Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

VViktor

Oké akkor megpróbálom amit az előbb írtál.

0gbwyh99

Én (még) nem sokat foglalkoztam az ArtCam-mal , de az a "kevés" is sok időt vett el ! Rengeteg türelem kell hozzá és akkor majd visszafizeti a befektetett időt - lásd Íjász mesterműveit .  
Nekem is nagyon "nehéz stílusú" , nézegessed a tutorial videókat (remélem le töltötted őket) , a Youtube-n is van sok és a gyártó honlapján is már vannak újak ! Csináld végig a progihoz kapott tutoriálokat is (mindegyiket) - az legyen az alap , ha a tutoriálok után valami megmarad benned , akkor már haladás !  
Ismétlem : sok türelem kell hozzá !!!!

tfpk6pks3

Szia
Akkor sem generál marópályát, ha a rlíf közelebb van a felszinhez, mint az általad megadott allowance  érték.
Jelen esetben, lehet jobban jársz a 3-as fenékmaróval 1.5-ös oldallépéssel, de a z-re ne adj többet 1mm-nél, ne hagyjon ott sok anyagot.
Mellesleg megjegyzem, gravírtűt szinte soha nem használok.

0gbwyh99

JUT ESZEMBE ! Nektek sikerült azokat az idelinkelt tutoriálokat mind leszedni ? Én kettőt sehogyan sem birok [#rinya] !
Ha volna valaki olyan kedves és felrakná a cnctárba (vagy akárhová) hogy le tudjam azokat is szedni [#vigyor3] ?
Ezekröl volna szó :
http://www.artcam.com/videos/swfs/cnc/2D-strategies.exe " TARGET=_fnew>EZ AZ EGGYIK
http://www.artcam.com/videos/swfs/cnc/multiplate-nesting.exe" TARGET=_fnew>ÉS A MÁSIK
[#worship][#worship][#worship][#worship][#worship]

000000000

Bonts két részre a dolgot. A relief lemodellezése egy dolog, a marópálya elkészítése egy másik.
 Az utóbbi egyszerűbb, azt gyakorolhatod egyszerű modelleken is. Rajzolsz egy kört, raksz rá egy domborulatot és megpróbálod megmarni. Gyorsabban kapsz eredményt, és látod a különböző stratégiák és paraméterek hatását.
A modellezés az egy másik műfaj. Oda sok gyakorlás és némi művészi érzék is kell. Fel kell tudnod bontani a feladatot a progi által nyújtott eszközökkel megvalósítható részfeladatokra.

VViktor

Azt hiszem bölcs tanácsotokra vissza vonulok és gyönyörködök még a tutorial videókban :)

0gbwyh99

Mi az hogy "csak felére van leköszörülve" ? Az szerintem olyan fajta ! Nem az a lényeg hogy milyen fajta hanem milyen széles a maróél a gravírtű hegyén .

0gbwyh99

Gyönyörködés után pedig rögtön vedd elő az ArtCam-ban lévő tutoriálokat és csináld is végig őket , úgy , lepésről lépésre ! [#worship][#wave]

0gbwyh99

Szabad akkor tudni hogy az aprólékos munkákra miféle marókat használsz ?

Rinaldo

A könyvtáradban megtalálod..

VViktor

István nekem olyan tűm van ami 60 fokos és a maróél mekkora passz tegnap kaptam őket :) Eddigi "munkáim" felíratok voltak csak savállóba,rézbe,plexidbe,cdbe. Ezekhez meg egy (számomra) meg nem mérhető tűt használok.

Rinaldo

A könyvtáradban megtalálod..

0gbwyh99

Rinaldo

Most már tudom hogyan lehet dadogni..:-)
#2136-ot valaki törölje legyenszives.

No mindegy a multiplate ott van a 2D elsőre hibát jelzett de most már megy felfele az is ..

nyiszi

Szia Dénes!

Írtam mailt.