Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

dolfi

Nezd meg a táramban a képeket. ott látható a tengely ami átviszi  a másik oldalra.

bmejdz9nu

Hát igen de az 1 század pontosság. Ha léptetsz egy századot akkor 0.01 ről 0.02-re megy...
Tehát nem úgy mint DC-nél.. hulla pontosan...túlfutás nélkül...(azaz "házi" hagyományos PID-el)
(belül megoldja és a mozgási kimenet annyi amennyit a pozíció parancs megadott - amennyi a kívánalom volt...)
Ezért szeretem a gyári AC-kat... mert nem kell "frekvenciatöbblet" csak annyi amennyi az elvárt felbontási pontosság...(nem kell "ráhagyás"... vagy hogy fogalmazzam ezt:)

Század felbontás ekkora szerkezetnél több mint elég... gondolom ezzel egyetértünk... de mint írtam és ha azzal is egyetértesz akkor minek a SmoothStepper?
(A SmoothStepper esetedben - sebesség és felbontés igény miatt - kötelező kellék lenne ha nem egy gyári AC lenne...de az van :)

bmejdz9nu

pl. 1 százados lépéssel 100mm/sec vágási sebességhez (100x100) 10Khz kell... 10Khz-ig minden program pontosan adja ki a jeleket...
kb. 25Khz biztos minden pontos... ez 250mm/sec...
Felette a Mach mondjuk nem jól időzít... nede 250mm/sec felett gondolom már nincs marásban azaz szabadfutás van...no és akkor mit számít egy kis időzítési hiba?  
Ott a vezérlő tárolója az "megeszi őket" azt kiadja ahogy akarja... nem olyan durva időzítési hibák ezek... micro és millisec kategória... ha egyáltalán van ilyen...

besirkyjh

Szia  

Látok egy érdekes dolgot a golyosorso felett .
Az a fogazottszij lenne a szinkron hajtásod ?
Mennyire stabil ( méret tartás szemontlyábol ) ez a megoldás ? A másik oldalán a gépnek van egy uugyan ilyen fogazottszij ami a hidhoz van rögzitve?

besirkyjh

Persze az rendben van logikus ogy hogyan megy át a hajtás .
Arra céloztam hogy mint ahogy a videon is látszik "lebeg" a szij és ez nem rángatja be a másik oldalon a hajtást ?Marásközben probáltad már ?A marás felületén nem látszik a szij "lebegése" ?

dolfi

nekem az 1 tized is elég, a SmoothSteppert a sebesség miatt kell, meg ahogy olvastam Xp  mar nem kezeli le jól a időzítest.

D.Laci

Zoli roszul csinálod!!!
Ezt igy kel:
Dolfi!!! Ez így egy elméleti és gyakorlati csőd!!! Ekkora szakmai sületlenséget, levegő szántást Varsányi óta nem látot a világ!!!
Hiszem ha látom hogy ez igy működik!!!!
Hozd el Debrecenbe hogy mindenki láthassa , hogy ez márpedig müködő képes!!!! [#crazya][#vigyor1][#vigyor5][#wink][#wave]

dolfi

Nezd meg a táramban a képeket. ott látható a tengely ami átviszi  a másik oldalra.

bmejdz9nu

Lepipáltak légszántásban... 12 méter/perc is gonosz tett volt részemről:)... nade 100méter/perc... Ó anyám :) Általános iskolai fizika stb...:)

bmejdz9nu

pl. 1 százados lépéssel 100mm/sec vágási sebességhez (100x100) 10Khz kell... 10Khz-ig minden program pontosan adja ki a jeleket...
kb. 25Khz biztos minden pontos... ez 250mm/sec...
Felette a Mach mondjuk nem jól időzít... nede 250mm/sec felett gondolom már nincs marásban azaz szabadfutás van...no és akkor mit számít egy kis időzítési hiba?  
Ott a vezérlő tárolója az "megeszi őket" azt kiadja ahogy akarja... nem olyan durva időzítési hibák ezek... micro és millisec kategória... ha egyáltalán van ilyen...

dolfi

kinek a pap kinek a papne! laci a levego szantas a gyors raalasra van ,nem gondolom hogy 3 m/perc nel gyorsabban fogok marni vele. hiaba a gep  ha a maro csak 1.5Kw os. ha 4 vagy netalan 5.5kw lenne akkor gondolom elerhetnek  akar 5 m/percet is.  
 Szivesen elvinem a talira ha valaki alna a kolcsegekett.

besirkyjh

Persze az rendben van logikus ogy hogyan megy át a hajtás .
Arra céloztam hogy mint ahogy a videon is látszik "lebeg" a szij és ez nem rángatja be a másik oldalon a hajtást ?Marásközben probáltad már ?A marás felületén nem látszik a szij "lebegése" ?

besirkyjh

Ugy emlékeztet valamire ez az irás .
Hol is szokás ilyen egyenesen fogalmazni?
Péter ?

[#fejvakaras]
[#ravasz1]

D.Laci

Zoli roszul csinálod!!!
Ezt igy kel:
Dolfi!!! Ez így egy elméleti és gyakorlati csőd!!! Ekkora szakmai sületlenséget, levegő szántást Varsányi óta nem látot a világ!!!
Hiszem ha látom hogy ez igy működik!!!!
Hozd el Debrecenbe hogy mindenki láthassa , hogy ez márpedig müködő képes!!!! [#crazya][#vigyor1][#vigyor5][#wink][#wave]

besirkyjh

Szia .

Megy az kissebbel is .Az "EZ ROUTER " honlapján van 15 000mm/min munkatempo és csak kb: 3Kw a motor pedig 18mm mélyen vágja a forgács lapot.
Hasonlo gépem van nekem is de az "csak" 14 000mm-el szánja a levegöt de még én sem mertem az 1,5Kw-os motorral 4000mm/min fölé menni munkában .Ja és léptetös a gép .