Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Csak este tudok segíteni, de akkor megpróbálkozok ezel a kombinációval.
Elvileg a DXF-nek szépen menni kellene, még ha a COREL export a régebbi verziókban tördeli is a görbéket. Nem mindegy milyen AutoCAD verzióhoz köthető DXF-et csinálsz!

Egyszer ki kellene már szaszerolni, hogy a R14 feletti DXF-ek hogyan viselkednek.
Elvileg ott már illene a görbéket rendesen kezelni.
Én is sokat szívtam az utóbbi időben emiatt.

000000000

apoca van egy olyan buli az Ac-nél,hogy a iveket,kör cikkeket,sokszögűre szimulál,de ha az a kurva géped már kész lenne,akkor ki tudnád marni,és azok a darabos ivek gyönyörűen kimarodnak!ezt már én is tapasztaltam,de a valoságban maráskor semmi gond nincs!:)))az AC-nek,minden elterjedt rajz filét kezelni kell tudni!

43pbwjg8s

Hát...
Valaki megcsinálhatná már helyettem mondjuk a közepes gépet! :)
Én olyan béna vagyok hogy az nem emberi!
Másfél év után jöttem rá, hogy az eztergát hogyan állítsam be rendesen. :)

kfhhyweby

Barátom,ha jól értelmeztem,akkor a te ac-d beolvas iges-t?Lehet,hogy rosszul értelmeztem

43pbwjg8s

Én egyébként még a Corelnek ezen jó szokására gondoltam. Ráadásul eléggé pontatlanul, csúnyán darabolja az íveket.

000000000

jaj komám,nem a kezedben van a baj,ha nem nem szánod rá magad,hogy vedd magad és elkezdjed csinálni!!:)))

000000000

persze hogy jol irtam,és jol olvastad!:)))az ige,és iges fájlt is beolvassa és kezeli is!!!:)))

000000000

üdv
Igen meg eszi az artcam az iges is csak MillWizardon keresztül kell megnyitni![#lookaround]

000000000

az ac-nem egy állat,hogy csak ugy megeszik mindent!:)))én megnyitom simán wizzard nélkűl is!:))

000000000

Éhes a remek reliefekre![#eplus2]

000000000

azt nagyon komálja,és a határ a csillagos ég!!:)))[#mf2][#mf2][#mf2][#mf2]

000000000

szia
Ez a funkcio a corelbe nem ezért van hogy a vektor pontokat össze definiálja?[#vigyor2]
http://img88.imageshack.us/img88/5943/gorbe.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Röviden vagy hosszan? :)

Úgysem tudok röviden!

Ez a funció még nem jelenti közel sem azt, hogya vele görvévé alakított vonalhalmaz tényleg minden részletében ívessé válk!!!
Nem az a célja hogy az egymáson fekvő (méginkáb nem egymástól bármilyen távolságban lévő) vertexeket összekösse!!!
Ez tévedés!
Ez a funkió egyes egyedül a speciális tulajdonságokkal felruházott vektor alakzatokat formálja át, egy olyan volnalhalmazá amelyet vertexenkén, érintőnként módosítani tudsz a Veretex edit funkcióval!

A speciálus alakzatok gondolom tudod:  
Az egyszerű tégleleptól kezdve a spéci mondjuk csillag alakzatokon keresztül, a fontokig terjedhet.
Persze akár lehet más is, most hirtelen nem tudom hogy a Clipartok milyenformában érkeznek be, de pl. minden GROUP-olt elem érzéketlen a vertex edit funkcióra. Azok nem görbék a Corelben addigamig csoportban vannak!

Amikor ezeket a speciális alakzatokat próbálnád így, a vertext edittel módosítani, speciális funkciók ugranak elő, mint pl a téglalapnál a sarkak lekerekítése, elipszisnél az ívhossz állíthatósága.

Amennyiben ezeket az elemeket a convert to Curves (görbévé alakítás) paranccsal emgváltozattod, ugymons felbontod alkotóelemeire.

De!

Még ekkor sem lesz folyamatos érintő görbe automatikusan a konvertélt elem. Maximum azok a részei amelyek a spéci elem képében is azok voltak!

Csak gondolj bele, hogy mondjuk van olyan hely ahol az irányváltás nem ívben megy végbe! Mondjuk egy csúcsos A betű tetején.
Pedig az egész egy görbe a corel terminológiája szerint! Azonban itt a görbe kifejezés nem ugyanazt fedi mint általában azt értelmezni szoktuk geometriailag!!!

Természetesen a csomópont és ívkezelés megint egy érdekes dolog a VERTEX EDIT funkcióval, de ezt már tényleg nem itt fejtegetném.

Tehát röviden a válaszom:  
1. Nem!!!! Nem azért van!!!

2. Én nem  Corelen belüli ívkezelésnél emlegettem az ívek egyenesekre tördelését, hanem a R14-es AutoCAD típusú DXF exportnál!

[#wave][#wave][#integet2]

43pbwjg8s

Te figyu!
Én nem nézegettem a régebbi számozásokat....
Ez az ARTCAM9 neadjisten PRO?
Esetleg 2009?
CSak hogy tudjam tájolni a dolgot.
Én csak PRO2008-al tudom tesztelni a Corel-AC párost.

43pbwjg8s

Corel X3 export AutoCAD R14 DXF.
Import ARTCAM PRO 2008 (VEKTORS/load layer)

1. téglatest két ellipszis.
Teljesen OK!