Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Az AC-s vezérlés rövid időn belül olcsóbbak lesznek mint a DC hajtás... Hogy ez rossz lesz vagy jó... meglátjuk.  
Mindenesetre, ha DC-nek is vannak létjogultságai... mint ahogy a léptetőnek is... mikor - mihez - melyik.

bmejdz9nu

Ez a PID áramkör olcsó? Veszi a versenyt Magi QDSP PID chipjével, vagy UHU chippel? (Vagy ki gyárt még ilyet?)

bmejdz9nu

Mert ezek is gyufásdoboz méretű vezérlők? Na majd megkapja :) Egyébként szép leírást csinált hozzá a finn Gyerek... Majd az PDF-et átnézem...

HJózsi

Már meg is jött a válasz, ár nincs benne, mert a cuccot még fejlesztik, ugyanis már egy job terv született idő közben aminek a megvalósításán dolgoznak...
Talán nem célszerű együtt emlegetni, mert a VSD-E többet foglal magában mint csak egy DC servo drive és folyamatosan fejlesztik, csak ezzel foglalkoznak ( mint amcsiban a SmoothStepperes srác )
Viszont annyit megtudtam, hogy licenszelhető lesz egy komplett drive, 230V-os ... ill a mostani is ha valaki gyártani továbbfejleszteni akarja ... na ez szerintem inkább távolkeleten valószínű ...

HJózsi

VSD-E mag : "VSD-Core - An OEM servo drive logic"
Igen, van egy OEM változat, végfok és csatik kiépítése nélkül, tartalmazza a VSD-E és a korábbi VSD-A sw-t, tehát a hír igaz, viszont nem csak a chip,hanem egy kis panel, előkészítve ...
http://www.granitedevices.fi/assets/images/vsdcore_s.jpg" border=0>

svejk

Már Te is összekötsz engem a Varsányival?
Ezt kikérem magamnak!
Nekem saját véleményeme van a dolgokról, arról nem tehetek hogy másnak is van hasonló, meglehet roszz gondolkodása :)

Akkor jó, már azt hittem ki akarod hagyni.
Én Pl. kötelezővé tenném hogy először mindenki léptetőssel próbálkozzon, rengeteget lehet abból is tanulni és később van az embernek viszonyítási alpja, nem kell hagyatkozni mindenféle mendemondákra, fényezésekre.

HJózsi

Ez pl tipikusan neked, felfedezőnek (is) való, már soxor noszogattalak, hogy teszteld már .. :D  nem vetted a lapot ... :( így kénytelen voltam, mert szeretem én is a szabadságot ... :D  

svejk

Igen erre gondoltam, régebben  olvastam hogy akár hardverspecifikus dolgot is bele tud rakni.

HJózsi

Csak egy kiegészítő infó még:
400VDC/20A main board reference design available ...
szóval egy panelterv is rendelkezésre áll egy combosabb végfokról ...

svejk

Akkor meglehet kis szériában nem is dobják piacra:(
Kár... én szívesen elbíbelődnék vele, mivel a programzáshoz nem értek, de hardverben elég othonosan mozgok.
És lenne benne hobby :)))

bmejdz9nu

Inkább a gyári vezérlőket tanulom meg... mert azokból is egyre több "zudul" már a piacra...
Ezek valahol egyformák... azaz ha egy Omron-t be tudsz lőni akkor a többi gyártóé gyerekjáték már...  
A történet olyan mint egy frekiváltónál... csak itt szervómotor van e végén... Kicsit beleuntam a felfedezésbe... ez való igaz... de azért szeretek tesztelni...

HJózsi

Majd kerítünk egy teszt példányt ... ;)

bmejdz9nu

Ez a PID áramkör olcsó? Veszi a versenyt Magi QDSP PID chipjével, vagy UHU chippel? (Vagy ki gyárt még ilyet?)

HJózsi

Már meg is jött a válasz, ár nincs benne, mert a cuccot még fejlesztik, ugyanis már egy job terv született idő közben aminek a megvalósításán dolgoznak...
Talán nem célszerű együtt emlegetni, mert a VSD-E többet foglal magában mint csak egy DC servo drive és folyamatosan fejlesztik, csak ezzel foglalkoznak ( mint amcsiban a SmoothStepperes srác )
Viszont annyit megtudtam, hogy licenszelhető lesz egy komplett drive, 230V-os ... ill a mostani is ha valaki gyártani továbbfejleszteni akarja ... na ez szerintem inkább távolkeleten valószínű ...

bmejdz9nu

Igazából még ("hobby" katagóriában) nem láttam (teszteltem) "100%-os" PID áramkört... valahol mindegyik sántit egy kicsit... egyik itt a másik ott... sajnos.