhoz, de egy ideje rájöttem, hogy egy picit ki kellereszteem.
Csak azt csinálom egy pár hete, amihez éppen hirtelenjében kedvem van. Jót tesz és rám is fér. De hogy megnyugtassalak, még az a bizonyos hajómodell sincs teljesen kész, pedig lehet csak egy fél óra kellene hozzá,de nem tudok hozzákezdeni.
Szégyellem is magam miatta nagyon.

Egyébként már említettem pár embernek,hogy ez az nem egész hobbyCNC igazából, hanem az lenne, hogy lenne egy gép amivel el tudm készíteni amit bármikor művelkedek, kigondolok.
Csak hát...
Nehezen megy a dolog.
Előbb utóbb csak lesz egy olyan gép végre ami működik.

Tegnap a közepes Y-ját legalább rendbetettem.
Már csak fel kell tenni rá a motort és a kapcsolókat. Utána persze a váz is érdekes majd és az egész összerakása, de ez igy már működőképes.

Ezen a gépen már csak a Z a kérdés. Még nem tudom moből csináljam és hogyan, de vannak alapanyagok hozzá.

s7manbs8

A gép építéshez is sok idő kell, az ne vegye el a kedvedet se, minden nap egy kicsit tud haladni az ember úgy is jó. Meg aztán ha még azt is szeretné az ember, hogy jól is nézzen ki az egész, az is lassítja a dolgokat.

Amúgy sokszor az ember nem is értékeli a saját tehetségét se valamikben, mert az neki olyan természetes, hogy úgy megy ahogy, csak akkor tűnik fel, ha másokat lát és sok van olyan, akinek az nagyon nem megy, neki meg igen.

000000000

Szia Péter! Tetszik, amit csinálsz, benne van a művészi érzéked, tehetséged és a sokéves PC gyakorlatod! Ha nem gond, küldd el a #2623 rlf file-át, szeretném kimarni.Ha van időd, játszál az AC-val a mi nagy örömünkre! Köszönöm!

000000000

Nem az a fontos, hogy néz ki, hanem pontosan dolgozzon.

s7manbs8

Az se egy utolsó szempont.

43pbwjg8s

Szia Bódi!

Küldtem mélben!
HA bérmit szeretnél módítani rajta (méret felbontás egyéb) szólj és megcsinálom, majd újra küldöm.
De ha kell elküldhetem DXF-ben az alap vektor alakzatot.

000000000

Természetesen legalább 4 tengely kellene az elkészítéshez, mert a fegyveragyat forgatni kellene. Ráadásul a kélgyó nem egy kör, hanem egy változó méretű, téglalapszelvényű testre tekeredne. De nagyon baró lenne egy ilyen cuccot csinálni. Jelenleg azonban csak egyszerű, 3 tengelyes gépem van. Másrészt, gondolom maga a feladat erősen feszegetné az AC lehetőségeit...

43pbwjg8s

Lovagoljunk. :)
Tudom, hogy ez is elég nyers még, de....
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/ARTCAM/lov.JPG" border=0>

yb8iik8sz

000000000

Hmmm. Nem lehet hogy pályát tévesztettél ? :D

000000000

Szia KisKz!
Valódi agyagoozó művész vagy!
Én Aguste Rodi "a csók" című szobrának reliefjét csinálnám meg a sokadik házassági évfordulónkra, de sajnos úgy érzem ehhez kevés a művészi kreativitásom. Esetleg megpróbálod? A csajoknál -gondolom- bejönne a téma. A gugliban találsz elég képet a szoborról. Szerintem a fehér márványszobor kíváló kiindulási alap lehetne...

000000000

Elírtam, nem Rodi, hanem Rodin!

43pbwjg8s

Szia Géza!

De kedves az öteted!

De:
1. most kényszerl foglalkozok a szoftverrel, mert az ünnepek alatt el van foglalva a kiszoba ahol molyolni szoktam. :) Sok idő kellene nekem ahhoz, hogy tényleg szép dolgokat csináljak!
Ha jobban megnézed a lent készült dolgokat, vagy nem kidolgozottak, vagy nem igazán komplexek.
Ez még csak játék.
Nem is tudom, hogy komolyabban menne-e. Egyáltalán nem biztos.

2. Az elsődleges dolog egy "hardwer" készítése, mert csak akkor látom még értelmét a modellezgetésnek, ha lesz majd min kipróbálni az előállítását. Ezt is megfogadtam egy ideje. Mindent csak lépésről lépésre. Nincs értelme keverni a dolgot, mert akkor egyikkel sem tudnák egész emberként foglalkozni.

Kóstolgatni lehet, de egyszerre nem lehet mindet megenni.  
De ha egyszer oda jutok, ezt az ötletedet szívesen megézném, hog ymeg tudnám-e csinálni.
Persze egy ilyen dolog elkészítése nem fél órába telik mint a lenti próbálkozások. Az sok idő és sok türelem, és mellé érzék ami csak akkor derül ki ténylegesen, ha ott van az ember és csinálja.

Azért komolyan mondom, nagyon nagyon jól esett az ajnározásotok! Hazudnék, ha mást mondanék.

Aki itt nagyon szépen dolgozik és minden dícséretet megérdemel az Íjász kolléga!
Elnéést ha valaki olyan elé helyezem aki talán még szebben dolgozik, de az Ő munkái mindig a szemembe ötlenek és csak ámulok bámulok.