Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

000000000

De néha magán el is vérzik ez a rész rams alat vilt rá pár eset itt is.... meg kolegámnál is stab rész elszált!
nem szeretem az áteresztös stabil tápokat nagyobb bemenö feszt is diszipálják rendesen + terhelésböl adodó problémákat is!
Pedik van kapcsolo üzemüböl is van kis zajú megoldás...

000000000

Harsanyi_Reka_Juhasz_Marton_Andras--Fizikai_szamitastechnika__elektronikai_alapok_es_Arduino_programozas keres rá nagyon jó ez is!

000000000

Pont ezért mielőtt elvérzett volna ki is cseréltem.
Mellesleg annyira nem érzékeny a zajra ahogy észre vettem.
Ezt raktam bele, illetve mellé.

000000000

értem!
zajt ugy értetem amit ö csinál dct abban menyi van mert olyan nincs hogy teljes sima dc az max elem... akumlátor van csak!

000000000

Ugy nagy általánoságba ezeket használom step-down belsö meghajtó fetek Rds(on) jó paraméterüek....www.xlsemi.com

kg0sy39yf

Van két SANYO stk672-040 Motor Driver IC-m
Ezeket össze lehet izgatni ARDUINOVAL?
egyenlőre annyit tudok hogy 1-2 és az 5-6 láb hajtja a motorokat.

Kisegítene valaki hogy a többi láb mit csinál?
Hol kapja az 5V-ot és hol a motor áramot?
Ill. hova kerül a step jel?
Nem vagyok nagy kódfejtő, de valaki hátha vágja zsigerből!
[#worship]

ANTAL GÁBOR

Unipoláris és 1.5 amperes ( borda nélkül ) .  Miben lesz ez előrelépés mondjuk a Poluluhoz képeset ???[#conf]

kg0sy39yf

Semmiben!
Ez van motorral, táppal, mindennel.
Csak össze kéne hozni az UNOVAL!
De ez az öreg IC megfogott, na meg unipoláris. :D
Bár az alap elv ugyan az.
Kutatgatok a neten de ami értelmes leírás lenne az meg kínai!
Sajna ezt a nyelvet meg nem tanultam. ( a google meg olyat fordít, hogy az magában egy vicc. )

Majd megmutatom mi készül belőle......

s7manbs8

Az az STK nem Epson nyomtatóban volt ? ÉPn olyanból csináltam egyszer egy panelt d emég valami dióda híja volt, még nem próbáltam ki .

kg0sy39yf

eszerint az ábra szerint kell egy PIC10F200 MICROCONTROLLER is hozzá.
De ilyenem nincs.
Meg az ábra szerint LTP-port vezérli.

Szóval adruinoval hogy kössem?

kg0sy39yf

Valami nagy dög nyomtatóé volt.
De Nem esküszöm meg rá hogy CANON vagy EPSON?[#nemtudom]
Elég korrekt kis panel van, de itt a saját PIC-je vezérli az egészet valami nyakatekert módon!

kg0sy39yf

Simán merjem úgy kötni mintha egy Uln2003 driver lenne?
Elég ésszerűnek tűnik!?[#fejvakaras]

Dakota25

A PIC a pihentetőáram bekapcsolását végzi csak. A referenciafeszültség megváltoztatásával avatkozik be.
Elhagyható (jobban fognak melegedni a motorok), vagy kiváltható monofloppal, vagy szoftverrel.

kg0sy39yf

Összedugtam az elektronikát.
Simán fel állt, sajnálom szétforrasztatni.[#rinya]
Ez egy 97'es csoda technika! (még csak 20 éves!)
[#hehe] [#hehe] [#hehe]
Úgy döntöttem a gyári paneljába próbálok bevezérelni, ha sikerül.
Szépen megvan a gyári dobozolása.
És beférne még az arduino is! (nem mintha nagy helyet foglalna)

kg0sy39yf

Upsz!
Arduino UNO -ról nem tudok levenni közvetlen két unipoláris és egy bipoláris vezérlést?
Vagy hol tudok trükközni?