Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

bmejdz9nu

Ahogy Svejk írta.... több infó kell... Elég "vegyes" cuccaid vannak...(ahogy írtad privátban)
Írd össze miket tudtál összeguberálni és meglátjuk mit lehet belőlük párosítani. (csak egy "valamilyen" motor semmit sem ér és ez elmondható egy "valamilyen" vezérlőről is)
(Persze minden AC vezérlő gépkönyvében bent van melyik melyikhez - ha nem szerepel benne = nem oké = mehet vagy a motor vagy a vezérlő a bolhapiacra:)
Sajnos ez a "játék" azaz a párosítás messze nem olyan egyszerű mint DC-ben...  
Azaz egy AC vezérlőt és motort csak akkor szabad megvenni ha az eladó garantálja ill. bemutatja a működést step/dir környezetben (pl. Mach-al)

bigoneoszi

Jaja, ezt írtad mail-ben is, csak azon gondolkodtam, h az egyesíti az összes szervóvezérlőt 1 egységben.
Pontosan van 3x R88D-UP04V 200V 100W; és 1x R88D-UP02H 200V 30W.
Összehangoltam? Mármint? Van 3x 100W-os motorok a tengelyekhez, a fejhez meg még nem raktunk be semmit.

bigoneoszi

Step/dir-ben nem mutatták be, h működik-e, mert nem CNC-nek volt használva. PLC vezérelt ipari robot volt, és úgy működött rendesen, szóval a motorok, enkóderek, vezérlők, végállások kompatibilisek egymással.
Kissebb lista amit tudok, h van:
3X AC SERVO DRIVER OMRON R88D-UP04V 200V 100W;
1X AC SERVO DRIVER OMRON R88D-UP02H 200V 30W;
1X Beckhoff BK5210 economy;
2x OMRON XW2B-40J6-2B;
1X OMRON XW2B-20J6-1B;
OMRON C200HG CPU43 PLC;
DRM21-V1;
ID212;
OC226N;
NC112;
NC413;
autómaták, megszakítók, tápok...
Motorokból is van pár, javarésze AC szervó...

svejk

Ja hogy Te sok malomban őrölsz egyszerre??

svejk

Egyébként meg már írtam, felejtsd már el a PLC-ket meg minden egyéb sallangot ha Mach-el akarsz dolgozni.

bigoneoszi

Így is lehet mondani. Van több ötletem, és próbálok több helyen utánakérdezni a tapasztaltabbaktól. [#vigyor2]

bmejdz9nu

Vettem egy USB-RS232 átalakítót... AC vezérlők progizáshához...
Megy valahogy... azaz olvassa és írja az adatokat, de ha pl. JOG-ra kapcsolom 1 mp után megszakad a kapcsolat... Mi lehet a baj?
Beállítások megegyeznek a meglévő eredeti soros port adataival... de ugyebár a notebookhoz kellene, amin nincs...

s7manbs8

Nem valami elektromos zavart vesz fel?

bmejdz9nu

Nem. Stabilan csinálja. Óramű pontossággal szakad meg a kapcsolat.

s7manbs8

Drivert a cucchoz próbáltál másikat ?

x4rhew5r3

SigmaWin-nel?
Úgy érzi a program, hogy nincs vezérlő a soros porton. Ha lehet állítani az USB soros emulációban a hardver protokollt, akkor RTS-CTS-t kellene megpróbálni.

Révész Richárd

Nem jó az átalakító.Ez PLC-nél is probléma szokott lenni,ki kell próbálni egy másikat.Van olyan ami nem hajlandó egyáltalán komunikálni semmivel és van olyan ami csak részben jó mint a Tiéd.

svejk

Az ilyen célokra én fenntartok egy márkásabb P2/3-as laptopot. Azon még van lpt és com...
Ezek a készülékek a fenti tulajdonságaik miatt elég jól tartják az árukat, sok embernek segítettem már 1-1 ilyennel.
De sajnos most már kezdenek eltűnni a piacról.

t334wehtf

http://granitedevices.fi/index.php?q=servo-drive-vsd-e" TARGET=_fnew>Ezt ismeri valaki??? Nagyon ígéretesnek tünik.