Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

000000000

igen sok függ a Hadvertöl a telefon teljes más világuk sok titok övezi....pl service menü....
igen van egy adat láb az akunak olyan(balansz)szerüség álapot mérés fesz höfok stb...

frob

hát akkor a következő van még amit lehet, mivel tulajdonképen soros port emuláció van ügye usb-n , ezért talán egy bluetooth modul az arduinora és úgy kapcsolódni, nagyobb szabadság...
csak hát 2 kérdés merül fel ezzel kapcsolatban, elég zavar védett lesz e, és átmegy e a bt-n a 115k baud?

frob

vagy mivel úgy se került oly sokba az a tablet, szétkapni, és az akkut helyettesíteni egy táp áramkörrel...

000000000

otg vezérszál vbus (5szál)tablet felöl csatin van ezt huzgálják gndre 33k...68k...100k variáciokba![#circling]

000000000

000000000

hc05 megbizható kis cuc helyes konfigurácio után persze és itt egy tablet/ arduino power manager használom hc05 és csak teszi a dolgát ahogy kell....

kg0sy39yf

Az USB-OTG csatlakozók 4. pinje az ún. ID pin. Ha ez le van húzva testre (GND) a csatlakozóban ellenállás nélkül, akkor a kábel csatlakoztatásakor az OTG kompatibilis eszközök hoszt módba kapcsolnak. A 4. (ID) és 5. (GND) pin az OTG-kábelekben van közvetlenül (0 Ohm) összekötve. Minden más micro/mini USB-kábel esetében a 4. és 5. pin között nagyobb az ellenállás (általában nincsenek összekötve).

Tehát a készülék viselkedhet kliensként és hosztként is, persze egyszerre csak az egyik módban, mivel egymást kizárják. A módok között automatikusan vált, ha megcseréljük a kábelt.

Valószínűleg itt kell keresgélni mert ha zárt állapotban van az ID és a (GND) akkor a TABLET host módra vált, így nem tölthető. De ANDROID alá van erre program, mert a Samsung Nexus esetében (véletlenül [#ravasz1] ) azok gyárilag le vannak tiltva.
Tehát android alá felelhető - telepíthető program ami ezt felülírja.

Ebből eredően hoszt módban is töltődhet, a hoszt mód nem fog stabilan működni, ha közben a Tablet töltődik.
De ez is szabályozható, ha már idáig eljutok boldog leszek!

[#zavart2] [#idiota] [#zavart2]

kg0sy39yf

Ez a program van windows alá is?
Jól értem? (Jól látom?)[#guluszem1]
De hoszt módban megy a töltés?[#csodalk]

frob

mindenre van megoldás :)
köszi!

kg0sy39yf

Wifi portot direkte nem akartam beáldozni mert ugyebár az kell a g-kódokat áthívni. (de jobban átgondolva lehet mégis egyszerűbb lenne az életem)[#wilting]

kg0sy39yf

[#worship][#worship][#worship]

Leeset a tantusz!
Simán egyszerűbb két wifi pont közt ugrálni, mint azon imádkozni mikor fekszik ki az USB port.

kösz!

000000000

sajnos ez hadweres döntésen mulik otg(adat használat)/ töltés mod egyszere!
ezt probálom elmagyarázni nem szoftver fügö a dolog az otg/töltös hubok "vbus" rángatja gndre az adot elenállás értékekel amit irtam....
Ami a videon van ép ezt tükrözi bluetools (hc05) vagy wifis(esp8266:wifiserial,esplink firmware) átjárok ott vanak még mindig külsö mcura ha vezérelni kell...[#szeret]

ANTAL GÁBOR

Szerettem volna egy kicsit játszani de nem találom az UNO s panelomat . Van viszont itthon pár NANO m  A megszerzett GRBL Viszont nem támogatja a NANO-t  ( pedig ugyanaz a controllerje csak más a tok és mások a pin ek   )  A neten látom vannak akik  NANO t használnak
Gondolom vagy az erre a célra kifejlesztett szoftverral vagy átírják a lábakat.  Ki tud segíteni ?

000000000

tablet ujrainditásal müködöt a dolog a linkelt otg/töltös hubal...
hid el végig jártam legtöbb lehetöséget (tabblet belsö operácioval is) ezel kapcsolatba és lám egyszeröen müxik és kész a töltésröl anyit hogy ilyenkor csepp töltés folyik csak ~500mA körüli.... nagyon lassú !

GPeti1977

Az uno meg a nani pin-jei ugyanazok semmit nem kell átirni.