Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

dtb

s94cemrty

eduard

Sziasztok, ismer / használt valaki jó softCNC szoftvert? (soft cnc - amihez nem kell dedikalt hardver) EtherCAT-os érdekelne főleg. Ilyen a datron is, csak az o szoftveruk nem különálló termék. A LinuxCNC az egyetlen amit ismerek.

Szedlay Pál

Egy kis segítséget Kérnék.
Valakinek van tapasztalata azzal, hogy egy 750w-os meghajóval egy 100w-os motort meg lehet hajtani?
Yaskawa mindkettő? A széria ugyan az.

svejk

De melyik sorozat?
A SigmaI megengedi de gyorsan füst lehet a vége.
Ettől feljebb már kommunikál a motorral és pl. a sigmaII-nél 1:4 lehet a max. arány.

Szedlay Pál

Szia Svejk. Ez a Szigma 7-es sorozat. Ilyet bontottak most. Erről van infód?

svejk

Elolvastam, ez is 1:4 arányt enged, különben A0.50 hibát ad.

svejk

Egyébként S-esek, vagy valamelyik buszos verziók?

Szedlay Pál

Szedlay Pál

Megnéztem én is.
De azért huncut mert ha akarja akkor majdnem a 10es szorzót is jóváhagyja.
Nézd meg a 42W-hoz és a 393W-os motorhoz is ugyan azt a vezértlőt ajánlja. Itt nem teljesül amit viszont az A.050 hibánál ír.

svejk

Úgy látszik direct drive motornál más a módi.

47rpsr6d8

Sziasztok!

Van egy felesleges kb 15-20kW teljesítményű  ac szervó motorom. Arra gondoltam, építenék belőle egy kis elektromos járművet, amolyan háztájit. A kérdés az lenne, hogy valamilyen módon egy hallos bldc meghajtóval szeretném megoldani a hajtást. Nyilván nem szeretném a 15kW-ot kihasználni, egy tizede is elég lenne kb. Az a kérdés, hogyha megpróbálnám egy kerékpár meghajtóval a hall szenzorokat hogyan kellene elhelyeznem a motoron? Erre valakinek lenne ötlete vagy csinált már valaki hasonlót?

Bencze András

Ha minden klappol a névleges fordulat tizedére számíthatsz normál nyomatékon. Utána vészes nyomatékvesztés lesz. Kevés neki az 50-60V.

sarktibsi

Sziasztok. Kicsit elakadtam , Küzdök egy Yaskawa SGDH szervo pakkal minden szépen működik.

Szeretnék egy maximális fordulatszám határt beállitani ( úgy ahogy a frekiváltónál szoktuk ) , a doksiban nem találtam ere való leirást.

Valakinek ötlete van?

Bencze András

Milyen üzemmódban használod?