Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

szerintem 5 mm,az annyira kevés,hogy a nagyolással csak az idöt töltöd!én 10mm-t egy fogásbol szoktam marni.

VViktor

Szia Nádházi. Jó neked hogy a motorod elbírja a 10 mm-t nekem jó ha bírja a2-t:P :D

000000000

bocsi,ez eszembe se jutott!:)))igy már érthetö a több fogásos marás!:)))

VViktor

Nekem csak egy sima Extol kézi maróm van azt erősítettem fel Bár még nem teszteltem (mert féltettem a marókat), hogy milyen fogást tud egyszerre. Meg nekem gömb maróim vannak még csak mivel ahhoz jutottam hozzá eddig olcsón. És szerintem azok nem szeretik  ha a gömbfej az anyag alá kerül :D

000000000

persze attol fűgg,hogy mit,és milyen anyagot szeretnél majd marni!:)a gömbfejűnél is számit hogy hány élű.egy 1000w-os maro mocival már marhatsz simán 10mm-s fogással.

yb8iik8sz

Drága Tibor!
Nem akartam pálcát törni kedvenc progid felett,de sok dolgot nem,vagy csak nagyon macerásan lehet megoldani.
A házikó alapja, egyterület 8 magassági pontal.
Az ArtC-be 3 tudsz(create angled plane).
Vagy darabonként rakom össze?
Sok íly apróság.Vagy én is szobrász,azt mérnök szkennel.Notim vam,nem agyagtáblám.
Ettől ez még egy nagyon jó kis progi,összetett,de részire bontva,találsz jobb megoldásak is.(marós részére nem vonatkozik,nem értek hozzá).
Még te mutattad ZBrush-t.Külömbséget észrevetted?

VViktor

Tibor az enyém csak 130 Wattos. A gömbfejű marómon
16 él van ezt szeretném majd a fába mélyeszteni :D

000000000

Igen. Ilyesmire céloztam a legutóbbi magyarosítási hullám során. :D

s7manbs8

Nekem is olyan van felsőmaró, az fasza nálam bevált legalábbis ez a darab. Mennyi az a z olcsó gömbmaró, én a boltba olyan 600Ft ért vettem darabját kb.

s7manbs8

Nekem ez 1000 W-osnak mondja magát, tényleg ottan körül lehet, bírja a dolgot és nem melegszik.

000000000

tudom Palikám,hogy a jo szándék vezérelt,és te egyébbként is szereted a kisérletezést,és jol is csinálod!:)))én nem fejtettem ki bővebbenmelyik ac-ra gondolok,és természetesen az uj 2010-es verziora!azok a cminták,vagy relifek,egy sem cad progival készűlt!nyilt titok,és ezt már lehet mondtam is,hogy ezeket cnc-vel csak nagyolják,éps a végsö formát azt igazándibol kézzel készitik,a finom részleteket,és utánna nagy felbontásu scannerel dolgozzák föl!ezekkel a progikkal csak egy szintig,és bizonyos dolgokat lehet megtervezni!:))))

000000000

tul sok az éle Viktor,és csak kis pár tizedesc fogásokkal tudsz majd haladni!én a helyedben a v, 30° két élű marokat venném a helyedben,és van itt akik készitenek,és árulnak is nagyon baráti áron!

000000000

hát komám az lehet birja,de hányorás folyamatos üzemet?:)))nekem az 1500-as kinzo szinte elnyűhetetlen!!!:)))és ocsó volt!:)))

s7manbs8

Sokáig mg nem kínoztam egyelőre, de félóra után is ugyanolyan volt, ahhoz képest úgy tűnik bírná egy darabig, mert az a kinzo az menni egy olyan ?

000000000

Az ArtCam ebben a témában az egyik legjobb, ha nem a legjobb progi. Ez egy célszoftver egy speciális feladatra. Egyszerűen arra kell használni amire való.