Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

A léptetömotorok eddig is ezt tették ,kapták a jelet és mentek ( vagy nem mentek ).Ha a vezérlöid rendben vannak és a jobb illetve a baloldal ugy elektromosan mint mechanikusan megeggyezik akkor mitöl maradna le a két motor egymástol? De ha ennyire "necces" a dolog akkor használj egy vezérlöt ami elbirja hajtani a kétmotort igy már csak a mechanikailag lehet a gond .

Lehetne bonyolitani a dolgot (" lézeres átnézövel" stb ) de minek? Csinálj olyan mechanikát és elektronikát amivel ez a probléma nemjön elö.
Nálam egy 2450mm-es masina kétoldalán van egy egy 1.4Nm-es léptetö ( kinai ) és két MSD-50-4.2 vezérlövel hajtom ugy hogy a bemenetek párhuzamosan vannak kötve ( nem ajánlom, bár nekem bekött ) és kb 3évi munka után sem volt vele gondom ha nem én voltam a barom. [#fejvakaras][#integet2]

bmejdz9nu

Ahhoz a vezérlőhöz és motorhoz amit "írtál" nincsen [#wow1]  :)

besirkyjh

Bocsánat de most olvasom hogy ez Ac szervo topick .
Akkor még egyszerübb a dolog erre valo az encoder nem? Közvetlen control van a motor és a vezérlö között .A többi ugyan az mint lejjebb. [#integet2]

svejk

A gépkönyvnek elegendőnek kell hogy legyen...

bmejdz9nu

Már írtam régebben... kereszthíd egyik felén 5mW-os lézer a szemközti oldalon egy opto... ha lemegy a "fénynyaláb" = tiltás... nincs mechanikai rizikó...
A lézer fény mehetne egy csőben is, profil belsejében... stb... nem lehet az rossz... azaz képtelenség hogy elromoljon...

hlehel

Igen, annak elegendőnek kellene legyen :), de egy kicsitt szűkszavú (TECO), más gyártó több info-t közöl, de sajnos nem elég tiszta számomra.
Szóval egy általános leírást keresek amiből az összefüggéseket megérthetem (gain ,time constant, stb)

hlehel

Üdv az Uraknak.
Én valami érthető leírást keresek AC vezérlés behangolásáról.[#wow1] [#worship]

bmejdz9nu

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1262079401" TARGET=_fnew>A TECO-t gondolom a Klavio Kft-től vetted.... Kérdezz a topikjukban!
Erről a rendszerről kevés infónk van, mert főként a profik veszik... viszont a Klavio Kft biztos tud segíteni... mi is kíváncsian várjuk a kérdéseket, hogy TECO-ban is jártasságot szerezzünk!

bmejdz9nu

Ahhoz a vezérlőhöz és motorhoz amit "írtál" nincsen [#wow1]  :)

Szedlay Pál

nyugodtan nézd meg az omron vagy a yaskawa sigmaII sorozat leírását, mert egyforma ezzel.

svejk

A gépkönyvnek elegendőnek kell hogy legyen...

Szedlay Pál

Remek kártya nem kell olcsón egy 3tengelyes?
1830-as 50.000Ft-ért?

hlehel

Igen, annak elegendőnek kellene legyen :), de egy kicsitt szűkszavú (TECO), más gyártó több info-t közöl, de sajnos nem elég tiszta számomra.
Szóval egy általános leírást keresek amiből az összefüggéseket megérthetem (gain ,time constant, stb)

bmejdz9nu

A Galil szoftver meg van hozzá? Nem küldenéd át? Megsasolnám...(GalilTools Software)

bmejdz9nu

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1262079401" TARGET=_fnew>A TECO-t gondolom a Klavio Kft-től vetted.... Kérdezz a topikjukban!
Erről a rendszerről kevés infónk van, mert főként a profik veszik... viszont a Klavio Kft biztos tud segíteni... mi is kíváncsian várjuk a kérdéseket, hogy TECO-ban is jártasságot szerezzünk!