Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem egy a lényeg, annyiszor elmondtam már:
A mechanika (statika, dinamika, kinematika) az Úr, utána jön minden. Ha belepusztulunk ebbe a felismerésbe, ez akkor is így van, ezt is oly sokszor leírtam már...Ez elektronika nagyon sok mindenre jó, ha okosan élünk vele. De sajna vannak fontossági szempontok...

bmejdz9nu

Mennyit kell majd itt törölni, hogy megint AC topik legyen itt :)

000000000

Az elektronikának van egy nagy hátránya még:
műszerek nélkül láthatatlan dolgok történnek.
Ez aztán nagy vakló bátorságot is ad az emberiségnek, hiszen bedugok egy vasalót, idővel felmelegszik, 2000W szépen megvan a rendszerben, nem sok minden történik.
Ezzel szemben próbáljon itt meg bárki nem 2000W-al, hanem töredékével valamilyen mechanikia látványos jelenséget, mozgást csinálni. Na egyből kellő tisztelet alakul ki mindenkiben, mennyi az annyi!:)))

svejk

Azért egy vasaló is tud csuda dolgokat művelni.
Gondolom tüzoltó barátaink tudnának mesélni :)
De bizony egy 20W-os páka is keserves emlékeket hagy :)
Hidd el tudjuk mi ezt is azt is, csak mi nem vagyunk olyan következetesek mint Te a fizikához.
Gondolj bele, ha először mindenki kiszámítaná menyi energiájába kerül egy kef...élés :)

bmejdz9nu

000000000

Pedig nem ártana, különös tekintettel a harmóniukus lengőmozgások elméletére.:)
Mennyivel több kielégített Human Drive hajtású Nő lenne a világon![#law][#nyes]

000000000

[#nyes] A múltkor jót szórakoztam rajta, hogy egy "elszaladt" vita eltűnt az egyik topicból. És nem emlékszem hogy valaki hiányolta volna. Lehet hogy inkább chatszobát kéne működtetni.[#fejvakaras]

000000000

vagy gumit?:)))[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#mf2][#mf2]

bmejdz9nu

Csevegő topik 1; Csevegő topik 2; .... Csevegő topik 99 ... Szóval igazából ezeket vissza kellene törölnöm az utolsó AC-s hozzászólásig...
Azt hiszem megteszem! De majd egyesek azt mondják azért töröltem mert nekem azaz rólam szólt :)

HJózsi

Hagyd inkább bent, majd az újévben ... még másfél nap ... addig jókedv,... aztán csak az elméletmeg a gyakorlat ... :)

bmejdz9nu

http://www.dmm-tech.com/Dyn2-Driver.html" TARGET=_fnew>Egy AC vezérlőt gyártó Kanadai "hobbysta"...

http://www.dmm-tech.com/sitebuilder/images/Drive_Set_Edited-376x314.jpg" border=0>

HJózsi

Nem is tűnik drágának ... vezérlő, motor, kábelek, sw ... alacsony tápfesz ...   A szállítási ktg + értéknövelés persze ronthat az összképen ...

bmejdz9nu

Itthon is meg lehetne csinálni ennyiért... csak sok (egyforma, kis fesz, régi modell) AC motort kell beszerezni... (Erről dumcsiztam itt Tibornak... olvasd vissza)
Aztán egy 3F végfok + PID = Ready. Sőt mi mint magyar "szervóhatalom" ez így dukálna... :) Vagy csak DC szervót tudnak csinálni minden városban :)

svejk

Tibor45-nek van AC hajtása, már vagy 2-3 éve...
Gondolom a többi hobby vezérlő gyártónál is készül már valami.