Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

VViktor

Do Multiple Z Passes Ezt kipróbáltam és nem tudok most kódot generálni mert ezzel írja ki: Cannot calculate for the following reasons: Z Heights are above material surface. One or more of the Z Heights are above the Save Z.

yuagaci9g

Ez remek otlet, Koszonjuk!

`` ha csak a kezdésnél van problémád, akkor az a legegyszerűb, ha "becsapod" a Mach-ot. Kezdd kicsit magasabban az első sort és ismételd lassan lefelé haladva, míg leérsz 0-ig.  

s5f8tmfv3

Nem akarok bele-vau, hiszen csak párszor láttam az AC-t, de az "add ramping moves" szerintem erre van kitalálva. Beállítható egyfajta lejtős pálya (szöge, min max hossza) ami mentén eléri a megmunkálandó felületet. Ki kellene próbálni.

VViktor

Sziasztok. Amatőr neked lett igazad.de ettől függetlenül köszönöm mindenkinek a segítő készséget. Az "add ramping moves"-nél lehet megadni a maximális fogás mélységet a "Max Ramp Length(L)"-el.

yuagaci9g

Az "add ramping moves" minden Z mozgasnal kozbeszol, nagyon meghosszabbitja a munkaidot.
Boven eleg ezt eljatszani az eso vagasnal. utana a maro csk oldalra dolgozik, kis atfedessel.
Ezert jo az otlet.

s5f8tmfv3

Ha egy fogásból marod a relifet akkor az "add ramping moves" beállítások csak egyszer érvényesülnek, történetesen a munkadarab felületét leíró gkód előtt. Én használtam, pont arra való amit kerestek, szépen bekezdi az anyagot, majd ha elérte a megfelelő mélységet kezdődik a megmunkálás. Nem tapasztaltam hogy megnyújtaná az a pár másodperc a munkaidőt. A Mach piszkálása szerintem tovább tart. Ki kell tapasztalni jobban a beállításait.

VViktor

Valami mégsem jó nálam :( Ahogy nézem fokozatosan mélyül a Z tengely és ez a legnagyobb bajom :( Esetleg nem tud olyan funkciót ,hogy"lenagyolás"?

s5f8tmfv3

Pont az a lényeg hogy fokozatosan éri el a mélységet. Raszteres megmunkálásnál figyelj a hosszokra! Ha a beállított hossz rövidebb mint egy "sor" az X-en akkor semmit sem ér az egész. Fél soron lemegy a mélységre, aztán a második fél sort telibe kapja és ugyanott vagy mintha befúrás után akarnál dolgozni. A nagyolás az egy másik funkció. Próbálgatni kell, ezt már többször írtam Én nem vagyok akkora tudor hogy kívülről vágjam az egészet, csak párszor volt dolgom a progival. Aki naponta használja ezt a funkciót jobban el tudná mondani.

VViktor

oké köszi megnézem akkor  :)

tfpk6pks3

A nagyolás funkciót, akkor érdemes használni, ha a megmunkálás mélysége, nagyobb, mint a szerszám élhossza (fába...)
Z level roughing- a szerszámnál beállított stepdown (fogásmélység) és stepover (oldallépés) szerint fogja lenagyolni

VViktor

Íjász nekem ez a funkció kellne mert a 3.2-es gömbmaró -10 mm-en elég csúnya dolgot művelne. De hol találom ezt a beállítási lehetőséget?

tfpk6pks3

A toolpaths fülön a 3D toolpaths menüben balról a harmadik gomb. (egy négyszög beraszterezve)

VViktor

akár hogy is nézem Íjász ezt a fület sehol nem találom ezeket a beállításokat :( Csinálnál róla egy képet?

VViktor

Jajja megvan kérem a moderátorokat töröljék az előbbi írásomat És Íjász köszi az infót.

6dvb4peg3

Sziasztok urak!
Hogyan lehet szert tenni eme remek program "hobby" változatára?