Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

Sziasztok!

Olyan segítőkész kollégát keresek, aki megosztaná velem Vectric kollekt progiját. Most az artcammal próbálkozom, ezzel szeretek dolgozni, de kipróbálnám a konkurenciát is. Ha van tippetek, előre is köszönöm. Arcképeket szeretnék 3D-ben marni fába(saját gépemmel).

x4rhew5r3

Ha megelégszel az edgecam-artcam párossal, akkor gondolom megvan a megoldásod az atrcam-edgecam átvitelre. Mit exportálsz az artcam-ból, amit  edgecam-be át lehet vinni?

yb8iik8sz

Sziasztok!
Az ArtCam-hez a tutorial cd-én kívűl létezik valamilyen user guide? Úgy gyorsabb volna benyalni a progit.  Egyébként zseniális. Nagyon tetszik.

000000000

az árában is zseniális!:)))egyébbként van rola anyag ezerféle,a youtubon,és még sok oldalon.elég ha beirod a keresöbe hogy artcam,és őmlik a tudás böven!:)))csak az angolt értenénk????!!!!:)))látod kiskz már abba se birja hagyni!:))))

yb8iik8sz

És ha lehet még egy kérdés az ArtCam tudokhoz.
Interactive sculpting csak vektorikus ábránál használható, bitmap-nél nem alkalmazható?

000000000

nem alkalmazhato.itt van egy link,és itt is van egy kis okosság!:))
http://www.modelmaster.com/services.php

yb8iik8sz

Youtobe-t már lementegettem. Angol nem gáz. Amire viszont választ nem lelek, Ugyanabban a formátumban, 2 rajz, beolvasva egyik jó, másik (kicsit komolyabb) szétesik. Átméretezi nagyon nagyra és a rajzból is kiesnek darabok.
De igazából azt se értem 2d-ből 3d-t miért nem 3d progival teszem. Utómunkálatokra és képfile-re viszont nagyon izgis.  
Azt szem keresek inkább egy szép tájképet és megküzdök vele.

yb8iik8sz

yb8iik8sz

yb8iik8sz

Érdekes teknikák, de a Magányos Cédrus  projectet dobom.

yb8iik8sz

Szeretném kérdezni ArtCam tudoktól, hogy csak én sutáskodom, vagy export csak 2d vector ábránál lehetséges?
Egy ilyesmit, hogy exportálok?

robroy007

relief menü save layer

relief ikonok save composit layer

vagy csinálsz egy triangle mesh-t és azt mented el 3d formátumban amit más progik is kajálnak

kérdés miért akarod és hova exportálni

000000000

szia Pál!azt irtad a multkor hogy vágod az angolt?mert meg van a leirás,hog hogyan kell késziteni fotorol relifet,és elkűldeném ha leforditod?!

yb8iik8sz

Nagyon-nagyon köszönöm Robroy, nekem má csak ennyi kellet a ponthoz. Ez volt a célom. Innentől már csak a képzeletem.
Tibibá!
Azt írtam, hogy nem gáz. El tudom olvasni, értem a szöveget is, de nem mondanék verset. Ha akadok, tel hugom, 3 nyelven a válasz.
Leírást magam is kerestem, nem felajánlottam, de közbe kaptam Gábor barátomtól egy régebbi verz-hez. Küldöm. De ahogy te is irtad a youtobe-n van egy pár. Amit mond, tükrözi, amit mutat.
jpg to rlf-re hirtelen két módod leltem: face w, majd a képen szinenként extrude, vagy körberajzolgatod (youtobe-n a kutyusos, bár szerintem ezt a legtöbb Cad-es progival egyszerübb), és megint csak kihuzigatod, azt smooth, stb. Nagyon jó kis prgi, vannak dolgok amit egyszerübben megold mint a "nagy" 3d-s progik. Ezért akartam keverni.
Kiváncsi lennék, hogy a(1 hónapos) nagyfönök erröl miként vélekedne. 'Lehetnénk rlf nagyhatalom'.
Köszönök minden segítséget! Im very happy!