Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

Ja, és még 1.

Hogy lehet szinkron működésben hajtani ezeket a vezérlőket? Gondolok itt arra, hogy 1 tengelyt két orsóval akarok tekerni, két vezérlővel, két szervóval.

Köszönöm!

u2ayp7esz

Hali!
Érdeklődnék a kedves tapasztalt fórumtársaktól hogy milyen servo vezérlőt érdemes és kell vennem a következő DC servo mocikhoz. A típusa Sanyo Denki, 80V és 4,8A a felvet áram szükséglete.  
Mindenki tapasztalatát s válaszát szívesen meghallgatom, olvasom :-)  
Kösz

bmejdz9nu

Nekem Sigma-II vez. (100W) még csak "szekrény" szinten van egyetlen darab vezérlő de még moci nincs hozzá :)

bmejdz9nu

Nem inkább a DC szervó topikba kellene a szavazást tartani?:) Vagy AC ez a DC ? :)

bmejdz9nu

Na ez engem is érdekelne...  
A megoldás valahol a programozható encoder kimenet és a másik vez. A/B encoder bemenetre állítása körül lehet...
De a két vezérlő, Master-Slave kapcsolat kialakításáról sehol nem találtam leírást...infót...

svejk

SigmaII-nél
Step: CN1-7
Dir: CN1-11
GND: CN1-8,12
A SON -t kapcsold be fixre, vagy a vészleállító működtesse..

Rinaldo

A Mach3-nál van  Slave axis lehetőség...!
A master tengely mellé választható egy slave tengely..A motor output-nál a választott slave tengelyhez tartozó sort is engedélyezni kell és ki kell tölten az ahoz tartozó dolgokat, hasonló módon mint a master tengelyé van.Érdemes ugyan azon port adatbitjeit felhasználni pl: X-A tengelyek az X 2-3 adatbit az A 8-9 LPT1-es port. A léptetési mód legyen azonos activ low pipa vagy nem pipa :-) ahogy a vezérlő szereti..

u2ayp7esz

Kösz Péter!
Kicsit, nagyon eltévedtem :-) de már korrigáltam.
Az A300 vezérlőd mit bír? lehet ilyent szerválni valahonnan? esetleg más ajánlat.
Üdv.

u2ayp7esz

Hali!
Érdeklődnék a kedves tapasztalt fórumtársaktól hogy milyen servo vezérlőt érdemes és kell vennem a következő DC servo mocikhoz. A típusa Sanyo Denki, 80V és 4,8A a felvet áram szükséglete.  
Mindenki tapasztalatát s válaszát szívesen meghallgatom, olvasom :-)  
Kösz

bmejdz9nu

Még nem készült el az A300-AC változata - az másra vár - hajrá :) Vagy a DC-re gondolsz itt az AC topikban? :)

bmejdz9nu

Nem inkább a DC szervó topikba kellene a szavazást tartani?:) Vagy AC ez a DC ? :)

000000000

Köszi az info-t!
Ez így pont fordítva van az enyémhez képest. Ezt nem csak a programban választható logika dönti el? (Active low--> pipa, "nem pipa")

svejk

SigmaII-nél
Step: CN1-7
Dir: CN1-11
GND: CN1-8,12
A SON -t kapcsold be fixre, vagy a vészleállító működtesse..

svejk

Most hogy így mondod, tényleg ezt írtad Te is :)
Igen jól gondolod a Tiéd az activ low beállítás.
csak akkor a pc-ből ki kell nyerni a +5V-ot (usb, bill)
Enyém a aktív high, még nem volt gond hogy ne tudta volna az LPT meghajtani.

u2ayp7esz

Kösz Péter!
Kicsit, nagyon eltévedtem :-) de már korrigáltam.
Az A300 vezérlőd mit bír? lehet ilyent szerválni valahonnan? esetleg más ajánlat.
Üdv.