Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Remélem jól számoltam át.

bmejdz9nu

http://www.yaskawa.com/site/dmservo.nsf/%28DocID%29/TKUR-5EJLZT/$File/TSE-S800-8.pdf" TARGET=_fnew>Yaskawa CACR vezérlő PDF  
Nem egy mai darab - 1991-es évjárat:) de ettől még nagyon is jó lehet. Írja a videón: Pulse &Sign input.... tehát step/dir-es bemenetű.

Nem ehhez való motort vettél? Nézd végig a PDF-et... bent a motorok.. Kép van bent... nem lehet szavakra keresni benne.
Ahol a motort vetted... a "meg nem nevezhető távoli webáruházban" :) Ott lesz hozzá vezérlő is...

Analóg PID... Nem semmi... AC Gecko :) Érdemes megnézni... tanulni belőle...

http://www.yaskawa.com/site/Support.nsf/DMSD_Results?OpenForm&DMSDd=DMServo.nsf&DMSDq=Servo%20Products-CACR-PR&fileName=No%20Products%20Defined" TARGET=_fnew>Download Documents for Servo Products-CACR-PR

http://www.artisan-scientific.com/itemimages/Yaskawa_CACR_PR02AC4FR_View1.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Ez aztán Nagyon jól megy... A forgácsokból ítélve aluminium-ot munkál meg...http://www.youtube.com/watch?v=xnbqqFjPL1c&NR=1" TARGET=_fnew>Videó.

Jesszusom: ...most olvasom... a kommentárok között: "This is a 1KW AC servo system.. :)" Elnézést! Ez a gép NEM megy jól! :)

Na ezt ha Tibor meglátja... amikor pár watt is elég :) Ez a fickó sem tudta mit és hogyan kell? Se a J-t se az M-et nem tisztelte. Sületlenséget csinált.

bmejdz9nu

Azért a DC-t még ne ássuk el... ahogy a léptetős hajtást sem szabad... Mikor mit...

t334wehtf

Hát, ha belegondoltok, a léptető az egyetlen lehetőség ott, ahol kottyanáskorrekció kell.

000000000

Péter!!!! Egy valamire nagyon megkérlek!
Ha az én nevemet ráadásul gunyorosan megemlíted a hangzatos
szakmai baromságaid kapcsán - mintha azokhoz nekem bármi közöm
is lenne, azt NE TEDD a jövőben "látványpékség" alapon,
hanem reális számok, adatok mentén próbálj velem vitába szállni.
Várom tehát ennél a videónál is a NULLADIK lépést:
Mekkora a forgácsolás teljesítménye???
Mert azt az esztergálás topikban is lehet látni, hogy itt
a Fórumon abban a pillanatban napokig k.rva nagy CSEND tud lenni,
ha csak annyit kérek ugyan nyögje már ki valaki, konkrét
technológiai adatokkal, hogy mit jelent 1.5KW teljesítményű
FORGÁCSOLÁS az eszterga topikban. Látsz te ott erre választ?: NEM.

Ugyanis most már rohadtul elegem van abból, hogy a mellbevágó
műszaki tényeket, függvény diagramokat szőnyeg alá seperve csak a
sületlenség, sötétség szajkózása, terjesztése folyik itt
idiótábbnál idiótább, semmitmondó videók kapcsán is.
Tehát addig egy karaktert nekem erre ne válaszolj, ameddig
behelyettesített képletekkel számszerű forgácsolási teljesítményt
nem tudsz mondani a videód kapcsán!!! Utána pedig várom ennek
töredék szükségletű szervo mellékhajtás P igényét.
Tehát a feladatodat remélem megértetted! Kiszámolt, valós
W értékekkel kezdjed erre a válaszodat!
A sületlen dumavilágot gúnyolódással körítve már hihetelen mértékben unom!!!

bmejdz9nu

"Napokig k.rva nagy CSEND tud lenni" = Senki NEM MER írni... Mert vagy LETOLOD vagy valami "házi feladatot" kap.

Írjál valami "hobbystásat" ... Ne Szabo-Táld Tibor, hogy egy-egy technikát megismerhessünk, kidumáljunk...

Vedd észre sokan hibáznak... főleg a hobbysták... látható, hogy a világ másik felén is hibáznak = senki sem tökéletes, neked.

Eszterga topikot nem néztem át, de gondolom a teljesítmény "túlzásokba" estek a fórumlakók... Főorsóhajtás ügyben. (Tényleg egy BF20-on miért van 800W-os főorsó motor?)

Én arról nem tehetek, hogy az amcsi gyerek a "15-30 fokos lépésközű 3 fázisú léptetőmotoros" AC-ját 50X túlméretezte... Bocsáss meg neki! Lehet, hogy ez tudta szerezni.

