Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

VViktor

Sziasztok. Íjász kérlek szánj meg még egy kis infóval:)Addig remekül megy a dolog hogy beállítom mekkorát fogjon és milyen mélyre menjen,de mihelyst a Now gombra kattintok kiírja hogy Warning: Tool is not an End Mill. Additional material will be left on the relief. Na ez mit takar?

000000000

Figyelmeztet, hogy nem jó marót használsz ezért anyag fog hátramaradni. Szimuláld le és látni fogod az eredményt.

besirkyjh

Szia  

A relief-ek készitéséhez 20-30 fokos gravir tüket kell választani . Rosszul valasztottad a marot.
[#wave]

VViktor

Értem és köszönöm a válaszokat,így azt hiszem még egy darabig nem készítek ilyeneket.Mert kell még tűt vennem hozzá :D

000000000

Nagyoló pályához End Mill-t (sarkos szármaró) vár, mert azzal tudja lebontani az anyagot. Persze más is jó lehet(gömbös, sarokrádiuszos), csak figyelmeztet hogy tényleg ezt akarod-e.

0gbwyh99

Az azt jelenti hogy a program figyelmeztet, hogy a kiválasztott maró és lépésköz mellett anyag fog hátramaradni . Gravír tű nélkül is lehet próbálkozni , csak megfelelően kell a programot beálítani hogy ne jelezzen hibát (gravír tűvel is hibát fog generálni ha nincsen jól beállítva a lépésköz és a szerszám fajta) .

VViktor

Huha látom van még mit tanulnom ezzel kapcsolatban:D De azért érdekes mert egész idáig cnc gépeken dolgoztam igaz 2d-el. És ott nem volt ilyen probléma:D Hiába a lángvágógép nem kiabál vissza :D

VViktor

Sajna csak kevés maróm van még. 3.2-es gömb maró,egy 4-es gömb maró,egy sima 3-as maró, és egykúpos maró. Ezekkel szerintem nem nagyon tudok mit kezdeni:( De azért köszi a a segítő szándékot ;)

VViktor

Ja meg jó pár meg mérhetetlen gravírtűm.meg begy darab 60 fokos gravír tű de ez is csak felére van leköszörülve :S

000000000

Attól függ mit akarsz marni. A 4-es gömbössel nagyolhatsz, csak a végén a sík felületek nem lesznek simák (ez az oldallépés nagyságától függ). De a simítófogás kb. 0.05-0.1 oldallépéssel elsimítja azt is. A gömbmaró kiváló szabad formájú felületek megmunkálásához, de a munkadarabon a legkisebb rádiusz a maró sugara lesz.  A gravírtű tulajdonképpen egy nagyon pici sarkos vagy gömbös maró. Ha a fazonon amit marsz nincsenek pici rádiuszok akkor nyugodtan használhatsz szármarókat. Szimulálj le mindent az AC-ban és látni fogod, hogy hogyan működik.

VViktor

Az az igazság édesapám arcképét szerettem volna kimarni. a 4-es gömbmaróval lehet letudnám nagyolni ,de amikor generálok marópályát a kép felső részei megmaradnak érintetlenül.Tehát ott nem vonalazza be pirossal.Azt meg végképp nem tudom hogyan lehetne szerszám cserét beiktatni a programba:(

Rabb Ferenc

Küldtem egy üzit (a fórumon keresztül) Megkaptad?

000000000

Minden pálya egy külön program.
 Vakon nem vagyok benne biztos, de valószínűleg azért nem megy végig a pálya mert induláskor kisebb alapterületet definiáltál mint a kép. Ne a New Model-el indíts, hanem az Open File-al nyisd meg a képet, és írd be a méretet.

VViktor

Az igazság az,hogy a 3D Face Wizard-ot indítottam el,és ott próbáltam ügyködni de reménytelen eddig :(

000000000

A Face Wizard nem csodaszer. Segít, de ha megnézed az oktatóvideót, gyakorlatilag újramodellezik az arcot kézzel, a kép csak mankó. Egy sima fénykép nem képezi le helyesen a domborulatokat.