Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Nemes Mihály

ez meg mi a fene volt ??

japcsik oda vernek????

nem nem martam :)

000000000

nem semmi kis progi ugye?én letöltöttem!:))

Nemes Mihály

000000000

hát szuper,és nagyszerűen egyszerű!!!!:)))

Nemes Mihály

000000000

Nemes Mihály

és ki szedni hogy lehett  3D képet?

elégg egyszerű kezelni :)

yb8iik8sz

Tibibá!
A barátnőm is köszöni a program ajánlatod.
Tényleg érdekesek, érdemes rá időt szánni. Már nézegetem.

000000000

nincs mit,és irtam privibe.épp most nézegetek pár okos kis progit!:)))

yb8iik8sz

Ksznm. Istenigazából ezt szeretem. Vannak olyan jó kis "nevesincs" prgik. Csillagnézősbe is érdekesek vannak. Fraktálkészítő hegyekbe.  
Viszont nem találom a sarki fény "szimulátoromat". Azt se tudom honnan vót. Ha valaki esetleg?

000000000

Helló! Kezdő cnc-s vagyok és szeretnék megtanulni programot szerkeszteni megmunkáló központra ugyanis a munkahelyemen van egy pár. Heidenhain vezérlés van rajtuk és cam-mel csinálják rá a programokat külsős cégek. Először is érdekelne, milyen programok szükségesek a kivitelezéshez. A helyzet az, hogy 3d-ben sem tudok egyenlőre rajzolni.

yb8iik8sz

http://www.youtube.com/watch?v=XV06MpW1DIc

Tibibá!  Kicsi Japi prg-ik (vannak páran), lehet, hogy nagyok, egy full-ost ki is próbálgatnék, (csinálnak rlf), de egyenlőre eröltessük inkább az ArtCam-ot.

Békés vasárnapot mindenkinek!

000000000

@attila2323: Nincs egyszerű válasz. :D
 3D modellezéshez és megmunkáláshoz rengeteg  profi és drága progi van. Az ingyenesek nem igazán alkalmasak megmunkálóközpont ipari szintű kiszolgálására. Nézz szét a cad.lap.hu és a cam.lap.hu oldalakon.
 A legnagyobbak ( PLM szintű- mindent egybe): Pro Engineer Wildfire, Siemens NX, Catia.
 CAD-ben elterjedt: Solid Edge, Solidworks, Autodesk Inventor és még egy pár.
 CAM-ben eltejedt: PowerMill ,Mastercam , EdgeCAM, SolidCAM és még egy pár. :D

A SolidCAM a Solidworks-t szereti, az EdgeCAM a SolidEdge-t. A PowerMill kiváló pályákat generál, de ratyi a modellezője ( pontosabban a PowesShape dolgozik be neki ). A Mastercam integrált modellező és asszociatív pályageneráló, akár 5-tengelyes gépre is, az amcsik szeretik (az OCC-ben láthatod néha ).