Nem olvasott téged - talán csak azért mert nem tud magyarul.
Így aztán  szegényke... mellbevágó módon, a műszaki tényeket, függvény diagramokat szőnyeg alá seperve csak a sületlenség, sötétség szajkózása, terjesztése folytából, idiótábbnál idiótább, semmitmondó videót tett fel a J hibás gépéről a YouTube-ra... ahogy írtad.

000000000

Nos emberek ebben a válaszban aztán csak úgy hemzsegnek a kiszámolt tényadatok, látjátok Ti is vagy NEM???[#nyes][#merges2]
Ezzel szemben gúnyolódsz, Szabó-tálozol, stb...
Bocs, de te meg mások írkálnak itt idétlenül, lazán tanácsként CSAK ALAPON 1-2-X KW-ról. Én pusztán azt kérem-kértem, aki ilyet ír támasza alá valós, kiszámolt adatokkal. Azaz megint mint szinte mindig ferdítesz és eljátszod a megfélemlített szegény Hobbystát, aki persze önkritikát már képtelen gyakorolni, és a legnagyobb sületlenségeit nyomja, nyomja, nyomja a végtelenségig, a hozzá tartozó emberi stílusról már nem is beszélek.
A te és más duma emberek szakmaisága kb. akkora, amilyen arányban most is teljesítetted a kérésemet ebben a hozzászólásodban a tényszámok tekintetében, azaz erősen asziptótikusan konvergál a zérus felé.
Azt hiszem egy fejezet lezárult az életemből, ugyanis egyesek mesevilágából, szakmaiatlanságából, p.rasztságából elegem lett!!!

BUÉK 2010![#wave]

t334wehtf

Tibor és Péter!

Fejezzétek már be ezt a fórum és morálromboló marakodást, amivel a legnívósabb magyar nyelvű hobby(?)cnc fórumot teszitek tönkre! Nem volt elég intő jel, hogy István megszabadult tőle?

A gyökérok szerintem az lehetett hogy évekkel ezelőtt mindenki abból építkezett, amit bontani tudott, továbbá a rosszul megválasztott komponensek (pl.: metrikus menetes szár mozgatásra) miatti felemás sikerek (pl.: óriási mechanikai veszteségek miatt lépésvesztés) miatt nagyobb és nagyobb motorokat raktak föl.

Mondjuk a vitátoknak legalább annyi haszna volt, hogy a sajnos kevesek által használt képletek végre érthetően le lettek írva a fórumon. Ha valaki megtalálja a sok marakodás között, akkor haszna válhat belőle. Tartsuk meg ezt a tendenciát. (Előkeresem a régi egyetemi cuccaimat, és megpróbálok összedobni egy forgácsolóerő/teljesítmény számító excel táblát.)

svejk

Még hogy Mi (a fórumba aktivan írók többsége), vagyunk a gunyorosak meg a parasztok!?
Na erre a kérdésre a Medián lehet nem ezt hozná ki :)

Kicsit magába nézhetne az írója, még ha oly nagy szakmai tudással rendelkezik is! :((

000000000

Sajnos a szaktudás nem meghatározója az ember tulajdonságának.
Ettöl még valaki lehet paraszt és nem a földművelő fajtából.
Mellesleg az vessen követ a másikra aki még nem hibázott, de szerintem ilyen személy nincs és nem is volt.
Még annyit hozzá hogy a hobbista abból épit ami van és kénytelen kompromiszumokra.

000000000

Köszönöm Neked is a sok "kiszámolt tényszámot", amit kértem!:))) Van most a te hozzászólásodban egy csepp konkrét adat, szakmaiság? Én sajnos mást látok...
Segítsél inkább barátaidnak, és bizonyítsátok be a szerintetek Hobby körökben szükséges KW-os főorsók létjogosultságát, aztán pedig az ehhez szükséges mellékhajtás P-t!!!
De ne dumával, videókkal, hanem képletekből kiadódó számokkal, levezetésekkel!!!

000000000

Te is igazoltad, a "sok objektív számadatoddal" most, hogy mekkora paraszt vagyok.:))) Gratula a csevelyedhez... Még szerencse, hogy egyetlen számot sem látok!:))

t334wehtf

Excel tábla helyett:

http://www.mapal.us/calculators/milling/CalculatorMilling.htm" TARGET=_fnew>Maró kalkulátor Az utolsó 3 az érdekes.

http://www.mapal.us/calculators/drilling/CalculatorDrilling.htm" TARGET=_fnew>Fúró kalkulátor

http://www.custompartnet.com/calculator/milling-horsepower" TARGET=_fnew>Marás teljesítmény

http://www.custompartnet.com/calculator/turning-horsepower" TARGET=_fnew>Esztergálás teljesítmény

000000000

Nem a számok határozzák meg hogy milyen ember vagy.