Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

Béna vagyok, nem találok olyan Panaterm verziót ami menne Win7 64 biten és felismeri az egyszerű Liqi szervot.

Tudna valaki segíteni?

TBS-TEAM

Virtuális gépet kell telepíteni Pl:VMware® Workstation 16 Pro.
Akármilyen op rendszert telepíthetel.
Azon meg azt a software futtatod ami kell.

József

svejk

VMware egy kényszermegoldás, ha egyáltalán működik vele.
(volt már pár esetem ame nem működött ott sem)

A megoldást a PLC4me-ről letöltött 6.0.0.16 verzió hozta meg, de itt is hozzá kellett még adni a LIQI típust.

svejk

Elírtam, a 6.0.1.16 verzió jött be.

dtb

Nekem ezek a "bénázások" azért furcsák, mert az op.rendszerek lefelé kompatibilisek. Az, hogy 64 bites a rendszer, attól még a 32 bites programnak gond nélkül mennie KELL. Még a régi, 16 bites (vbruntime és társai) programok is elindíthatók a megfelelő függvény könyvtár telepítése után. A gond inkább a megváltozott hardver és a hozzá tartozó op.rendszeri rendszerhívásokban keresendő, de erre meg ott van a kompatibilitási mód.

u3hrdiue7

Szép napot!

Van itt bárki aki ismeri a ServoCommander programot?

Egy motort szeretnék meghajtani vele, s egyszerűen nem találom a Power stage bekapcsolási lehetőségét. ( A vezérlő felől már megtaláltam, a az I/O din4 high on van.)

Ezenkívül a motorba menő feszültség beállítását se találom, mintha az e világon senkit sem érdekelne.:)))

ANTAL GÁBOR

Megpróbálom ebben az uborkaszezonban egy kicsit felpezsdíteni a topikot  .  Pár éve vettem egy klasszikus felépítésű  kínai szervo vezérlót    AB Z encoder jel és optikai megoldású UVW ( kvázi ) hall jel .  Az encodere 2500 CPR  és 8 pólusú motorhoz fejlesztették  Aztán kaptam egy 1.6 kw os Kollmorgen motort

Megnéztem a pólusok számát és szerencsére az is 8  pólusú  Kis DC feszültséget adva egy fázistekercsre 4 beugrás a válasz
 szintén kínából vettem egy optikai encodert  ( 2500CPR és 8 pólusú  ( 4 póluspárú ) hall jelekkel  

Szétszedtem a motor hátulját és összeépítettem az encoderrel
  ( szerencsém volt mert csak a a kihajtótengelyt kellett átesztergálnom
 Beállítottam az encodert hogy a Z az stabil helyzetbe kerüljön   A motor fázistekercsei közül kettőt összekötöttem és DC 5 V ot adtam az összekötött és a fennmaradó pontra  Precízen rögzítettem az encodert

Ezután beüzemeltem a szervó vezérlőt  (SG15 )  minthogy nem tudtam a hallhoz viszonyított helyes fázissorendet  Ezétrt próbálkoztam.  Szerencsémre más a második próbálkozás eredményes volt .  Most TRial üzemmmódban szépen fut a motor  ( sebességszervó )   Majd folytatom pozició módban is

A vezérlő annó nem volt drága és természetesen tudja a step dir es pozíció módot .. Persze a hangolástól félek mert nincs támogató szoftwer  ( írok kínába hátha azóta fejlesztettek

svejk

svejk

Csak ugye sok vele a munka...
100-tól indulnak a kínai szettek amit ugye"csak" össze kell dugdosni.

s94cemrty

Sziasztok!
Ehhez a servo drivehoz kutatok CN2-es csatlakozó bekötést, de nem igazán akadok rá.
Valaki tudna segíteni megfejteni?

dezsoe

s94cemrty

Köszi, de nem csatlakozó hiányom van, csak a bekötése ismeretlen.Egy pinout érdekelne, azt nem találom sehol.

dezsoe

Hát, igen, olvasás, szövegértés... [#falbav]

dtb

Erre gondoltál?
Az egész manualt feltöltöttem az FTP-re, ha kell még más is.

PSoft