Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

j3rx6bsjd

Ácsi!
Emlékeim szerint volt benne tartóág,nem is kicsi,szép fütyölős hangja volt közben,lehetett állítani a frekit.
A állandó fékre szerintem nincs szükség,az csak rögzítésre való.
A dinamikus fék az ki lesz használva,hiszen lassításkor oda tolja bele a szuflát.

bmejdz9nu

Ha már itt az AC szervó topikban vagyunk...
A fék - ha jól olvastam az AC szervó leírásában - tiltott a használata ott egy "bizonyos" fordulat felett...(programozható a vezérlőben)

000000000

Érdekes masina, ilyet még nem láttam. Hát sajnos a Talira nem fogod elhozni a gépedet.

j3rx6bsjd

Az biztos,nem könnyen szállítható.
Sajnos a vezérlőből nem hajtható a fék,max.kapcsolható egy relével,de külön táp kell neki.

svejk

Mint írtam nem lehetetlen csak bonyolult,
Ilyenkor egy fázis DC-vel van megtáplálva és mint egy kifordított AC servo működik, ad valamekkora tartónyomatékot.
Neked elég lehet...

000000000

Nos ma több minden kiderült gépeddel kapcsolatban, szinte biztos, hogy
1. ez nem szikron AC motor
2. Fölöslegesen nagynak érzem, éppen ezért dinamikai szempontból rossz választásnak gondolom az alu/3 mm lyukakhoz.
3. És talán ezzel kell majd kezdeni a számítást: az adott kivágószerszám erőszükségletét meg kell pontosan határozni, majd integrál középértékre P-t számolni.
Megcsinálom majd Neked, érzésem szerint sokkal kisebb mocival is klassz géped lesz, illetve azt is mondhatnám csak azzal tudod a kívánt leütést megoldani!:) Ez az eset is bizonyítja, amit a DC szervó méretezésben írtam: csak erővel, izommal nem, lehet győzni a J felett!:))
A kicsi de még éppen megfelelő hajtás az igazi, eredőben fürgébb!

svejk

"az eredeti lendkereket kicseréltem alura"

De szerintem az a lendkerék volt a géped lelke :)))

Persze azzal akár több mm-es vaslemezt is meg lehetett munkálni, Te pedig csak 1-3mm alura akarod használni, tehát megint csak azt mondom hogy működhet...

svejk

A fékeket általában így kezelik a vezérlők...

j3rx6bsjd

Előre is köszi.
Számoljunk 15 tonnára,akkor biztosan nem ér meglepetés.És hogyan tudnám kihozni belőle a legnagyobb ütésszámot?Nem ragaszkodom a 10-hez.

j3rx6bsjd

Az eredeti felépítésben volt szerepe,de utánna már csak problémát okozott.Ezért használnék nagyobb motort,hogy erőből lyukasszak,ne lendületből.

svejk

Hát az nem lesz energiatakarékos.. mint láttuk már a DC topicban is, erőből nem biztos hogy jó dolgozni...de majd meglátjuk.

svejk

Szerintem kell még majd pár adat,a 15 tonna mellé pl. az excenter lökethossza és hogy milyen szögben áll amikor az anyaghoz érkezik a szerszám.
De ebbe én már nem tudok belemélyedni :((

yuagaci9g

Szerszamcserelos lesz a geped?
A 15t az nagyon sok, az pl. 2mm-es acellemezbe 60mm atmeroju kivagashoz szukseges ero!
A 3mm es kivago egyes acellemezbe 4000N eleg lesz.

jw8ykuay

Üdv!
Eszembe jutott egyik jeles tanárom és az ő egyik szakterülete:
Talán gondolatébresztőnek jó, bár meglévő gépbe nem biztos hogy beépíthető lenne egy hasonló mozgásátalakító.  
(Na és most megpróbálok egy linket elhelyezni.)

jw8ykuay