Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

kg0sy39yf

Hoppá!
Nem megy az arduino USB HUB-on keresztül! [#wilting]
Ezerféle képen megpróbáltam.
Hallani ahogy érzékeli a portot de a COM-port odavész....
Mit rontok el? [#rinya]
USB 2.0 a HUB.

pryudwrhu

Sziasztok! Lehet hogy csak nekem új, és megdöbbentő a csendessége a TMC2100 meghajtónak a nagyon hangos A4988, és  a valamivel halkabb DRV8825-höz képest. Ajánlom azoknak akik füle mellett folyamatosan dolgozik a gép. Itt egy link az összehasonlításról: DRV8825 vs. TMC2100 . Kíváncsi vagyok van-e valakinek személyes tapasztalata.

pryudwrhu

Itt az adatlapja, hogy ne kelljen keresgélni : TMC2100 datasheet

0i8bkxjf4

Nekem még nincs de lesz mert beuházok 2 db ra

TMC2100   ALIEXPRESS

kfhm8gav9

Szia,

Tényleg sokkal halkabb, de ha túl nagy erőt kell kifejtenie elléphet, és kegyetlenül melegszik. Nekem eddig bevált, mindenképp olyan verziót kell választani, ami teljesen független konfigolható, mert kell a 3 állapot a konfig lábakhoz. Na meg egy plusz venti is kell nekik. De a motortól is függ mit érsz el vele, én rendeltem hozzá 3 mocit a Trinamic-tól és azokkal tényleg hallod hogy fordul a motor.

000000000

Greycat nem véletlen ajánlotta az OTG funkció mellet is töltő USB HUB-ot.

6x0ud2xg

Nézegetem az adatlapot . Van tartóárama ! ( pont erről ment a csevely itt korábban ) de nekem nem tűnik lábkompatilisnak a polulus driverrel ( az arduinós rendszerhez terveztek egy külön shield et ? )

000000000

2 álásba ted a hub kapcsolot és indisd ujra a tabletet ha otg/ töltös hubod van!

000000000

000000000

Ezért is irom mert engem is végig szivatot igy a win tablet az töltés és az otg rész nem akarta a jot egyszere...
Minden tabletben legtöbb jében van egy power maneger mcu apx2xx ez kavar be legtöbször ami a lényeg usbn a vbus felhuzó elenálás 33k..68k..100k az ilyen hubokban ezt kapcsolgasák milyen álapot legyen otg...töltés...stb!

000000000

Ez rendben is van , de emberünk megvette a liken szereplő akármit ami PC-hez teljese ok.
Természetes hogy nem működik úgy ahogy szeretné.

000000000

amit greycat az jó !

nálam ezel megy a probléma megoldása kicsit olcsobb...

link

000000000

Van nekemis ilyen érdekes jelenséget produkált pár napi használat után dobálni kezte az usb kapcsolatot win alat végül aztán sárga felkiáltó jelt dobot a win ismeretlen eszközként azota igy marat igy kukkába végezte...

000000000

PallMallMan nem derült ki milyen hubot is haszál?

000000000

Kis kinai nem igazán szeret takarítani főleg a folyasztószer maradványokat.
Mikor jönnek ezek az anomáliák akkor a panelt le kell mosni festékboltokban kapható tiszta acetonnal.
Utána érdekes módon megjavulnak.  [#nevetes1] [#nemtudom]
Nekem volt olyan USB stick ami 24-2100Mhz-ig mint spektrum analizátor működik. (természetesen ez is megy OTG és androidon is)
Mikor megérkezett, a gépbe dugva nálam is ez a sárga felkiáltó jelt dobot a win.
Burkolat szétpattint acetonos üvegbe beledob a panel.
Ázott egy darabig majd egy mágnessel kipecáztam és lefújtam levegővel.
Érdekes azóta is működik.