Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

000000000

[111]hozzászólás ? [#ravasz1]

000000000

Nem tudom mi okozta de valoszinü a chip bekrepált bene  tevékenykedéskor (pendrive mádolásnál) tüzelt a chip benne rendesen...

000000000

Szerintem a magyarázat made in RPC vagy PRC vagy china és stb stb
Fogyasztói társadalomban élünk és ha nincs fogyasztás akkor a rendszer összeomlik !
Ergo örökké nem tarthat, mert akkor mikor vennél újat helyette ? [#nevetes1]
Látod nekem már a csomagból kiszedve sem működött az adott eszköz.

000000000

az ára tükrözte a minöségét...[#csodalk]
A tiedbe lehet más chip van az enyém az 6hub volt![#whatever]

kg0sy39yf

Ma elszúrtam egy egész napot a töltés és adat együtes jelenlétének kísérletezésére!
A HUB mint olyan felejtős az adatforgalom és a töltés együttes szerepére. (vagy ez - vagy az)[#wilting]

De így megoldható:

Vagy házilag:

A HUB -ok elektronikája nem teszi lehetővé a kettős állapotot. [#nemtudom]

000000000

A mezei PC-c HUB nem fogja tudni azt amit te szeretnél !
Vagy tölt vagy kommunikál, de együtt a kettő nem fog menni.
Greycat a [110]-es hozzászólásban linkelte a tutit, ezt kár erőltetni mással !

000000000

Nekem egy allwiew wi7 amin 1db micro usb van és ezel megy az otg/ töltés egyszer (hub charging kapcsolo állásba össze dugás után  tabletre ujra inditásal megy mind ketö mod otg/töltés is) 4usb/ otg

000000000

Tablet ha érzékeli az 5v usb bemeneten akor adat vonalat kikapcsolja ![#vigyor2]

000000000

gyártok valami marketing akartak ezel az akadályal össze hozni valoszinű...

000000000

000000000

Nem marketing , csak szimpla logika.
Ha valamiről jön a fesz a készülék felé akkor az akar kommunikálni így az adat +/- eredeti állapotban marad.
Ha a készülék küldi a feszt akkor az adatáramlás fordított így megfordul a data +/- is.

000000000

Mondván hogy tabletböl eltávolitva az akut változik valami felálás de el sem induk akku nélkül hiába van töltö fesz a tableten....
akku pufer dc a tabletnek ami zaj mentes.... ez miat valoszinü!

000000000

Nem igazán, inkább csak érzékeli, hogy nincs akku.
Például a telefonom is 2 oldalon keresztül részletezi csak az akku paramétereket egy titkos menüben.  
Például csak pár alap dolgot, mint pillanatnyi feszültség és áram, mikor volt töltve és mennyire minél van feltöltve és kisütve, hőfokok és még rengeteg adat ezen felül.
Ez kicsit bonyolultabb dolog mint azt gondolnánk.
Például ilyen titkos menükben a tönkretételig szétkonfigurálható a készülék.
Picit halknak ítéltem a médialejátszás hangerejét ez is külön beállítható.
Az egy dolog mit enged láttatni a készülék ez mögött némileg komplexebb dolog van.

kg0sy39yf

Azért ez így kicsit túl egyszerű és logikátlan lenne.

Usb-n keresztül tudom vezérelni a telefonomat miközben tölt.
Usb-n keresztül tudom vezérelni a PC-met miközben a telefon tölt.

Mind két állapot lehetséges.
Itt mi alapján dől el a kommunikáció irány?[#fejvakaras]
Tehát van itt kiskapu csak rá kell találni.

kg0sy39yf

Addig eljutottam, hogy az arduino a HUB-ba táplált 5V-on él, de ettől a TABLET még merül, csak nem olyan aktívan.
Ha a tablet érzékeli, hogy a HUB-on van feszültség akkor nem küld rá pluszban, de nem is kér belőle!??
Ezt nem lehetne szoftveresen szabályozni? (mint az adatforgalmat)
Nem csak egy biztonsági kapu, ami azt próbálja elkerülni, hogy más eszköz működéséhez szükséges energiát elszívja?