Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

HJózsi

A motor nem "látja" hogy mit hajt ... :) azt csak Te látod ...

bmejdz9nu

Nem akartalak előhozni... De tényleg más gépről nem tudok... Azért kár, hogy nem csináltál teszt videókat...
Egyébként tudom, hogy az új tulaj elégedetten használja és "fogyasztja" a marókat vele:)

bmejdz9nu

Az E240-től a 105W (százöt watt) már nem kevés  jól használják fel:)

3m9kaxws5

Üdv mindenkinek ! van két motorom,lehet valamire öket használni ? Remélem mennek a képek is .

x4rhew5r3

Én sem terveztem hozzászólni, de úgy látom egy-két megjegyzést kell hogy tegyek.
Nekem kb. másfél éve megy a gépem e240-nel. Nem csinálok videót, mert nem akarok senkit meggyőzni se mellette, se ellene. Tesztelni felteszek időnkét más motort is egy-egy tengelyre, de aztán visszakerül a macskadobáló.
Minek cserélném le, amikor az igényemet, meg a mechanika lehetőségeit kiszolgálja.
A múltkor tettem fel egyet, ahol az x-et hajtottam 1:2-es áttétellel, 16/5-ös orsóval, 6000mm/perc-ig elfogadható megmunkálási pontossággal, és 7500mm/perc levegő szántással.

De nem ezt akarom mondani. Van aki több százezret is tud költeni egy tengely hajtására, meg van aki kénytelen néhány ezerből kihozni. A szememben már kérkedésnek tűnik időnként az itteni vita. Én igenis nagyra becsülöm azt a hobbistát, aki szerényebb eszközökkel a lehetőségek maximumát igyekszik kihozni a gépéből, mint aki ipari cuccokból, az iparit meg sem közelítő gépet épít.

Nem kellene összevetni és versenyeztetni a két vonalat. A sportban is léteznek kategóriák szerinti versenyek.

000000000

"Tuba Gépét láttam eddig a talin... olyan volt ahogy a program számolta. (már eladta) Ez a vicces?"

A közel száz darab házilag készült CNC gépet lehet joggal feltételezni Mo-on.
Ebből szinte Te vagy az egyedüli aki négy év alatt nem gyárt vele (nem csak a pénzért történő eladást értem gyártásnak, hanem a konkrét hobbyhoz kapcsolódót is), hanem csak videós marketinget folytat.
Gondolod, hogy a többségnek csak arra van ideje, hogy neked videókat készítsen?
Az elkészített gépeket (5 db CNC, pedig már nem akarok többet csinálni, mert inkább mással keresek több pézt) a barátaim és megbízóim megelégedéssel használják (van aki szinte csak abból él) és nem érdeklik a Te videó mániád (van akinek igazából azok feltétele is komoly kihívás lenne).
A most készülő AC-s gépeket pedig még nekem is tilos publikálni, mert nem hagyományosan értelmezhető CNC.
Úgyhogy csak azt akartam ezzel jelezni, hogy néha meghökkentő állításaid vannak, mert csak azt feltételezed, hogy csak azoknak működik megelégedésre CNC akiknek a videói alapján Te jónak minősíted.
Most kiderült, hogy a Tuba gépe mégis megelégedésére jól működik.
Nem kellene egy kicsit visszavenni ebből a nagy igazság osztásaidból?

000000000

Engem is kezd nagyon zavarni a kérkedés-hivalkodás.

bmejdz9nu

Túl sok E240-es van a fórumtársak birtokában. Mindenkitől elnézést kérek!  

Sajnos Tibor belekergetett ebbe, de csak példa lett volna arra, hogy az E240-es adatlapon nincs (sincs) teljesítmény megadva!
Ha kiszámolom az üzemi 5000rpm-es (adatlap) fordulatból és nyomatékból akkor 105W-os... Erre akartam rávilágítani...(Ha az adattáblán szerepelne a teljesítmény akkor ezt írták volna rá)
Mert ugyebár Tibor Wattokban (teljesítményből) számol én pedig a nyomatékból.

Ár/érték viszonyon azért szívesen vitatkoznék - de túl sok az E240 tulaj... tehát nem teszem.

A közel 100gép E240-el talán kicsit túlzás... Egy videó (ha lenne) - szerintem - pedig többet ér 1000 mondatnál.

Hogy mit gyártok vele... talán a jövő héten az utolsó munkát bemutatom - Ha ezt akarod - legyen!  
Bár te még ezt sem tetted soha (se gépet se munkát nem dokumentáltál). Gondolom a NASA szerződése tiltja :)
Tibor is a NASA-nak dolgozik...:) Sőt sokan... ezért tilos a videó? De ez egy hobby fórum...vagy?

Igazságosztás? A "Profik" érdeke az, hogy sötétség maradjon a fejekben... ez nem megy el nálam! Sajnos nem bírom ki ha "füstképzés" van...

000000000

Hát pontosan ahogy mondod: ez egy hobbi fórum
Mutass arra példát, példákat, hogy én cégemet, munkáimat reklámoztam volna (egyébként sem ide illik a fő tevékenység).  
NASA... ugyan már....szerinted csak polgári felhasználása lehet ezen dolgoknak? Jókat derülök rajtad.
Tehát csak arról arról lehet szó, hogy a hobbymat mutatom. Abból pedig szerintem bőven mutattam.
De ez a Te fórumod és ezt elfogadom... legfeljebb törölsz vagy kitiltasz.

bmejdz9nu

Nem töröltelek :) Hátha mutatsz valamit :) Bármit :) Vagy írsz valami szakmait :) Reklámozd a cégedet! ...Ismered a mondást a remény(em) hal meg utoljára :)

bmejdz9nu

Kép nem jön be... De ha jól látom egy Lenze AC motor... Fesz? Áram? Telj?

bmejdz9nu

Bejött a kép...Szép és méretes motor... Elég nagy feszültségű(ek)... szerintem a hozzávaló (pl. Lenze) vezérlőt kellene beszerezni.

000000000

Gondolom Te építetted meg elsőként azt a lézert amit öt évvel ezelőtt csináltam meg és nem nagyon tudtam sok emberhez segítségért fordulni...(nem megvásároltam a csövet mint azt teszik mások). Igazad lenne abban, hogy elhallgattam? Szerintem valahol nyoma van.
Gondolom a forgatómmal (jó ki is nevetted) három évvel ezelőtt kimart szobrot sem én publikáltam elsőnek itt, hanem más...  
Ugyanakkor elismerem, hogy elsőnek kértelek arra, hogy töröld azt a megjegyzésed "mikor vonul be Tibor kezeltetni magát"
Na de ebből elég.... nem tartom szükségét, hogy erről tovább vitázzam...csak egyszerűen zavar a gúnyolódásod. Pedig nem is az én személyem támadtad eddig.

3m9kaxws5

Eladni szeretném őket . Van még több kép is róluk ár érdekelne mennyit érhetnek ? köszönöm !