Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

azt kéne Pál,de hiába irtam neked e,mailt,nem válaszoltál!a japcsi progik azokat olyan szemlélet táűgitonak szántam,és jol mutatja hogy egy dolgot más szemaszögböl is meglehet csinálni!:))az egy kendos lenne?

000000000

azért a Rhinot se hagyd ki!:))))[#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1]

000000000

A cégnél ahol dolgozom Mastercam X2-vel dolgozom. Elég jó progi, anno azért választottuk, mert hamar be lehetett üzemelni. Persze vannak hiányosságai, de mindegyiknek vannak. Az egyik ebben jobb, a másik abban. A Mastercam előnye, hogy készíthetsz egyszerű pályákat sima 2D vonalakra, de csinálhatsz HSM marást is solid modellekre. Alapszintű parasolid modellező magja is van. Ha módosítod a modellt, csak frissítened kell és már újra is generálta a marópályát.

000000000

Ja tényleg. Pedig a cégnél az is van 3-4 éve. Legálisan, ami nem sok lehet az országban. :D

000000000

Opps. A Mastercam-nál kifelejtettem, hogy Art modulja is van, amivel hasonló relief jellegű dolgokat lehet csinálni mint az ArtCam-mal.

yb8iik8sz

Igen. Ez egy Kendos. Ha "kifaragtam", megy a falra a kardok mellé.
És igazad vala, mert fontos, hogy tudjuk a dolgok nézőpontjának többszerüségét. Mail ment, cuc jöhet.

000000000

Hogy a fenébe műkszik a MasterCam Art modulja. Már két napja semmire sem megyek vele! Persze ez az én hibám, nem a programé. Nagyon sok jót hallottam erről a részéről is, de elakadta. Ha tud valaki segítsen kérem, szeretném én is kipróbálni ezt a részét. A program többi részével nem volt semmi gondom,kiigazodtam rajta, de az Art részénél leblokkoltam!

yb8iik8sz

Szia!
Mire gondolsz pontosan? (mostanában nézegetem ArtC),talán tudok help.

yb8iik8sz

Bocsánat elirtam, MasterCam is nézegetve.

000000000

Üdv! Szeretnék csinálni egy alkatrészt egy 5 tengelyes Heidenhain megmunkáló központtal. Már lassan kész a rajz, amit autodesk invertorral csinálok. Az lenne a kérdésem, hogy milyen progival tudnék erre az alkatrészre programot csinálni(gondolom valami cam)?

000000000

yb8iik8sz

000000000

Köszi leszedtem a mastercamot, de win 7 64 bit-em van és az emulátort nem tudomfeltelepíteni. Az install bat indítása után nem csinál semmit. Mikor meg indítom nem talál emu-t és leáll. Nincs valami 64bit kompatibilis verzió?

000000000

A MasterCamot elindítom és az art menüben -start art, és aztán? Hogyan tovább. Nemtudom.

000000000

Tetszik ez a kendós. Mi volt a kiindulási file, egy 2D rajz?