Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

dolfi

dolfi

Igen az amit a tetőtérben lattal.  az Asztal 2080X2700 mm  bútorlap méret ,ebből bejárható,1800X2500 mm.AC servok Yaskawa 750W. 32 X32 golyós orsók, THK20 Sínek, 100X100 és 100x50  és alu profilok . gyorsulás lassítás minimumra állítva  ... ,a Smooth stepper néha elhagyja magát  és ezt meg orvosolni kell.

dolfi

ebalint

Szia!

Nagyon jól néz ki![#eljen]

dolfi

bmejdz9nu

Hűha most néztem be ide...
Dolfi Gratula! Megy mint a golyó! Nagyon jó lett!
Sebesség... arányosnak látom a nagy emelkedésű órsókhoz a mértetes motorokat...
Ha 3000rpm-re számolom akkor az 1600mm/sec? (96 méter/perc) vagy 1500-as fordulatuak a motorok? vagy nem kell azaz nincs azaz minek a motor fordulatát kihasználni... fontosabb az ereje... az pedíg kell a 32mm emelkedésű orsókhoz...

A smooth Stepper szükségét nem értem, hogy minek...
Persze kell nagy freki a nagy felbontás és sebességhez... de belül a gyári AC-k ugyis nagy "számokkal dolgoznak"...

svejk

Huhh, elég ijesztőek a mozgások :)))
Egy pár műszaki adattal megspékelhetnéd a beírást.
Egy adott célfeladatra készült, vagy univerzálisnak?
És ez akkor a Tiéd?

dolfi

100step/ mm-re van  állítva a mach   és a servo felosztja  a 8192/3200 . 3000 és a motor fordulat.  100m /perc a gyorsjárat.

dolfi

Igen az amit a tetőtérben lattal.  az Asztal 2080X2700 mm  bútorlap méret ,ebből bejárható,1800X2500 mm.AC servok Yaskawa 750W. 32 X32 golyós orsók, THK20 Sínek, 100X100 és 100x50  és alu profilok . gyorsulás lassítás minimumra állítva  ... ,a Smooth stepper néha elhagyja magát  és ezt meg orvosolni kell.

bmejdz9nu

Hát igen de az 1 század pontosság. Ha léptetsz egy századot akkor 0.01 ről 0.02-re megy...
Tehát nem úgy mint DC-nél.. hulla pontosan...túlfutás nélkül...(azaz "házi" hagyományos PID-el)
(belül megoldja és a mozgási kimenet annyi amennyit a pozíció parancs megadott - amennyi a kívánalom volt...)
Ezért szeretem a gyári AC-kat... mert nem kell "frekvenciatöbblet" csak annyi amennyi az elvárt felbontási pontosság...(nem kell "ráhagyás"... vagy hogy fogalmazzam ezt:)

Század felbontás ekkora szerkezetnél több mint elég... gondolom ezzel egyetértünk... de mint írtam és ha azzal is egyetértesz akkor minek a SmoothStepper?
(A SmoothStepper esetedben - sebesség és felbontés igény miatt - kötelező kellék lenne ha nem egy gyári AC lenne...de az van :)

ebalint

Szia!

Nagyon jól néz ki![#eljen]

besirkyjh

Szia  

Látok egy érdekes dolgot a golyosorso felett .
Az a fogazottszij lenne a szinkron hajtásod ?
Mennyire stabil ( méret tartás szemontlyábol ) ez a megoldás ? A másik oldalán a gépnek van egy uugyan ilyen fogazottszij ami a hidhoz van rögzitve?

bmejdz9nu

Hűha most néztem be ide...
Dolfi Gratula! Megy mint a golyó! Nagyon jó lett!
Sebesség... arányosnak látom a nagy emelkedésű órsókhoz a mértetes motorokat...
Ha 3000rpm-re számolom akkor az 1600mm/sec? (96 méter/perc) vagy 1500-as fordulatuak a motorok? vagy nem kell azaz nincs azaz minek a motor fordulatát kihasználni... fontosabb az ereje... az pedíg kell a 32mm emelkedésű orsókhoz...

A smooth Stepper szükségét nem értem, hogy minek...
Persze kell nagy freki a nagy felbontás és sebességhez... de belül a gyári AC-k ugyis nagy "számokkal dolgoznak"...

dolfi

nekem az 1 tized is elég, a SmoothSteppert a sebesség miatt kell, meg ahogy olvastam Xp  mar nem kezeli le jól a időzítest.

dolfi

100step/ mm-re van  állítva a mach   és a servo felosztja  a 8192/3200 . 3000 és a motor fordulat.  100m /perc a gyorsjárat.