Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

Figyelj ide. Sajnos tényleg elkanyarodunk teljesen képlékeny alakító lemeztechnológiák felé, és Varsa kivág innen minket.
Az mindenesetre nekem új infó, hogy csak 1-es Alut, azon belül is 3-as furatot lövöldözöl.  
Csak erre tervezed, és ez így is marad a gép életében? Soha nem lesz olyan munkád, amikor vastagabb acél lemezt kell nagyobb méretben lyukasztani? Mert akkor ilyen kis "játék" lyukakhoz tényleg nem kell lendkerekes verzió.

Szalai György

Az nem járható út, hogy a nagy motor megy, kuplung és megállás nélkül, és viszi a szerszám felső felét Z irányban le-fel folyamatosan. A szerszám alsó fele is mozog Z irányban a lemezzel együtt 2mm-t. Folyamatos vágáskor fent van, új pályára állásnál meg lent.

svejk

Elektromágneses kuplung...
Mint ami a nagyobb esztergagépekben van.
Csendes, hosszú üzemű, több Nm-t átvisz..
Egy baja van, a régiek kicsit lassúak, az oldás akár 100 ms-is lehet, de biztos léteznek gyorsabb kivitelűek, vagy ellenárammal gyorsíthatóak.

j3rx6bsjd

Kazánlemezt biztosan nem fogok lyukasztani.
Műszerdobozokkal foglalkozom.
Max.15T erő kell,most mondtam valamit.Majd számolgatok,de annál szerintem nem kell több semmire.
Majd Ha Péter már besokall akkor nyit egy topicot a témának.
Picit később felrakom a képeket az erre a feladatra szánt motorról és hajtáselektronikáról.Nekem szimpatikus az ötletem,a marógépemben elektromos kuplung van,az is szépen tud csattogni,meg időnként szétpotyogni,bár az kap rendesen.

j3rx6bsjd

76*76 felfogatási rész és 160mm teljes hossz.
Ez most akkor a kisebbik tokozás vagy nem?

000000000

Csak hogy végre értsem pontosan az elképzelésedet:
Van egy X wattos szervó motorod pozíció szervohajtással, ezt összekötöd egy 1:Y lassításon kersztül egy forgattyús (ahol 1 fordulat 1 le-fel mozgás) kivágó szerszámmal, és ezt így szeretnéd géppuska szerűen működtetni?

j3rx6bsjd

Nem pozicióvezérelt sajnos,hanem analóg,ezért kell hozzá egy PLC is.Jól látod az elképzelést,azért a géppuskaszerű müködést csak szeretném,de valószínűleg nem jön össze.

j3rx6bsjd

Lenze cuccok:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szeles/Lenze%20AC%20szervo/Lenze%20cuccok.jpg" border=0>

Adat tábla:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szeles/Lenze%20AC%20szervo/Lenze%20motor%20adattabla.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Láttam ez a motort a Talin és a Vaterán is árulták... Ez szerintem a kisebbik az az a 200W-os házban van...

De "hulla" mindegy ez most... nem számít.  
Mert a 10A-es áram az az alapnyomatékhoz van megadva a motor adat táblán... és hogy 70A vagy 90A kell(het) a "reménybeli" csúcsnyomatékhoz... ez majd mindegy...  
A te esetedben... ahol állandóan túl kellene terhelni nyomatékkal... ha lenne is olyan vezérlő ami tudná ezeket a nagy áramokat biztosítani...
Szóval ez majd mindegy...

10 ciklus 1mp alatt 80Kg mozgatott tömeggel... nagyon nehéz...
Olyan mint egy SMD ültetőgép... de ott nincs 80Kg-os fejegység... De majd filózunk a megoldáson... Nem kis technikai feladat ez...

bmejdz9nu

Teljesen rossz a "csendéleti" kép :) Egy "túlméretes" AC motor és egy Gecko G320? ... Tibor megharap :)...ezekre akár egyesével is külön-külön is:)

j3rx6bsjd

A gecko akadt a kezembe méretviszonyítási alapnak:)

bmejdz9nu

Oké. Egy ok kizárva...:) De az a 4Kw-os motor... amikor pár watt mindenre elég már :)
Érdekes azért, hogy egy-egy Gecko-ja azért mindenkinek van otthon [#smile] Persze nekem is :)

j3rx6bsjd

Azt szántam a sanyodenki előtti motorhoz,kipróbálom,de erős a gyanu,hogy kevés lesz.

j3rx6bsjd

Találtam egy hirdetést ahol láthatsz egy ugyanolyan gépet eredeti állapotban.
Eredetileg kézi mozgatású lakatvezérelt excenterprés.
Az enyémen már vannak tengelyek és mivel rosszakodott a lakat,ezért már frekiváltóval "pumpálom" a motort,azaz minden lyuknál elindítom a motort,ha jól emlékszem tesz 16 fordulatot és utánna megáll.
http://cgi.ebay.com.au/TURRET-PUNCH-WIEDEMANN_W0QQitemZ270483480752QQcmdZViewItemQQimsxZ20091111?IMSfp=TL091111177001r13963" TARGET=_fnew>Wiedemann lyukasztó