Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ez a Yaskawa is úgy néz ki mint a többi... de a csatik bekötése is más minden gyártónál...(ás a motorhoz a protokol az meg végképp)
Csak az Omron és Yaskawa (egy fejlesztés és gyárból valók) ... azok kompatibilisek (valamennyire - azaz tudni kell mi) egymással...

000000000

Most nem lehurogni akarlak de az látszik hogy nem láttál még gépet belüröl.
Semilyen rack kialakitásról nincs itt szó.
Általában ilyen berendezésekat max akkor cserélik mikor a gépet is, sőt van hogy a gépet is túlélik köszönhetően némely szemfüles hobbystának köszönhetően [#hehe]

000000000

Tudom jól hogy a yaskawa és az omron egy és ugyanaz.
Annyira hogy találkoztam olyan omron vezérlővel aminek a panelén yaskawa embléma volt.
az inkompatibilitás pedig általában abból adódik hogy az encoder nem egyezik meg.  

MoparMan

lehet...
én csak feltételezem, hogy ezen okból van így konstruálva...

000000000

Info kéne erről a motorról, mire jó? mennyiért ér? mivel lehet vezérelni?

bmejdz9nu

Kínálat van az Ebay-on... de párosítva (vez + motor) már kevesebb... és ugyebár legyen step/dir-es is... így aztán már alig van :)

000000000

bmejdz9nu

Ez a Yaskawa is úgy néz ki mint a többi... de a csatik bekötése is más minden gyártónál...(ás a motorhoz a protokol az meg végképp)
Csak az Omron és Yaskawa (egy fejlesztés és gyárból valók) ... azok kompatibilisek (valamennyire - azaz tudni kell mi) egymással...

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/AWI%20Gabi/E2N%20223.jpg" border=0>

000000000

Tudom jól hogy a yaskawa és az omron egy és ugyanaz.
Annyira hogy találkoztam olyan omron vezérlővel aminek a panelén yaskawa embléma volt.
az inkompatibilitás pedig általában abból adódik hogy az encoder nem egyezik meg.  

000000000

Mivel 100 voltos 40wattos aszinkron motor én speciel semmit nem adnék egy ilyenért.
Esetleg ha 230 voltos lenne akkor tekergethetnéd vele a redőnyödet.[#nyes]

000000000

Info kéne erről a motorról, mire jó? mennyiért ér? mivel lehet vezérelni?

nmnrsytc

Nekem is van hasonló hajtóműves motorom 230V-os drive-vel, de nem igazán tudtam eddig semmire használni, max. arra amit Pál említett. :)

000000000

nmnrsytc

A yaskawa és omron servo tényleg ugynaz mert csereszabatosak voltak ha omron servót hajtottak meg, és nagyobb drive-vel a kissebb motort is meg lehetett hajtani(SGDH,SGDM), és a kutya valóban az encoderben van elásva. :)